• Latest

Διέλυσαν το συλλαλητήριο: Χημικά, ξύλο, μαχαιρώματα, λιποθυμίες [εικόνες & βίντεο]

20 Ιανουαρίου 2019
Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ

Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ

14 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας

Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Εγνατία Οδό. Βίντεο

14 Σεπτεμβρίου 2026
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση

14 Σεπτεμβρίου 2026
Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα: Στο -30% ο πληθυσμός έως το 2100

Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα

14 Σεπτεμβρίου 2026
Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση εθελοντών του Act4Polis στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

14 Σεπτεμβρίου 2026
Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

14 Σεπτεμβρίου 2026
Άγιος Δημήτριος

Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

385 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διέλυσαν το συλλαλητήριο: Χημικά, ξύλο, μαχαιρώματα, λιποθυμίες [εικόνες & βίντεο]

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
27
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επεισόδια από κουκουλοφόρους, εκτεταμένη χρήση χημικών, λιπόθυμοι διαδηλωτές, τραυματίες και μαχαιρώματα. Αυτή είναι η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που άρχισε να διαλύεται άρον άρον καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ύστερα από την επίθεση που τους έκανε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια και πέτρες, στα σκαλάκια της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, κατά πληροφορίες, περί τους 200.000 πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ. Η αστυνομία την ίδια ώρα δεν βλέπει πάνω από 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Τα έκτροπα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με λοστάρια και πέτρες στα σκαλάκια της Βουλής. Τα ΜΑΤ κατά πληροφορίες ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα πλήθη και έλαβαν εντολή να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στο πλάι στη Βουλή με κουκουλοφόρους να ρίχνουν και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, ενώ αργότερα τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη Λ.Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όσο και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β.Σοφίας, δηλαδή μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων.

Ακολούθησε χάος και πανικός.

Πανικόβλητοι διαδηλωτές έτρεχαν προς το Κολωνάκι για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα, ενώ άλλοι βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με την ηλικιωμένη ημι-λιπόθυμη διαδηλώτρια.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν προκαλούν ντροπή. Ηλικιωμένες λιποθύμησαν, άλλοι ήταν σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση, έψαχναν λάστιχα για να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους, κομμάτια με ύφασμα για να τα βάλουν σε στόμα και μύτη για να προσπαθήσουν να πάρουν ανάσα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα μωρό  λιποθύμησε και οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση να ανοίξει ο δρόμος για να φθάσει το ΕΚΑΒ και να το παραλάβει. Το ΕΚΑΒ ωστόσο διαψεύδει ότι μεταφέρθηκε λιπόθυμο μωρό σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα άγνωστοι μαχαίρωσαν άγρια έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον άντρα και τον μαχαίρωσαν στον μηρό, ενώ του έκαψαν και τη μοτοσικλέτα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν ο τραυματίας συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7, μεταδίδει πληροφορίες  ότι ο άντρας έφερε την ελληνική σημαία στον ώμο και όταν έγινε αντιληπτός από κουκουλοφόρους δέχθηκε επίθεση. Προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες.

Εντωμεταξύ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν  σε φωτογράφους και δημοσιογράφους στην πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι φωτορεπόρτερ του Sputnik Κώστα Νταντάμη.

Γεμάτος αίματα κατήγγειλε ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον ίδιο και σε συναδέλφους του που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και τους χτυπούσαν με ρόπαλα, κλωτσιές και μπουνιές!

Ο φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

«Μου έλεγαν “φέρε την κάμερα”. Στην αρχή δεν την έδωσα και άρχισαν να με βαράνε και με κυνήγησαν, όπως και άλλους συναδέλφους που πήγαν να με βοηθήσουν», δήλωσε ο φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Ξεκίνησαν 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκε όχλος. Είχαμε πέσει κάτω και μας βάραγαν με ρόπαλα, κλωτσιές και μπουνιές», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι οι δράστες της επίθεσης έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό του.

Τουλάχιστον 32 τραυματίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 32 άτομα τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους και 10 αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Tο EKAB έχει διακομίσει τέσσερις στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη τρεις έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό (ένας στο ορθοπεδικό τμήμα, ο μαχαιρωμένος και ακόμη ένας φωτορεπόρτερ).

Επίσης διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν δώσει πρώτες βοήθειες σε 15 ατόμα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου με τις μηχανές και τους διασώστες του EKAB

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αποδίδει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα.

Σε ακροδεξιούς αποδίδει τα επεισόδια και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ από την πλευρά της τονίζει ότι η κυβέρνηση σήμερα έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο. Μιλάει για πανικό και καταγγέλλει ότι έριξαν χωρίς σοβαρή αφορμή μεγάλες ποσότητες χημικώ για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ ζητά την παραίτηση των Γεροβασίλη και Παπακώστα.

p>

Πηγή: Διέλυσαν το συλλαλητήριο: Χημικά, ξύλο, μαχαιρώματα, λιποθυμίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Σέρβια: Έκλεψε 7 φορές τον ίδιο Ναό!

Next Post

Γ Εθνική: Κουτσουρεμένη αγωνιστική

Next Post
ποδοσφαιρο

Γ Εθνική: Κουτσουρεμένη αγωνιστική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ
  • Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Εγνατία Οδό. Βίντεο
  • Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση
  • Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα
  • Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr