• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής ευθύνεται για θανάτους 70 ασθενών

15 Μαΐου 2026
Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη

Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη

16 Σεπτεμβρίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Η βιταμίνη που κάνει καλό στον εγκέφαλο – Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες

16 Σεπτεμβρίου 2026
ΒΙΑΣΜΟΣ

Στοιχεία – σοκ για την υπόθεση μαστροπείας: «Της έδωσαν το χάπι του βιασμού»

16 Σεπτεμβρίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Συνελήφθη οδηγός πατινιού που παρέσυρε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή

16 Σεπτεμβρίου 2026
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

Θάνατος Μαζωνάκη: Προφυλακιστέοι οι δύο γιατροί μετά από μία μαραθώνια απολογία

16 Σεπτεμβρίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Σπίτι μου 3: Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από το νέο πρόγραμμα – Οι αλλαγές

16 Σεπτεμβρίου 2026
34χρονος σκαρφάλωσε στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να κλέψει 500 ευρώ από τη γιαγιά του

13χρονος μπήκε από μια ξεκλείδωτη πόρτα και έφυγε με 4.000 ευρώ

16 Σεπτεμβρίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Στο νοσοκομείο 2 ετών παιδάκι από επίθεση άγριου ζώου

16 Σεπτεμβρίου 2026
Τα Γρεβενά στα ουράνια, με «πιλότο» το «ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ» του Ελληνικού αθλητισμού, Μίλτο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς

16 Σεπτεμβρίου 2026
Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης

Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους

15 Σεπτεμβρίου 2026
Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

15 Σεπτεμβρίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ

15 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής ευθύνεται για θανάτους 70 ασθενών

sierafm by sierafm
15 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα σοβαρό σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στην Ελβετία, καθώς ένας διευθυντής καρδιολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 70 ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του swissinfo, μία έρευνα αποκάλυψε  ότι σημειώθηκαν σοβαρές παραβάσεις δεοντολογίας και αιφνίδιοι θάνατοι στο τμήμα καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης (USZ) από το 2016 έως το 2020. Το ίδιο το νοσοκομείο επιβεβαίωσε τα σφάλματα αυτά με επίσημη ανακοίνωση.

Η έρευνα επισημαίνει την υπερβολικά υψηλή θνησιμότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις περίπου 4.500 χειρουργικές επεμβάσεις, σημειώθηκαν 68 έως 74 περισσότεροι θάνατοι από ό,τι θα αναμενόταν στατιστικά.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής της Ζυρίχης ήταν ο Ιταλός καθηγητής, Francesco Maisano. Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται το λεγόμενο «Cardioband», ένα εμφύτευμα επιδιόρθωσης καρδιακής βαλβίδας, το οποίο κατασκευάστηκε από μια εταιρεία, στην οποία ο Ιταλός καθηγητής διατηρούσε μερίδιο και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε 13 περιπτώσεις ακατάλληλα.

Η χρήση του συγκεκριμένου εμφυτεύματος ενδέχεται να συνδέεται με τον υπερβολικό αριθμό θανάτων που επισημαίνεται στην έκθεση. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης (USZ) έχει αναφέρει αυτά τα περιστατικά – ιδίως τους θανάτους και την ακατάλληλη χρήση της συσκευής «Cardioband» στην Εισαγγελία. Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

Ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής της Ζυρίχης ήταν ο Ιταλός καθηγητής, Francesco Maisano

Εξετάστηκαν, επίσης, λεπτομερώς περισσότεροι από 300 θάνατοι κατά τη διάρκεια της θητείας του Francesco Maisano. Σύμφωνα με την ανάλυση, προέκυψαν 75 προβληματικές χειρουργικές επεμβάσεις, 64 «αρκετά απροσδόκητοι» θάνατοι και 11 «απροσδόκητοι» θάνατοι.

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, οι αιτίες των παραβάσεων οφείλονται σε μια συνολική διαχειριστική αποτυχία. Ο τότε διευθυντής του νοσοκομείου, Francesco Maisano, ο οποίος διορίστηκε το 2014 χωρίς επαρκή εξέταση των προσόντων του και των συμφερόντων. Επιπλέον, η τότε διοίκηση του νοσοκομείου αμέλησε το καθήκον εποπτείας της και αναγνώρισε τα ανησυχητικά σημάδια πολύ αργά.

Πώς ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο
Η τωρινή διευθύντρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης (USZ), Μόνικα Γιάνικε, εξέφρασε σε συνέντευξή της την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο, που έδωσε πρώτος την πληροφορία για το σκάνδαλο και πρωτοστάτησε στις έρευνες για τις παραβάσεις στην καρδιοχειρουργική κλινική.

Πρόκειται για έναν πρώην καρδιοχειρουργό, ο οποίος εργαζόταν στην ίδια κλινική με τον Maisano και είχε καταγγείλει δημόσια τις παρατυπίες και αργότερα έθεσε το ζήτημα αρκετές φορές, τόνισε η διευθύντρια του νοσοκομείου σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα SonntagsZeitung.

Η Jänicke, η οποία ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας του νοσοκομείου το 2023, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πληροφοριοδότης έχασε τη δουλειά του σε αυτή την υπόθεση. Το ζήτημα της αποζημίωσης θα συμπεριληφθεί σίγουρα στην ανάλυση της έκθεσης υπογράμμισε.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αποζημίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά θα μπορούσε να γίνει θέμα συζήτησης», πρόσθεσε.

Παραίτηση μελών του διοικητικού συμβουλίου και η «συγγνώμη» του νοσοκομείου
Τα ευρήματα της έρευνας είχαν ως αποτέλεσμα τρία μακροχρόνια μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Το USZ ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους πληγέντες και τους συγγενείς τους για τα δεινά που υπέστησαν και δημιούργησε ένα ειδικό κέντρο παροχής συμβουλών.

«Τα ευρήματα μας έχουν επηρεάσει βαθιά. Η αποτυχία της ηγεσίας σε διάφορα επίπεδα είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο André Zemp, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Πλέον η κλινική καρδιοχειρουργικής έχει ανακτήσει την καλή φήμη και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της υπό τη νέα διοίκηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το ποσοστό θνησιμότητας έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Με αυστηρότερους κανόνες συμμόρφωσης, ένα μητρώο συμφερόντων και ένα προγραμματισμένο σύστημα αναφοράς παραπόνων, η διοίκηση του νοσοκομείου επιθυμεί να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ο Maisano απολύθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης το 2020 και είναι πλέον επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο.

ΠΗΓΗ

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣΘΑΝΑΤΟΣ
Previous Post

Πώς κύκλωμα εξαπάτησε τον ΕΟΠΥΥ με 19.610 εικονικές φυσικοθεραπείες

Next Post

Γυναίκα κακοποίησε σκυλίτσα που υπέκυψε στα βάναυσα τραύματα

Next Post
Γυναίκα κακοποίησε σκυλίτσα που υπέκυψε στα βάναυσα τραύματα

Γυναίκα κακοποίησε σκυλίτσα που υπέκυψε στα βάναυσα τραύματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Τόλη
  • Η βιταμίνη που κάνει καλό στον εγκέφαλο – Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες
  • Στοιχεία – σοκ για την υπόθεση μαστροπείας: «Της έδωσαν το χάπι του βιασμού»
  • Συνελήφθη οδηγός πατινιού που παρέσυρε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή
  • Θάνατος Μαζωνάκη: Προφυλακιστέοι οι δύο γιατροί μετά από μία μαραθώνια απολογία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr