• Latest
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

«Δρούσαν σαν γκάνγκστερ» – Εκβιασμοί, εμπρησμοί και απάτες για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

19 Μαΐου 2026
Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

Η Έλενα Παπαρίζου στο Βελβεντό Κοζάνης – Η προπώληση συνεχίζεται!

20 Ιουλίου 2026
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας για τον καύσωνα

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας για τον καύσωνα

20 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

20 Ιουλίου 2026
Νέοι και νέες της ομογένειας γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νέοι και νέες της ομογένειας γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουλίου 2026
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A. )στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A. )στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

20 Ιουλίου 2026
52 χρόνια από τον “Αττίλα”: Ο Δήμος Γρεβενών τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ και κράτησε ζωντανό το μήνυμα “Δεν Ξεχνώ”

52 χρόνια από τον “Αττίλα”: Ο Δήμος Γρεβενών τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ και κράτησε ζωντανό το μήνυμα “Δεν Ξεχνώ”

20 Ιουλίου 2026
Υπογραφή σύμβασης για τον καθαρισμό παρακείμενης βλάστησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Υπογραφή σύμβασης για τον καθαρισμό παρακείμενης βλάστησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουλίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι για τη «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας – πραγματοποιήθηκαν -138- τροχονομικοί έλεγχοι

20 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συνεχής ο ανεφοδιασμός των ποτιστρών με νερό για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δήμος Κοζάνης: Συνεχής ο ανεφοδιασμός των ποτιστρών με νερό για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

20 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

Τροποποίηση του προγράμματος της δράσης «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

20 Ιουλίου 2026
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20 Ιουλίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:   Θερινό σινεμά- «Λάουρα»

20 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Δρούσαν σαν γκάνγκστερ» – Εκβιασμοί, εμπρησμοί και απάτες για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο θείος και οι δύο ανιψιοί του  κτηνοτρόφοι από τα Βορίζια, είχαν γίνει τρόμος και φόβος στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν το κλίμα τρομοκρατίας που, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στα Βορίζια και την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου στην Κρήτη, είχε επιβάλει εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε εκβιασμούς, καταπατήσεις αγροτικών εκτάσεων και παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Θύματα κάνουν λόγο για απειλές, αντίποινα και εξαναγκασμό σε εγκατάλειψη περιουσιών, περιγράφοντας πρακτικές «μαφίας» που επί χρόνια παρέμεναν ανεξέλεγκτες.

«Αυτοί δεν έχουν ούτε όσιο, ούτε ιερό…Τώρα, όμως, έπεσαν οι μάσκες» λέει στο Cretalive.gr κρητικός από το Αμάρι, που καταγγέλλει ότι εδώ και μία 5ετία αναγκάστηκε, υπό καθεστώς φόβου, να εγκαταλείψει την πατρογονική του περιουσία.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που είχε ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια και πριν από περίπου δύο χρόνια, με αφορμή τον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με αιχμή του δόρατος την ανεξέλεγκτη βόσκηση και τις τεράστιες ζημιές που προκαλούσαν τα ανεπιτήρητα ζώα.

«Δεν φθάνει που δεκάδες  άνθρωποι βλέπουν τις περιουσίες των παππούδων τους να ρημάζουν από την “επέλαση” εκατοντάδων ζώων, δεν φθάνει που πολλοί απ’ αυτούς χάνουν κάθε εισόδημα βιοπορισμού, είναι αναγκασμένοι να ανέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, δολιοφθορές, ξυλοδαρμούς» είχε καταγγείλει ο ίδιος και άλλα θύματα της οικογένειας από τα Βορίζια πριν από 2 χρόνια. Τα θύματα κατήγγελαν, ότι «κάποιοι βοσκοί συμπεριφέρονται σαν γκάνγκστερ, με πρακτικές μαφίας».

«Δεν σεβάστηκαν ούτε την συντεκνιά»

Ο ίδιος άνθρωπος μιλώντας σήμερα στο cretalive.gr, λέει: «Εμείς ξέρουμε τι έχουμε βιώσει τόσα χρόνια… Κάθε μήνυση που κάναμε για αγροζημιές, συνοδεύονταν από αντίποινα. Ποιος να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί… Πέντε χρόνια είχα να πατήσω το πόδι μου στο σπίτι μου και στην περιουσία μου. Και δεν φθάνει που μας εκδίωξαν, αλλά καλλιεργούσαν τις ξένες περιουσίες, σαν να ήταν δικές τους. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν καμία σχέση με την περιοχή. Δεν σεβάστηκαν ούτε την συντεκνιά που έχουμε καμωμένη. Στην εποχή μας δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε μπέσα, ούτε όρκος».

Πώς δρούσαν οι «νταήδες» της Κρήτης

Για κακουργηματικές εκβιάσεις σε βάρος 40 ιδιοκτητών αγροτεμαχίων κατηγορούνται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ξηλώθηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι προχώρησαν σε εκτεταμένες καταστροφές χωραφιών και πράξεις αντεκδίκησης, προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες ύψους 200.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, κατέστρεψαν 400 αμπελόφυτα σε αγροτεμάχιο για να εκδικηθούν τον ιδιοκτήτη, όπως και 134 ελιές με το ίδιο κίνητρο. Τον Μάιο του 2025 είχαν κάψει ένα όχημα κατοίκου ορεινής περιοχής, ενώ φέρονται να είχαν υφαρπάξει δύο χωράφια και στάβλους, με σκοπό την ιδιοποίησή τους μέσω χρησικτησίας (για να λάβουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις).

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μέλη της ομάδας και συγγενικά τους πρόσωπα φέρονται να είχαν αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα και στην υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) για ζωικό κεφάλαιο που δεν κατείχαν, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικές ενισχύσεις από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό ποσό που φέρεται να εισπράχθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα έτη 2021 έως 2025 ανέρχεται συνολικά σε 586.498 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν κατόπιν σχετικών ενταλμάτων συνολικά 6 άτομα, από τα οποία τα 3 είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, ανεπιτήρητη βοσκή και αδυναμία συγκέντρωσης ποιμνίου (ζωοκλοπή), αγροτική φθορά, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 18 Μαΐου 2026, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή του Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και των Τ.Α.Ε. Μεσσαράς και Ρεθύμνου, κατά την οποία συνελήφθησαν οι ανωτέρω, ενώ επιπλέον διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και καταμετρήσεις ποιμνίων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν παραγγελίας αρμόδιου Εισαγγελέα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση έκνομων συμπεριφορών από παραβατικές ομάδες που στρέφονται σε βάρος κατοίκων της υπαίθρου της Κρήτης.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΠΑΤΗΕΚΒΙΑΣΜΟΣΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣΟΠΕΚΕΠΕ
Previous Post

Έρχεται νέα ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας – Τι ισχύει με τις περικοπές

Next Post

Οι νέοι όροι για τις 72 δόσεις: Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση – Τα ελάχιστα ποσά και οι ποινές για τους ασυνεπείς

Next Post
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Οι νέοι όροι για τις 72 δόσεις: Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση – Τα ελάχιστα ποσά και οι ποινές για τους ασυνεπείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Έλενα Παπαρίζου στο Βελβεντό Κοζάνης – Η προπώληση συνεχίζεται!
  • Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας για τον καύσωνα
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!
  • Νέοι και νέες της ομογένειας γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A. )στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr