• Latest
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχεται το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 55 ετών – 8.000 θέσεις στο Δημόσιο

14 Ιουλίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”

2 Οκτωβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές

2 Οκτωβρίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Νεκρή 58χρονη από κεραυνό

2 Οκτωβρίου 2026
Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

2 Οκτωβρίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

2 Οκτωβρίου 2026
Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

2 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Σέντρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

2 Οκτωβρίου 2026
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

2 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δέκα κρίσιμα οδικά έργα της Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

2 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω από τις «χρυσές» υποσχέσεις.. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για το Data Center

2 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Σισανίου – Το έργο περνά στη φάση εκπόνησης μελετών

Δήμος Βοΐου: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Σισανίου – Το έργο περνά στη φάση εκπόνησης μελετών

2 Οκτωβρίου 2026
Κατάταξη ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατάταξη ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

2 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Έρχεται το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 55 ετών – 8.000 θέσεις στο Δημόσιο

sierafm by sierafm
14 Ιουλίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ
0
SHARES
52
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ και δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Βασική προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να υπολείπονται του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης.

Ένα νέο κύκλο του ιδιαίτερα δημοφιλούς προγράμματος απασχόλησης για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει μέσα στον Ιούλιο η ΔΥΠΑ, δίνοντας σε περίπου 8.000 ανέργους τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία σε φορείς του δημόσιου τομέα.

Η διάρκεια της επιδοτούμενης απασχόλησης θα φτάνει έως και τους 24 μήνες. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ωφελούμενους να συμπληρώσουν τον ασφαλιστικό χρόνο που απαιτείται για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν ανάγκες στελέχωσης σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Οι θέσεις εργασίας θα αφορούν δήμους, περιφέρειες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Οι φορείς θα υποβάλουν αιτήματα προς τη ΔΥΠΑ για τον αριθμό των θέσεων που επιθυμούν να καλύψουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Στη συνέχεια, η ΔΥΠΑ θα πραγματοποιεί τις υποδείξεις των ανέργων από το Ψηφιακό Μητρώο της, με βάση τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Μετά την υπόδειξη, οι φορείς θα προχωρούν στην πρόσληψη των εργαζομένων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι συμβάσεις θα είναι πλήρους απασχόλησης. Οι αποδοχές θα υπολογίζονται με βάση τον ισχύοντα κατώτατο μισθό, ο οποίος ανέρχεται στα 920 ευρώ μικτά μηνιαίως. Στις περιπτώσεις όπου προβλέπονται επιδόματα ή άλλες νόμιμες προσαυξήσεις, αυτά θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης θα καταβάλλονται κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα ο χρόνος εργασίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος. Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται ανά μήνα πλήρους απασχόλησης και έως 25 ημέρες ασφάλισης.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του προγράμματος θα καλύπτεται από τη ΔΥΠΑ

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του προγράμματος θα καλύπτεται από τη ΔΥΠΑ. Η επιδότηση θα ανέρχεται στο 75% του συνολικού μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους κάθε εργαζομένου, ενώ το υπόλοιπο 25% θα καλύπτεται από τον φορέα που πραγματοποιεί την πρόσληψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ανώτατο ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης αναμένεται να φτάνει τα 750 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Οι περισσότερες θέσεις εκτιμάται ότι θα καλύψουν ανάγκες των δήμων, όπου καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Ανάμεσα στις ειδικότητες που αναμένεται να ζητηθούν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό, τεχνικές ειδικότητες και προσωπικό υποστήριξης.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου επιδοτούμενου προγράμματος και δεν αφορούν μόνιμες θέσεις προσωπικού. Ως εκ τούτου, δεν εντάσσονται στις διαδικασίες των τακτικών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης δράσης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της απασχόλησης των μεγαλύτερων ηλικιακά ανέργων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέσω των προηγούμενων κύκλων έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας περισσότεροι από 30.000 άνεργοι.

Η επίσημη πρόσκληση της ΔΥΠΑ αναμένεται να δημοσιευθεί έως το τέλος Ιουλίου και θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη διαδικασία υποβολής των αιτημάτων από τους φορείς και τον τρόπο επιλογής των ωφελουμένων.

ΠΗΓΗ

 

Tags: ΔΥΠΑ
Previous Post

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 14 και 15 Ιουλίου 2026

Next Post

Η ΕΜΥ «έκοψε» την επταήμερη πρόβλεψη – Αντιδράσεις και καταγγελίες μετεωρολόγων

Next Post
καιρος

Η ΕΜΥ «έκοψε» την επταήμερη πρόβλεψη - Αντιδράσεις και καταγγελίες μετεωρολόγων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”
  • Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές
  • Νεκρή 58χρονη από κεραυνό
  • Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  • Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr