• Latest
κατασκηνωση φτελιο

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις – Πόσα παιδιά θα δεχτούν

4 Μαΐου 2024
Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

15 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Συνταγματική προστασία για τις ευάλωτες περιοχές της απολιγνιτοποίησης και δεσμευτική Ρήτρα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (βίντεο)

15 Ιουλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

15 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Η Νεφρολόγος Μανωλακάκη Παναγιώτα στο Ιατρείο Υπερήχων Γ.Ζιμπιλίδη

15 Ιουλίου 2026
Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

15 Ιουλίου 2026
Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου:  Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου: Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

15 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

15 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

15 Ιουλίου 2026
Το ΠΡΑΣΙΝΟ και τα μάτια μας! Συνάντηση της Οικολογικής Κίνησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Συνοπτικός Απολογισμός του Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

15 Ιουλίου 2026
Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας 16 και 17 Ιουλίου 2026 στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας 16 και 17 Ιουλίου 2026 στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

15 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανηγυρική έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026

Κοζάνη: Πανηγυρική έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026

15 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις – Πόσα παιδιά θα δεχτούν

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κατασκηνωση φτελιο
0
SHARES
35
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις Παιδικές Κατασκηνώσεις μέσω του Προγράμματος της ΔΥΠΑ και του αντίστοιχου Προγράμματος του ΕΦΚΑ», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

«Με αυτή τη δράση της ΔΥΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ» σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «δίνουμε 70.000 vouchers σε οικογένειες που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες διακοπές στις κατασκηνώσεις. Μάλιστα στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες».

«Ειδική πρόνοια» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «υπάρχει για τις ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς. Επίσης για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή».

Παράλληλα με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, είναι προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 36.000 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή́ των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

• είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, στην επαγγελματική τους κατηγορία, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, (μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ, με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ

Παράλληλα με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που από σήμερα 1η Μαΐου δέχεται αιτήσεις, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 36.000 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος του ΕΦΚΑ ξεκινά την 15η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου αποτελούμενη από πέντε κατασκηνωτικές περιόδους συνεχούς διαμονής 15 ημερών εκάστη για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, και 10 ημερών για τα παιδιά με αναπηρία.

Μάλιστα η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος, για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία, που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, να αρχίσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ήτοι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες συνεχούς διαμονής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΑΙΤΗΣΕΙΣΔΥΠΑΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Previous Post

Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Next Post

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

Next Post
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Συνταγματική προστασία για τις ευάλωτες περιοχές της απολιγνιτοποίησης και δεσμευτική Ρήτρα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (βίντεο)
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
  • Η Νεφρολόγος Μανωλακάκη Παναγιώτα στο Ιατρείο Υπερήχων Γ.Ζιμπιλίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr