• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα για 40.000 ανέργους μέσα στο καλοκαίρι

29 Ιουνίου 2022
ασθενοφορο

24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη

13 Σεπτεμβρίου 2026
Τσοτύλι:  Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες

Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες

13 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

13 Σεπτεμβρίου 2026
Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου

13 Σεπτεμβρίου 2026
«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

«Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

13 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση.  του Λεωνίδα Βατικιώτη*

Κοινωνική κρίση προκάλεσε στην Δυτική Μακεδονία η απολιγνιτοποίηση. του Λεωνίδα Βατικιώτη*

13 Σεπτεμβρίου 2026
ασθενοφορο

Τετράχρονο αγόρι σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 6ο όροφο

13 Σεπτεμβρίου 2026
πιεση

Μια χούφτα από αυτό το τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης – Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κληρονομιές: Οι παγίδες και τα μυστικά στις ιδιόγραφες διαθήκες

Διαθήκες: Νέα διαδικασία μέσω συμβολαιογράφων από τις 16 Σεπτεμβρίου

13 Σεπτεμβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από δάγκωμα στη θάλασσα

13 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα για 40.000 ανέργους μέσα στο καλοκαίρι

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τέσσερα νέα προγράμματα για συνολικά 40.000 ανέργους θα προκηρύξει η ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ.) σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Παράλληλα, θα «τρέξουν» τέσσερα προγράμματα για 40.000 άνεργους καθώς και για 150.000 εργαζόμενους, συνολικού προϋπολογισμού 652 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά αναμένεται να ανακοινωθούν:

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18-29 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 65.000.000 ευρώ, θα διαθέσει 6.500 θέσεις στην Αττική και 3.500 στην Κεντρική Μακεδονία και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
 
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Ο προϋπολογισμός, ύψους 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
 
Αλλά και το αμέσως επόμενο διάστημα, τρία νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αλλά και δύο μεγάλα προγράμματα κατάρτισης για άνεργους και εργαζόμενους αναμένεται να τεθούν σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναλυτικά, τα προγράμματα είναι:

  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας,
  • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας της χώρας, με προτεραιότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, και με έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών θα επιχορηγεί με 13.709 ευρώ συνολικά το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες και με 11.995 ευρώ συνολικά τις επιχειρήσεις στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Στόχος η ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους  και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Ο προϋπολογισμός ύψους 119,7 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Η δράση αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας  στον ιδιωτικό τομέα για κατηγορίες ανέργων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
 
Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι οι οποίοι είτε ανήκουν στους πιο ευπαθείς πληθυσμούς, όπως άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, άνεργοι που ολοκλήρωσαν προγράμματα απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες, νεαρά παραβατικά άτομα ή νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας και διεμφυλικά πρόσωπα, είτε αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 24 μηνών, άνεργοι άνω των 55 ετών με 12μηνη ανεργία, άτομα με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ.
 
Για τις 3.000 πιο ευπαθείς πληθυσμούς, καθότι απαιτούν μεγαλύτερες περιόδους επιχoρηγούμενης απασχόλησης για να επανέλθουν στην αγορά εργασίας σε μόνιμη βάση, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 2 χρόνια και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 17.112 ευρώ συνολικά, ενώ για τις 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ένα έτος και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 8.556 ευρώ συνολικά. Ο προϋπολογισμός ύψους 111,23 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 30 ετών

Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
 
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Ο προϋπολογισμός ύψους 68 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πηγή: dikaiologitka.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Next Post

Βάσεις 2022: Τι δείχνουν οι βαθμοί στις Πανελλήνιες για τις δημοφιλείς σχολές ΑΕΙ [πίνακες]

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2022: Τι δείχνουν οι βαθμοί στις Πανελλήνιες για τις δημοφιλείς σχολές ΑΕΙ [πίνακες]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 24χρονος φοιτητής από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ξάνθη
  • Τσοτύλι: Οδός «Στάθη Λαζαρίδη» στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικούς Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Κοζάνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας βάσει των νέων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Πρόγραμμα Ακολουθιών επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Χορηγού Βοϊου
  • «Έφυγε» από τη ζωή 48χρονη Καστοριανή Ιατρός!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr