• Latest
ομορφια γυαλια

Δωρεάν γυαλιά οράσεως -Τι συμβαίνει με οπτικούς, αποζημιώσεις, voucher

13 Ιανουαρίου 2019
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε αλλάζουν οι διαδικασίες για διαθήκες και κληρονομιές

27 Νοεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών για να ικανοποιήσει τον 40χρονο σύντροφό του – Τι είπε στους αστυνομικούς ο 20χρονος θείος

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν γυαλιά οράσεως -Τι συμβαίνει με οπτικούς, αποζημιώσεις, voucher

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ομορφια γυαλια
3
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το επόμενο βήμα ετοιμάζεται ο ΕΟΠΥΥ στο ζήτημα της αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως, παρόλο που δεν έχει βρεθεί σημείο ισορροπίας με τους οπτικούς. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις 8 έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό στην Αττική και κάποιοι ακόμα στην επαρχία.

Στο τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου αποφασίστηκε να δοθεί προσωρινά η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αποζημιώνονται για τη δαπάνη και με τον παλιό τρόπο, καταθέτοντας δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, εφόσον δεν βρίσκουν οπτικό που να δέχεται το voucher. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται και για το πρώτο διάστημα του 2019, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Το επόμενο βήμα θα είναι ο Οργανισμός, στο πλαίσιο ορθής διαχείρισης και από τη στιγμή που υπάρχουν 8 συμβεβλημένοι οπτικοί στην Αττική και κάποιοι στην επαρχία που δέχονται τα vouchers, να ενημερώσει τους ασφαλισμένους ότι δεν θα δέχονται πλέον οι υπηρεσίες παραστατικά από άλλα καταστήματα οπτικών εκτός αυτών που δέχονται vouchers ή έχουν σύμβαση» αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι οπτικοί αρνούνται να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να δεχτούν το νέο τρόπο αποζημίωσης των υπηρεσιών με τη χρήση κουπονιών-vouchers, ώστε να σταματήσει η προπληρωμή από τον ασφαλισμένο, καθώς φοβούνται ότι θα πληρώνονται με καθυστέρηση και θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebate) και επιστροφές χρημάτων (clawback).

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι στη διαδικασία των συμβάσεων υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα παρεπόμενα της σύμβασης, όπως είναι το clawback και το rebate, σημειώνοντας ότι είναι υπαρκτά οικονομικά προβλήματα αυτά. Τονίζει ότι το 99 % των παρόχων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές υγείας έχουν αποδεχθεί το rebate και το clawback που θεσμοθετήθηκε σε καιρούς δύσκολους και που σήμερα ναι μεν οι καιροί αυτοί δεν έχουν ξεπεραστεί, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε «να επαναδιατυπωθεί, να ξαναοργανωθεί αυτή η διαδικασία σε διαφορετική βάση με την έννοια να απαλύνουμε σε ένα βαθμό την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλεται».

Ο κ. Γεωργακόπουλος προειδοποιεί τους οπτικούς ότι αν ο ΕΟΠΥΥ θελήσει να εφαρμόσει clawback, μπορεί να το κάνει ακόμα και αν δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις. «Οι οπτικοί δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΕΟΠΥΥ τους διασφαλίζει πελατεία, διότι κανείς δεν θα πήγαινε κάθε 4 χρόνια να αλλάξει τα γυαλιά του. Όταν ο Οργανισμός τους εξασφαλίζει πελατεία δεν νομιμοποιούνται και δεν δικαιούνται να εκβιάζουν, με ασπίδα τους ασφαλισμένους» προσθέτει.

Ο ΕΟΠΥΥ επιδιώκει τον περιορισμό της καταχρηστικής ζήτησης των γυαλιών και τη χορήγησή τους σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, εξηγεί ο κ. Γεωργακόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, προς διερεύνηση είναι πληροφορίες που έρχονται από τις 60 Περιφερειακές Διευθύνσεις και αναφέρουν ότι υπάρχει ένα ποσοστό δαπάνης για γυαλιά οράσεως «που δεν πηγαίνει σε πραγματικές ανάγκες διαταραχών όρασης». Η δαπάνη των γυαλιών κυμαίνεται γύρω στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, «αλλά δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμη αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου της διαδικασίας συνταγογράφησης των γυαλιών και χορήγησης. Ο ασφαλισμένος παίρνει τα γυαλιά και υποβάλλει τη δαπάνη των 100 ευρώ στην Περιφερειακή Διεύθυνση και κανείς δεν έχει ελέγξει ακόμη αν πράγματι ο ασφαλισμένος πήρε γυαλιά για το πρόβλημα όρασης που έχει ή πήρε γυαλιά ηλίου. Αυτό είναι ένα μεγάλο αγκάθι» λέει ο κ. Γεωργακόπουλος και προτείνει ο έλεγχος να γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μονάδες. Επιπλέον, πάνω στο παραστατικό εκτέλεσης να αναγράφεται ο τύπος του σκελετού και των κρυστάλλων και οι κωδικοί τους. «Όταν ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει με δημόσιο χρήμα τέτοιες δαπάνες δεν μπορεί να γίνονται ανεξέλεγκτα» καταλήγει.

Πηγή:aftodioikisi.gr

 

Tags: ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ
Previous Post

Αυτοδιοίκηση-Κλεισθένης Ι: Τι αλλάζει σε λειτουργία ΟΤΑ, εκλογές

Next Post

Αλτσχάιμερ: Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις και δείτε αν κινδυνεύετε

Next Post
Αλτσχάιμερ ανοια

Αλτσχάιμερ: Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις και δείτε αν κινδυνεύετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο
  • Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής
  • Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr