Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»
Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο
Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής
πισινα
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα
Κινηματογράφος Σινεμά
ΑΔΕΔΥ
Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους – Ποιοι θα λάβουν επίδομα 2.800 ευρώ

Στις 23 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για κατάρτιση 5.000 ανέργων .

Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και επίδομα πρακτικής άσκησης που ανέρχεται σε 800 ευρώ.

Ειδικότερα:

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher). Περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 400 ωρών σε ειδικότητα του Κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Εντάσσει πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 200 ωρών.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν μεταξύ άλλων οι άνεργοι, οι οποίοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

– Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης.

– Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1990 έως και 30/9/1994 και από 1/1/1974 έως και 31/12/1989.

– Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *