• Latest
ΚΑΤΑΝΑΣ ΧΑΡΗΣ

Είναι επικίνδυνο το φανάρι για τη στατικότητα της γέφυρας των Σερβίων; Η κοινωνία μας απαιτεί μια υπεύθυνη απάντηση.

13 Σεπτεμβρίου 2022
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Μυϊκές κράμπες: 10+1 τροφές που τις προλαμβάνουν

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

7 Οκτωβρίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Πώς δρούσε το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες-φαντάσματα και οι χρηματικές ροές προς εξωκοινοβουλευτικό κόμμα

7 Οκτωβρίου 2026
 Γραφεία Στοιχημάτων στην Ελλάδα: Πού πήγαμε, πού είμαστε, πού πάμε;

Η βιτρίνα του παράνομου τζόγου: Μηνύσεις σε 18 influencers για προώθηση διαφημίσεων στα social media

7 Οκτωβρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Απέσπασε κλειδιά από ηλικιωμένη και άρπαξε πάνω από 175.000 ευρώ

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι επικίνδυνο το φανάρι για τη στατικότητα της γέφυρας των Σερβίων; Η κοινωνία μας απαιτεί μια υπεύθυνη απάντηση.

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΝΑΣ ΧΑΡΗΣ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Τον Φεβρουάριο του 2021 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», έργο με προϋπολογισμό 36.952,00€ χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό την δημοπράτηση και επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης  της υψηλής γέφυρας Σερβίων.
Έκτοτε, πραγματοποιήθηκε σειρά από αυτοψίες από τον Περιφερειάρχη μαζί με ειδικούς, όπου κάθε φορά γινόταν διαπίστωση του προβλήματος χωρίς όμως να προχωρά καμία ενέργεια αποκατάστασης της φθοράς της γέφυρας. Σε δήλωσή του τον Απρίλιο του 2022, ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι αναθέτονται οι τρεις μελέτες για την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών της γέφυρας Σερβίων, ώστε να δοθεί το πράσινο φως και αρχές καλοκαιριού να απομακρυνθούν τα φανάρια. Βρισκόμαστε στην αρχή του Φθινοπώρου κι ακόμη δεν έχουμε δει κάποια ενέργεια. Τα φανάρια παραμένουν κι η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται.

Η Γέφυρα Σερβίων ενώνει τη Δυτική Μακεδονία με τη Θεσσαλία, κι αποτελεί κομβικό σημείο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας.
Παράλληλα, δίνει το τουριστικό στίγμα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας , καθώς σε συνδυασμό με το πανέμορφο τοπίο της Νεράιδας, τον Ναυτικό Όμιλο, το Βελβεντό και τα Σέρβια , καθιστούν την περιοχή μας έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Η δυσαρέσκεια των διερχόμενων οδηγών ολοένα και μεγαλώνει, αλλά και των κατοίκων των γύρω οικισμών που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για λόγους εργασίας κυρίως. Από το 1975 όπου δόθηκε σε κυκλοφορία, η υψηλή γέφυρα των Σερβίων δεν έχει συντηρηθεί κι αυτό δείχνει την ευθύνη όλων των διοικήσεων της περιοχής που το διάστημα αυτό δεν μερίμνησαν για τον έλεγχο και την συντήρηση ενός από τα πιο σημαντικά σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα των Σερβίων δέχτηκε τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ του 1995 κι όταν έκλεισαν τα Τέμπη είχε για μεγάλο διάστημα όλη την κυκλοφορία της ΠΑΘΕ. Από το 2012 έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται ζητήματα φθοράς. Έκτοτε, όπως έχουμε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπήρξε μία συνεχής αλληλογραφία με το Υπουργείο Υποδομών για το ζήτημα, χωρίς όμως να έχουμε κάποια παρέμβαση μέχρι στιγμής.

Αποδεχόμενοι το γεγονός της επικινδυνότητας της γέφυρας και της ανάγκης άμεσης αποκατάστασης της φθοράς της, και σεβόμενοι την αγανάκτηση των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών, ζητούμε άμεσα να έχουμε μία πλήρη ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή, σχετικά με όλες τις διαδικασίες που έχουν γίνει έως τώρα, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν σε μελέτες και αναθέσεις επίβλεψης και τι είδους εργασίες έχουν  γίνει μέχρι σήμερα, ώστε η κυκλοφορία στη γέφυρα των Σερβίων να γίνεται πλέον με ασφάλεια και χωρίς σηματοδότες και καθυστερήσεις.

Previous Post

Η AHEPA HJ015-IOANNIS TRANTAS Kozani αρωγός στην πυροπροστασία της Κοζάνης με τη δωρεά τεσσάρων (4) βενζινοκίνητων μηχανημάτων κοπής  ξύλου (αλυσοπρίονα)

Next Post

Άνοιξε το emvolio.gov.gr: Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κληρώνει σήμερα για πέμπτη δόση

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Άνοιξε το emvolio.gov.gr: Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κληρώνει σήμερα για πέμπτη δόση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»
  • Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!
  • Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!
  • Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»
  • Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr