• Latest
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εβρος: «Σφραγίζονται» τα σύνορα από στεριά και αέρα -Θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και drones

28 Μαΐου 2020
Γιορτές «Πέλεκον» 2025 στο Βόιο  – Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Γιορτές «Πέλεκον» 2025 στο Βόιο – Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

17 Μαΐου 2025
5 συλλήψεις σε Βόιο,  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά  και Καστοριά

5 συλλήψεις σε Βόιο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Καστοριά

17 Μαΐου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

17 Μαΐου 2025
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου

17 Μαΐου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

17 Μαΐου 2025
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εβρος: «Σφραγίζονται» τα σύνορα από στεριά και αέρα -Θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και drones

sierafm by sierafm
28 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
22
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θωρακίζεται με «τείχος» τόσο σε στεριά όσο και σε αέρα ο Εβρος από άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα οποιαδήποτε απειλή στα σύνορα.

Αρχικό μέλημα είναι η έγκαιρη αποτροπή της αύξησης τω «καθοδηγούμενων» μεταναστευτικών ροών, η αύξηση των οποίων μετά την ύφεση του πρώτου κύματος της πανδημίας αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 30%. Ακόμη, βασικός στόχος αποτελεί η κατασκευή φράκτη προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικά χείλη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μελετήσει προσεκτικά το τελευταίο διάστημα τα «κόκκινα» σημεία στα σύνορα που βρίσκονται κατά μήκος μια απόστασης περίπου 30 χλμ. Αυτά τα σημεία κατασκευής του «νέου» φράχτη, είναι στο Πέταλο σε μία απόσταση 16 χιλιομέτρων, στο κτήμα Τσιρόζη στις Φέρες σε ένα μήκος 14 χιλιομέτρων και στην περιοχή Νεραϊδότοπος επιπλέον 2,5 χιλιόμετρα.
Ελικόπτερα, drones και θερμικές κάμερες στον Εβρο

Στόχος είναι το ελληνικό «τείχος» που θα στηθεί να εκτείνεται από τις Καστανιές Έβρου έως και την Αλεξανδρούπολη σε όλη σχεδόν την συνοριογραμμή. Τις τελευταίες ημέρες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στήνουν κατά κάποιο τρόπο «ενέδρες» σε 15 διαφορετικά σημεία ανάλογα με τον εντοπισμό ύποπτων τουρκικών κινήσεων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο στο νέο σχεδιασμό για την θωράκιση του Έβρου θα έχουν τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα καλύπτουν τα κενά που αφήνει η φυσική παρουσία.

Παράλληλα, οι θερμικές κάμερες θα έχουν και αυτές τον δικό τους ρόλο προκειμένου ο Εβρος να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά «φορητά» σημεία. Αυτές θα εντοπίζουν την ανθρώπινη κίνηση, ενώ η εμβέλειά τους (έως και 12 χλμ) θα δίνει τη δυνατότητα να «βλέπουν» και στο τουρκικό έδαφος. Ετσι σε περίπτωση που παρατηρείται οργανωμένη μαζική κίνηση πλήθους θα δίνεται αμέσως σήμα προκειμένου να υπάρχει άμεση κινητοποίηση δυνάμεων στο σημείο.
Ενισχύεται με αστυνομικές δυνάμεις ο Έβρος

Υπενθυμίζεται ότι στον Εβρο ήδη έχουν μεταβεί ενισχύσεις ενόψει ενός «θερμού καλοκαιριού». Συγκεκριμένα, μόνιμη δύναμη 400 αστυνομικών βρίσκεται στα σύνορα, ενώ ακόμη 200 «εθελοντές» αστυνομικοί βρίσκονται εκεί με δικά τους έξοδα (είναι δηλαδή αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες, καθώς κατάγονται από την ακριτική περιοχή, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να μετατεθούν μόνιμα).

Στους παραπάνω προστίθενται 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, και 100 στελέχη της FRONTEX. Χθες αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους με 400 ακόμη αστυνομικούς, από διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Συνοριοφύλακες και εποχούμενες περιπολίες. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν ήδη από Αθήνα, και τουλάχιστον 17 από άλλες περιοχές της χώρας θα βρεθούν στα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτοί οι 400 θα αντικατασταθούν στα τέλη Σεπτέμβρη με τους ισάριθμους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, ωστόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν κολλήσει τον διαγωνισμό των αθλημάτων.

«Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία. Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν. Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ», δήλωσε χθες από τον Εβρο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΥΝΟΡΑ
Previous Post

Τα 15 SOS για τους γονείς στις φετινές δηλώσεις

Next Post

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ Δημήτρη Σκάλκο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Next Post

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ Δημήτρη Σκάλκο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γιορτές «Πέλεκον» 2025 στο Βόιο – Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
  • 5 συλλήψεις σε Βόιο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Καστοριά
  • Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας
  • ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου
  • Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr