• Latest
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εβρος: «Σφραγίζονται» τα σύνορα από στεριά και αέρα -Θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και drones

28 Μαΐου 2020
Πένθος

Το ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ αποχαιρετά με θλίψη τον Ηλία Μωυσιάδη

19 Οκτωβρίου 2026
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός 62χρονος κοζανίτης επιχειρηματίας-Ερευνώνται τα αίτια

19 Οκτωβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Διακοπή τηλεθέρμανσης μέχρι αύριο. Δείτε που

19 Οκτωβρίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ Κοζάνης εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση της στους εκπαιδευτικούς

19 Οκτωβρίου 2026
Ο Προσκοπισμός της Κοζάνης θρηνεί την απώλεια του Ηλία Μωυσιάδη

Ο Προσκοπισμός της Κοζάνης θρηνεί την απώλεια του Ηλία Μωυσιάδη

19 Οκτωβρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Ηλία Μωυσιάδη

19 Οκτωβρίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία στα εγκαίνια του «Δαίδαλου» – Στο επίκεντρο  ο νέος υπερυπολογιστής της Κοζάνης

Η Δυτική Μακεδονία στα εγκαίνια του «Δαίδαλου» – Στο επίκεντρο ο νέος υπερυπολογιστής της Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2026
Απονομή βράβευσης στην Αθήνα για μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου

Απονομή βράβευσης στην Αθήνα για μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου

19 Οκτωβρίου 2026

Έναρξη Εκδηλώσεων Εορτασμού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Σιατίστης το απόγευμα της Τρίτης 20 Οκτωβρίου

19 Οκτωβρίου 2026
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Απάτη μαμούθ στη Δεσκάτη Γρεβενών – Πάνω από 100.000 η λεία της σπείρας

19 Οκτωβρίου 2026
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2026
Το 10ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη τον Νοέμβριο με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και με αφιέρωμα στην Τσεχική λογοτεχνία

Το 10ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη τον Νοέμβριο με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και με αφιέρωμα στην Τσεχική λογοτεχνία

19 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εβρος: «Σφραγίζονται» τα σύνορα από στεριά και αέρα -Θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και drones

sierafm by sierafm
28 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
22
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θωρακίζεται με «τείχος» τόσο σε στεριά όσο και σε αέρα ο Εβρος από άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα οποιαδήποτε απειλή στα σύνορα.

Αρχικό μέλημα είναι η έγκαιρη αποτροπή της αύξησης τω «καθοδηγούμενων» μεταναστευτικών ροών, η αύξηση των οποίων μετά την ύφεση του πρώτου κύματος της πανδημίας αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 30%. Ακόμη, βασικός στόχος αποτελεί η κατασκευή φράκτη προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικά χείλη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μελετήσει προσεκτικά το τελευταίο διάστημα τα «κόκκινα» σημεία στα σύνορα που βρίσκονται κατά μήκος μια απόστασης περίπου 30 χλμ. Αυτά τα σημεία κατασκευής του «νέου» φράχτη, είναι στο Πέταλο σε μία απόσταση 16 χιλιομέτρων, στο κτήμα Τσιρόζη στις Φέρες σε ένα μήκος 14 χιλιομέτρων και στην περιοχή Νεραϊδότοπος επιπλέον 2,5 χιλιόμετρα.
Ελικόπτερα, drones και θερμικές κάμερες στον Εβρο

Στόχος είναι το ελληνικό «τείχος» που θα στηθεί να εκτείνεται από τις Καστανιές Έβρου έως και την Αλεξανδρούπολη σε όλη σχεδόν την συνοριογραμμή. Τις τελευταίες ημέρες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στήνουν κατά κάποιο τρόπο «ενέδρες» σε 15 διαφορετικά σημεία ανάλογα με τον εντοπισμό ύποπτων τουρκικών κινήσεων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο στο νέο σχεδιασμό για την θωράκιση του Έβρου θα έχουν τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα καλύπτουν τα κενά που αφήνει η φυσική παρουσία.

Παράλληλα, οι θερμικές κάμερες θα έχουν και αυτές τον δικό τους ρόλο προκειμένου ο Εβρος να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά «φορητά» σημεία. Αυτές θα εντοπίζουν την ανθρώπινη κίνηση, ενώ η εμβέλειά τους (έως και 12 χλμ) θα δίνει τη δυνατότητα να «βλέπουν» και στο τουρκικό έδαφος. Ετσι σε περίπτωση που παρατηρείται οργανωμένη μαζική κίνηση πλήθους θα δίνεται αμέσως σήμα προκειμένου να υπάρχει άμεση κινητοποίηση δυνάμεων στο σημείο.
Ενισχύεται με αστυνομικές δυνάμεις ο Έβρος

Υπενθυμίζεται ότι στον Εβρο ήδη έχουν μεταβεί ενισχύσεις ενόψει ενός «θερμού καλοκαιριού». Συγκεκριμένα, μόνιμη δύναμη 400 αστυνομικών βρίσκεται στα σύνορα, ενώ ακόμη 200 «εθελοντές» αστυνομικοί βρίσκονται εκεί με δικά τους έξοδα (είναι δηλαδή αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες, καθώς κατάγονται από την ακριτική περιοχή, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να μετατεθούν μόνιμα).

Στους παραπάνω προστίθενται 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, και 100 στελέχη της FRONTEX. Χθες αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους με 400 ακόμη αστυνομικούς, από διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Συνοριοφύλακες και εποχούμενες περιπολίες. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν ήδη από Αθήνα, και τουλάχιστον 17 από άλλες περιοχές της χώρας θα βρεθούν στα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αυτοί οι 400 θα αντικατασταθούν στα τέλη Σεπτέμβρη με τους ισάριθμους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, ωστόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν κολλήσει τον διαγωνισμό των αθλημάτων.

«Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία. Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν. Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ», δήλωσε χθες από τον Εβρο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΥΝΟΡΑ
Previous Post

Τα 15 SOS για τους γονείς στις φετινές δηλώσεις

Next Post

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ Δημήτρη Σκάλκο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Next Post

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ Δημήτρη Σκάλκο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ αποχαιρετά με θλίψη τον Ηλία Μωυσιάδη
  • Νεκρός 62χρονος κοζανίτης επιχειρηματίας-Ερευνώνται τα αίτια
  • Διακοπή τηλεθέρμανσης μέχρι αύριο. Δείτε που
  • Η ΑΔΕΔΥ Κοζάνης εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση της στους εκπαιδευτικούς
  • Ο Προσκοπισμός της Κοζάνης θρηνεί την απώλεια του Ηλία Μωυσιάδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr