• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

Εγκληματική ενέργεια το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

13 Νοεμβρίου 2023
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

26 Ιουνίου 2025
ΕΠΑΛ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: 18.940 μόρια η Μπούρτσου Άννα- Αγγελική. Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση

26 Ιουνίου 2025
Εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης σε ηλεκτρονική μορφή

Βιβλιόραμα Αναστάσιου Ζ. Μπέλλου Απάνθισμα δρώμενων εκκλησιαστικών εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σερβίων και Κοζάνης

26 Ιουνίου 2025
Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

26 Ιουνίου 2025
Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

26 Ιουνίου 2025
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Κουκουλιάτα Θεοδώρα», Συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριές του για τις υψηλές επιδόσεις

26 Ιουνίου 2025
To Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού

To Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού

26 Ιουνίου 2025
Φεστιβάλ STRANAFEST: 4 και 5 Ιουλίου στο φράγμα Περδίκκα

Φεστιβάλ STRANAFEST: 4 και 5 Ιουλίου στο φράγμα Περδίκκα

26 Ιουνίου 2025
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Οι κορυφαίοι βαθμοί από το φροντιστήριο Μ.Ε. “Πρόοδος”

26 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

26 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Δέκα ερωτήματα από τον Π. Κουκουλόπουλο στη Βουλή για το έργο «Πολιτιστική Εγνατία Οδός» του Ταμείου Ανάκαμψης

26 Ιουνίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων τη Δευτέρα 30 Ιουνίου

26 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκληματική ενέργεια το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στην πολιτική προστασίας των μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων επισπεύδει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων αδιαφορώντας προκλητικά για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Δυτική Μακεδονία και στη Χώρα ολόκληρη.

Έτσι μέσα από τον ξανα-αναθεωρημένο ΕΣΕΚ που έστειλαν πρόσφατα για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται να κλείσουν οι πρώτες τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έως το τέλος του 2023 παραβλέποντας ότι οι μονάδες 3 και 4 τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση της Κοζάνης! Στοιχείο της «Δημοκρατίας τους» είναι ότι ενώ προβλέπουν κλείσιμο των τεσσάρων μονάδων το τέλος του 2023, το ίδιο το ΕΣΕΚ αναφέρει ότι θα δοθεί για διαβούλευση τον Ιούνιο του 2024…..    Για τις άλλες μονάδες προβλέπεται να κλείσουν στο τέλος του 2025, η 5η μονάδα τους ΑΗΣ αγίου Δημητρίου και ο ΑΗΣ Μελίτης ενώ η καινούργια μονάδα Πτολεμαΐδα 5 θα κλείσει στα τέλη του 2028.

Ξέχασε όπως φαίνεται, η κυβέρνηση της ΝΔ, πως πριν 1,5 χρόνο, υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης που επέτεινε ο πόλεμος στην Ουκρανία, έσπευδε πανικόβλητη να ακυρώσει την προηγούμενη δική της απόφαση για το κλείσιμο της λιγνιτικής παραγωγής. Παρήγγειλε μάλιστα τότε να αυξηθεί κατά 50% η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη ξεχνώντας ότι, πάλι με δική της απόφαση, είχε αποχωρήσει οικειοθελώς ή είχε απολυθεί το 60% του Προσωπικού.

Όμως κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της ΝΔ η λιγνιτική παραγωγή δεν είναι ποδήλατο να το καβαλάτε όποτε θέλετε! Άλλωστε οι άλλες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία) που όχι μόνο δεν κλείνουν τη λιγνιτική τους παραγωγή αλλά την αναπτύσσουν κάτι περισσότερα γνωρίζουν.

Βέβαια και η Κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει αλλά:

  1. Η εξάρτησή της από το Αμερικανικό κεφάλαιο επιτάσσει να καταργήσει το εθνικό καύσιμο για να εισάγει υγροποιημένο, σχιστολιθικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ κι ας το πληρώνει πανάκριβα (7 δις πλήρωσε η Χώρα μας μόνο το 2022 για εισαγωγή αερίου, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου ΕΣΕΚ). Ταυτόχρονα με την επιλογή τους αυτή αυξάνουν την Ενεργειακή εξάρτηση που πλέον ξεπερνάει το 80%, αυξάνουν το εμπορικό έλλειμμα, το εξωτερικό χρέος, την ενεργειακή φτώχεια και τον πληθωρισμό αφού έχουμε τις ακριβότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  2. Η υποτέλεια προς τη Γερμανία και τις άλλες βιομηχανικές χώρες της ΕΕ δεν της επιτρέπει να αρνηθεί την αθρόα εισαγωγή τεχνολογιών ΑΠΕ κι ας μην εξυπηρετούν ούτε κατ` ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια του Λαού και της Χώρας.
  3. Η δουλικότητα και η διαπλοκή της Κυβέρνησης με το Ελληνικό και ξένο κεφάλαιο την αναγκάζει να μεταφέρει τεράστιους οικονομικούς πόρους από τις τσέπες του πτωχευμένου Ελληνικού Λαού προς τους Επιχειρηματικούς Ενεργειακούς Ομίλους και τα αρπαχτικά της Ενέργειας.

Εκτός από την υποτελή κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) συντάσσονται μαζί της αδυνατώντας να αρθρώσουν μια άλλη πρόταση προς το συμφέρον του Λαού και του Τόπου.

Οι επιπτώσεις του πρόωρου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και των λιγνιτωρυχείων εκτός από τη διακοπή της  τηλεθέρμανσης μέσα στο καταχείμωνο έχει και άλλες τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές Επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και στη Χώρα ολόκληρη. Εμείς θα επανέλθουμε με ειδική ανακοίνωση για τις συνολικές επιπτώσεις του «νεο-αναθεωρημένου» ΕΣΕΚ.

Απαιτούμε: Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τις αποφάσεις της για πρόωρο κλείσιμο των μονάδων για να συνεχιστεί και η λειτουργία των Ορυχείων μέχρι τη συνολική αποκατάσταση των εδαφών και επαναπόδοσή τους στην Κοινωνία της Περιοχής μας.

Tags: Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
Previous Post

Έκλεψαν από ηλικιωμένη 35.000 ευρώ πείθοντάς την να τα βάλει σε ψυγείο υπό τον κίνδυνο δήθεν φωτιάς

Next Post

«Πράσινο φως» για το πολυπόθητο ΣΒΑΚ του Δήμου Κοζάνης–  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

Next Post
πολυπόθητου ΣΒΑΚ ο Δήμος Κοζάνης – Αναμένεται το ΦΕΚ

«Πράσινο φως» για το πολυπόθητο ΣΒΑΚ του Δήμου Κοζάνης–  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025
  • ΕΠΑΛ Σιάτιστας: 18.940 μόρια η Μπούρτσου Άννα- Αγγελική. Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση
  • Βιβλιόραμα Αναστάσιου Ζ. Μπέλλου Απάνθισμα δρώμενων εκκλησιαστικών εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σερβίων και Κοζάνης
  • Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
  • Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr