• Latest

Εδαφικές μετατοπίσεις στα Βαλκάνια με ορίζοντα 2020 στη Daylimail

10 Οκτωβρίου 2017
Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2026
Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

7 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025

7 Οκτωβρίου 2026
Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εδαφικές μετατοπίσεις στα Βαλκάνια με ορίζοντα 2020 στη Daylimail

sierafm by sierafm
10 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί να κινείται στη σφαίρα φανταστικών σεναρίων γεωπολιτικής ανάλυσης και προσέγγισης χθεσινό δημοσίευμα της Βρατανικής daylimail για τα Βαλκάνια, ωστόσο όμως εμπεριέχει και ορισμένα στοιχεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προκαλεί εντύπωση ότι για πρώτη φορά δημοσίευμα δυτικού τύπου που αναφέρεται σε εδαφικές αλλαγές και αποσταθεροποιήσεις των υφισταμένων συνόρων στην περιοχή, με επίκεντρο τους αλβανικούς πληθυσμούς και στόχο τον προσωρινό κατευνασμό τους, βρίσκει επιφάνεια σε αλβανικά ΜΜΕ και ειδικά το “Lexo.al” ιστολόγιο που σαφώς πρόσκειται στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το ΣΚ.

Η ανάλυση της Βρετανικής πολιτικής ιστοσελίδας αναφέρεται σε εξελίξεις αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα και θα οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές τόσο στις εσωτερικές πολιτικές ελίτ αλλά και σε ανακατατάξεις συνόρων.

Για την Αλβανία διαβλέπει μάλιστα ένα σενάριο που μέχρι σήμερα δεν έχει καθόλου προσεχθεί και έχει σχέση μάλλον με τα κοιτάσματα πετρελαίου που ορίζουν εν πολλοίς τις Βρετανικές θέσεις και προσανατολισμούς. Συγκεκριμένα βλέπει εντός του 2020 ίδρυση δύο αλβανικών κρατικών οντοτήτων: το ένα έως το Γενούσιο (Σκουμπίνι) με την προσάρτηση και περιοχών της πΓΔΜακεδονίας που κατοικούνται από Αλβανούς αλλά και εδαφών της Ελληνικής επικράτειας που θα διεκδικηθούν από ένοπλες οργανώσεις κατά το δημοσίευμα. Το άλλο αλβανικό κράτος θα εκτείνεται βορειότερα του Γενουσίου και έως το Σατζάκ συμπεριλαμβάνοντας ότι απομένει από Αλβανία, Κόσοβο, εδάφη του Μαυροβουνίου και της Κοιλάδας του Πρέσεβο της Σερβίας.

Όλο αυτό μπορεί να μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας… ωστόσο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στον διαβόητο Φεστίμ Λιάτο φερόμενο ως Πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς». Ο αναλυτής της Daylimail αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος κινείται με βάση οδηγίες των Αμερικανών ενώ έχει στρατολογηθεί απ’ την Ισραηλινή “Mosad”. Σ’ αυτόν αποκλειστικά Αμερικανοί και Ισραηλινοί φέρεται να έχουν διαρρεύσει το σενάριο αυτό των εδαφικών ανακατατάξεων. Εξ άλλου αναφέρει ως έδρα του συγκεκριμένου για τη συγκέντρωση και εκπαίδευση του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς την πόλη Στρούγκα στα Δυτικά Σκόπια και τα σύνορα με την Αλβανία. Κάνει λόγο μάλιστα για παρουσία πρώην αξιωματικών των Αμερικανών στη Βάση του Μπόντστιλ στο Κόσοβο που ασχολούνται με τη συγκρότηση του συγκεκριμένου ένοπλου σχήματος που αριθμεί κατά το δημοσίευμα πλέον των 2200 ανδρών…

Συνδυάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα με μια άλλη ανάρτηση στα μέσα του Αυγούστου στο Reuters και Newsweek με υπογραφή του David Lawder περί επισκέψεως του Λιάτο Φεστίμ στο Βατικανό και την Ιταλική Γερουσία, μπορούν να γίνουν μερικές υποθέσεις: μπορεί να είναι μια απ’ τις συνηθισμένες δημοσιογραφικές καμπάνιες του Λιάτο, όπου πληρώνει για καταχωρημένες αναρτήσεις. Μπορεί όμως τα πράγματα να είναι και διαφορετικά. Δημοσιεύματα τέτοιας φύσης σε μεγάλα ΜΜΕ λειτουργούν πολλές φορές ως λείανση του εδάφους για μελλοντικά προκαταρτισμένα σχέδια γεωπολιτικής. Κάποιοι φροντίζουν να τροφοδοτούν τη δυτική κοινή γνώμη με σενάρια αποσταθεροποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια και μας ενδιαφέρει άμεσα καθώς προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε μια ιστορία εδαφικών διαφορών με την Αλβανία στο αντίστροφο της πραγματικότητας.

Ενδεχομένως ακόμη να υφίστανται πίσω από το Λιάτο Φεστίμ ισχυρότερα κέντρα που αδυνατώντας να επιβάλουν όντως αλλαγή υφιστάμενης κατάστασης να καταφέρουν όμως μεθόριες περιοχές και με ενδιαφέρουσα εθνολογική και θρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού να τις κρατούν σε μόνιμη χλιαρή ένταση και αστάθεια.

Πηγή:http://tachydromos.org

Tags: ΧΑΡΤΗΣ
Previous Post

Πώς θα δίνετε σωστές συμβουλές στο παιδί

Next Post

Ο άνθρωπος προκάλεσε 728 σεισμούς, τους έξι στην Ελλάδα. Δέστε ποιός είναι ο ισχυρότερος ανθρωπογενής σεισμός στη χώρα μας.

Next Post
ΣΕΙΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος προκάλεσε 728 σεισμούς, τους έξι στην Ελλάδα. Δέστε ποιός είναι ο ισχυρότερος ανθρωπογενής σεισμός στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)
  • Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη
  • Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025
  • Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr