• Latest
Πυρκαγιά

Εθνική τραγωδία με 24 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα [εικόνες & βίντεο]

24 Ιουλίου 2018
Δίλοφο Βοΐου: Η Γουρουνοχαρά, το γλέντι αποχαιρετισμού και οι επτά κάτοικοι που κρατούν ζωντανό το χωριό

Δίλοφο Βοΐου: Η Γουρουνοχαρά, το γλέντι αποχαιρετισμού και οι επτά κάτοικοι που κρατούν ζωντανό το χωριό

25 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για επτά παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας – Τα παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά

Κοζάνη: Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για επτά παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας – Τα παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά

25 Οκτωβρίου 2026
Πτήση MH370: Γιατί κανείς δεν μπορεί να βρει το «καταραμένο» αεροπλάνο

Πτήση MH370: Γιατί κανείς δεν μπορεί να βρει το «καταραμένο» αεροπλάνο

25 Οκτωβρίου 2026
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

25 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Νίκες για Γαλατινή και Μακεδονικό Β!

24 Οκτωβρίου 2026

Σιάτιστα: Κάλεσμα του Ιππικού Συλλόγου για συμμετοχή στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου

24 Οκτωβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

24 Οκτωβρίου 2026
Συνάντηση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη

Συνάντηση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη

24 Οκτωβρίου 2026
Εκδήλωση της ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Με τον «μονόδρομο» των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;

Εκδήλωση της ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Με τον «μονόδρομο» των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;

24 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: 67χρονη είχε καταδίκη για κλοπή

24 Οκτωβρίου 2026
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Eurostat: Βούλιαξε το ΑΕΠ στη Δυτική Μακεδονία – Ποιες είναι οι 5 οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες

24 Οκτωβρίου 2026
Αλλαγή ώρας

Αλλαγή ώρας που κανείς δεν θέλει πια

24 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εθνική τραγωδία με 24 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα [εικόνες & βίντεο]

sierafm by sierafm
24 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Πυρκαγιά
3
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν την τραγωδία με τις πυρκαγιές που βιώνει η Αττική το τελευταίο 24ωρο. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 24 νεκροί και 156 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση.

Εντωμεταξύ, σήμερα με το φως της ημέρας, αναμένεται να αποκαλυφθεί το πλήρες μέγεθος της τραγωδίας. Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ εκτίμησε ότι θα φθάσουν τους 30.

Νύχτα θρίλερ καθώς αποκαλυπτόταν το μέγεθος της τραγωδίας

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλου να επιβεβαιώνει ότι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές ξεπερνούν τους 20.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» και πως «σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο».

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι από την Φρεγάτα «Έλλη» ανασύρθηκαν από την περιοχή της Αρτέμιδας 4 νεκροί, 3 γυναίκες και 1 παιδί, οι οποίοι για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς έπεσαν στην θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα.

156 οι τραυματίες, οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία αγγίζουν τους 156 -ανάμεσά τους και 16 παιδιά- εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τραυματίας με εγκαύματα στο νοσοκομείο -Φωτογραφία: protothemaΤραυματίας με εγκαύματα στο νοσοκομείο -Φωτογραφία: protothema

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Ραφήνας: Απεγκλωβίστηκαν 689 άνθρωποι

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε». Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Όσο κατέφθαναν ροές απεγκλωβισμένων στο λιμάνι της Ραφήνας εξελισσόταν παράλληλα επιχείρηση που είχε στηθεί με τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, εξήγησε ο υφυπουργός. «Όσοι ήθελαν να φύγουν προς Αθήνα, έφυγαν με λεωφορεία της ΣΤΑΣΥ, περίπου 30 δεν είχαν στέγη και πήγαν στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΣΤΑΣΥ βρέθηκε ξενοδοχείο για να περάσουν τη νύχτα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να διαμείνουν στο γυμναστήριο της Ραφήνας ώστε να είναι κοντά στα σπίτια τους όταν ξημερώσει». Διευκρίνισε ότι επικρατεί ηρεμία στο λιμάνι και πως δεν υπάρχει κάποιος απεγκλωβισμένος που δεν έχει τακτοποιηθεί.

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ακτές κάποιος που να μην έχει βρεθεί –αλλά ενδεχομένως δύο αγνοούμενοι στη θάλασσα (σ.σ. εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη ενημέρωση επ’ αυτού)–, και πως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ομάδα των υποβρύχιων αποστολών χτενίζουν διαρκώς την περιοχή. Εξήγησε ότι πέρα από τις ακτές, από στελέχη του Λιμενικού διασώθηκαν και άνθρωποι που βρέθηκαν ακόμη και μέσα στο νερό.

Εφιαλτική νύχτα στην Ραφήνα/Φωτογραφία: EurokinissiΕφιαλτική νύχτα στην Ραφήνα/Φωτογραφία: Eurokinissi

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που μόλις έχουν διασωθεί/Φωτογραφία: EurokinissiΆνδρες, γυναίκες και παιδιά που μόλις έχουν διασωθεί/Φωτογραφία: Eurokinissi

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων/Φωτογραφία: EurokinissiΥπεράνθρωπες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων/Φωτογραφία: Eurokinissi

Drones των ΗΠΑ στον ελληνικό ουρανό

Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης ότι «το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα

Πλήρως ενεργά παραμένουν τα 2 μεγάλα χθεσινά «μέτωπα» στην Κινέτα και τον Νέο Βουτζά

Στην Κινέτα επιχειρούν αυτή τη στιγμή 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και τέσσερα στρατιωτικά οχήματα.

Στον Νέο Βουτζά επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του δήμου.

Στο μέτωπο του Καλάμου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του δήμου που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Τσίπρας: Ασύμμετρη απειλή, δύσκολη νύχτα-Δεν απέκλεισε προσπάθεια αποσταθεροποίησης

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τις 23:30 ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης δεν το απέκλεισε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει» είπε.

Καμμένος: 72 άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από το Πολεμικό Ναυτικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού.

72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση στους στρατιωτικούς συντάκτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μάλιστα όπως τόνισε ο ΥΕΘΑ αρκετοί βρέθηκαν έως και 4 μίλια μακριά από την ακτή. Επιπρόσθετα ο κ. Καμμένος τόνισε πως στην περιοχή έχει ήδη φτάσει η Ζ΄Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών με 65 άτομα προσωπικό με 19 ελαστικές λέμβους που «σαρώνουν» από ξηράς και θαλάσσης για την ανεύρεση και άλλων εγκλωβισμένων.

Επιπλέον ο κ. Καμμένος δήλωσε πως ζητήθηκε η συνδρομή συμμαχικών χωρών που διέθεσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), τα οποία πετούν πάνω από τις πληγείσες περιοχές και δίνουν εικόνα υψηλής ανάλυσης. Οι πληροφορίες από τα UAV θα μεταβιβάζονται από το ΕΘΚΕΠΙΧ σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ανοικτή η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Στην κυκλοφορία δόθηκαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου που νωρίτερα είχαν κλείσει από το 39ο έως το 57ο χλμ. λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα.

Με απόφαση της Τροχαίας, άνοιξε το τμήμα Ελευσίνα – κόμβος Επιδαύρου, έτσι, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Ολυμπίας Οδού.

Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την καταστροφή

O όγκος των ειδήσεων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο είναι τεράστιος, με τα ανθρώπινα δράματα πίσω από αυτή την τεράστια καταστροφή να λυγίζουν ακόμα και τους πιο δυνατούς.

Λίγο μετά τις 12, επιβεβαιώθηκε το μικρότερο -ηλικιακά- θύμα των φονικών πυρκαγιών, ένα βρέφος 6 μηνών. Οι γονείς του νεογέννητου άφησαν το σπίτι τους στο Μάτι και βρέθηκαν στην παραλία. Εκεί τους περισυνέλλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, ωστόσο το άτυχο νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

Αυτοκίνητα έχουν καεί ολοσχερώς στην Ραφήνα/Φωτογραφία Eurokinissi

Πηγή: Εθνική τραγωδία με 24 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Ιερά πανήγυρη της Ιεράς Μονής Δομαβιστίου Ναμάτων

Next Post

Αποκάλυψη σοκ: Υπάρχουν ακόμη 26 νεκροί στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι

Next Post

Αποκάλυψη σοκ: Υπάρχουν ακόμη 26 νεκροί στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δίλοφο Βοΐου: Η Γουρουνοχαρά, το γλέντι αποχαιρετισμού και οι επτά κάτοικοι που κρατούν ζωντανό το χωριό
  • Κοζάνη: Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για επτά παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας – Τα παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά
  • Πτήση MH370: Γιατί κανείς δεν μπορεί να βρει το «καταραμένο» αεροπλάνο
  • Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Νίκες για Γαλατινή και Μακεδονικό Β!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  2. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  3. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  4. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  5. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr