• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

20 Ιανουαρίου 2021
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έξτρα επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βοιωτία – Ζεστό χρήμα σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις των περιοχών όπου επιβλήθηκε lockdown για μεγάλο χρονικό διάστημα συνοδεύει την επανεκκίνηση  της δραστηριότητας του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δρομολογεί τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να στηριχθούν μικρά καταστήματα λιανικής, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες οικονομικές δραστηριότητες σε μέρη της χώρας τα οποία μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας. Τέτοιες περιοχές είναι η Κοζάνη, η Βοιωτία, ενδεχομένως η Θεσσαλονίκη κ.ά.

Το πακέτο της ενίσχυσης με κοινοτικά κονδύλια θα επιδιώξει να ανακουφίσει οικονομικά τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναντι των υπολοίπων της χώρας που ήταν ανοικτές.

Πέραν της ειδικής δράσης η οποία ετοιμάζεται αυτή την περίοδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ενεργοποιήσει σειρά άλλων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα lockdown.

Επιχορήγηση

Ετσι, ανοικτό είναι το πρόγραμμα που προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Επίσης, στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» η νέα δράση του ΕΣΠΑ που προβλέπει την επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία e-shop ή την αναβάθμισή του.

Μέσω της δράσης που φέρει τον τίτλο «e-λιανικό» κάθε επιχείρηση που θα υποβάλει αίτηση μπορεί να λάβει έως και 5.000 ευρώ ως επιδότηση για ηλεκτρονικό κατάστημα που ήδη έχει στήσει.

Σε πρώτη φάση, από το πρόγραμμα θα διατεθούν συνολικά 80 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα επιχορηγηθούν τουλάχιστον 16.000 μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, ωστόσο στον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι η αύξηση του προϋπολογισμού στην περίπτωση που αυτός δεν αρκεί για να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.

«Εξυπνα» εργαλεία

Για το 2021 το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει την ενεργοποίηση και νέων «έξυπνων» χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση και άλλων επιχειρηματικών κλάδων που δοκιμάζονται. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτά θα παίξει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα μόχλευσε 2,78 δισ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που κατευθύνθηκαν στα δύο χρηματοδοτικά προϊόντα της – ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας COVID-19 –, δημιουργώντας μέσω του τραπεζικού συστήματος συνολική ρευστότητα ύψους 8,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, έως σήμερα έχουν διοχετευθεί:

Σε 17.804 μικρομεσαίες επιχειρήσεις 2 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ με τελικούς δικαιούχους 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε 521 μεγάλες (μέσος όρος δανείου: 4,2 εκατ. ευρώ) και 9.620 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μέσος όρος δανείου: 255.000 ευρώ) 4,6 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID-19. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, καθώς προχωρεί σταθερά η συμβασιοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων δανείων.

Πηγή:tovima.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει – Έως 18 ώρες την ημέρα φοράω μάσκα

Next Post

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Next Post
ηλικια, ομορφια

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr