• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

20 Ιανουαρίου 2021
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

26 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

26 Ιουνίου 2026
Όχι στη ζωή με δόσεις  – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

26 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!

26 Ιουνίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Έδωσε 330 ευρώ σε αγγελία απατεώνα

26 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Ξεχωριστή κάλπη στα χωριά και ενδοδημοτική αποκέντρωση, το μήνυμά μας στην ύπαιθρο

26 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Βαθμοί αποφοίτων και το μήνυμα προς όλους τους μαθητές

26 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

26 Ιουνίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η πραγματικότητα για την ανατίναξη εκσκαφέων από τη ΔΕΗ.. του Χρήστου Κολοβού

26 Ιουνίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Συγχαρητήρια επιστολή από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας«Γεώργιος Παπαγεωργίου»

26 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Στο  επίκεντρο  του Δημοτικού Συμβουλίου  το ΒΙΟ.ΠΑ Εράτυρας  , το νέο Σωφρονιστικό  Κατάστημα και ο Σταθμός CNG στην Νεάπολη

26 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

28χρονη ασελγούσε σε 15χρονη! Παρίστανε το αγόρι για να την πλησιάσει

26 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έξτρα επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βοιωτία – Ζεστό χρήμα σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις των περιοχών όπου επιβλήθηκε lockdown για μεγάλο χρονικό διάστημα συνοδεύει την επανεκκίνηση  της δραστηριότητας του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δρομολογεί τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να στηριχθούν μικρά καταστήματα λιανικής, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες οικονομικές δραστηριότητες σε μέρη της χώρας τα οποία μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας. Τέτοιες περιοχές είναι η Κοζάνη, η Βοιωτία, ενδεχομένως η Θεσσαλονίκη κ.ά.

Το πακέτο της ενίσχυσης με κοινοτικά κονδύλια θα επιδιώξει να ανακουφίσει οικονομικά τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναντι των υπολοίπων της χώρας που ήταν ανοικτές.

Πέραν της ειδικής δράσης η οποία ετοιμάζεται αυτή την περίοδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ενεργοποιήσει σειρά άλλων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα lockdown.

Επιχορήγηση

Ετσι, ανοικτό είναι το πρόγραμμα που προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Επίσης, στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» η νέα δράση του ΕΣΠΑ που προβλέπει την επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία e-shop ή την αναβάθμισή του.

Μέσω της δράσης που φέρει τον τίτλο «e-λιανικό» κάθε επιχείρηση που θα υποβάλει αίτηση μπορεί να λάβει έως και 5.000 ευρώ ως επιδότηση για ηλεκτρονικό κατάστημα που ήδη έχει στήσει.

Σε πρώτη φάση, από το πρόγραμμα θα διατεθούν συνολικά 80 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα επιχορηγηθούν τουλάχιστον 16.000 μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, ωστόσο στον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι η αύξηση του προϋπολογισμού στην περίπτωση που αυτός δεν αρκεί για να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.

«Εξυπνα» εργαλεία

Για το 2021 το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει την ενεργοποίηση και νέων «έξυπνων» χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση και άλλων επιχειρηματικών κλάδων που δοκιμάζονται. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτά θα παίξει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα μόχλευσε 2,78 δισ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που κατευθύνθηκαν στα δύο χρηματοδοτικά προϊόντα της – ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας COVID-19 –, δημιουργώντας μέσω του τραπεζικού συστήματος συνολική ρευστότητα ύψους 8,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, έως σήμερα έχουν διοχετευθεί:

Σε 17.804 μικρομεσαίες επιχειρήσεις 2 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ με τελικούς δικαιούχους 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε 521 μεγάλες (μέσος όρος δανείου: 4,2 εκατ. ευρώ) και 9.620 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μέσος όρος δανείου: 255.000 ευρώ) 4,6 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID-19. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, καθώς προχωρεί σταθερά η συμβασιοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων δανείων.

Πηγή:tovima.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει – Έως 18 ώρες την ημέρα φοράω μάσκα

Next Post

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Next Post
ηλικια, ομορφια

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής
  • Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»
  • Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!
  • Κοζάνη: Έδωσε 330 ευρώ σε αγγελία απατεώνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr