• Latest
κλουβι παιδια παιδι

Εικόνες ντροπής στο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά: Παιδιά ζουν σε κλουβιά

20 Νοεμβρίου 2018
Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

5 Σεπτεμβρίου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO

5 Σεπτεμβρίου 2026
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Let’s Get Together»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Let’s Get Together»

5 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Μια ιστορία μπορεί να…» – Όταν το διαφορετικό βρίσκει τη θέση του (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: «Μια ιστορία μπορεί να…» – Όταν το διαφορετικό βρίσκει τη θέση του (Φωτογραφίες)

5 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: 51χρονος εξαπατήθηκε μετά από εύρεση αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα – Κατέθεσε ως προκαταβολή  2.500  ευρώ

Κοζάνη: 22χρονη πλήρωσε για laptop υο οποίο δεν παρέλαβε ποτέ

5 Σεπτεμβρίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς σε κτηνοτροφική μονάδα στα Κρανίδια

5 Σεπτεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης. Κινδύνεψε κατοικία. Σοβαρές ζημιές

Σιάτιστα: Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης. Κινδύνεψε κατοικία. Σοβαρές ζημιές

5 Σεπτεμβρίου 2026
Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σέβης Βολουδάκη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου

Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σέβης Βολουδάκη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου

5 Σεπτεμβρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Σταματήστε να κάνετε αυτά τα 5 πράγματα όταν πίνετε καφέ

5 Σεπτεμβρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

«Γολγοθάς» η φοιτητική στέγη -Εμφανίστηκαν και… απάτες

5 Σεπτεμβρίου 2026
καταστήματα

«Αλλάζω συσκευή»: Έως 30/09 η υποβολή αιτήσεων – Αφορά τουλάχιστον 1.400 επιχειρήσεις

5 Σεπτεμβρίου 2026
«Quishing»: Η νέα απάτη μέσω QR code που παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας

Εντόπισαν τον άντρα που έβριζε και συκοφαντούσε γνωστό Έλληνα διαιτητή

5 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες ντροπής στο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά: Παιδιά ζουν σε κλουβιά

sierafm by sierafm
20 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κλουβι παιδια παιδι
7
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε απάνθρωπες συνθήκες παραμένουν έγκλειστοι ακόμη πέντε άνθρωποι στο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά, το κολαστήριο για μικρά παιδιά όπως το είχε χαρακτηρίσει το BBC, που είχε αναδείξει το θέμα πριν λίγα χρόνια ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το «Εθνος» παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες από μια αδιανόητη υπόθεση. Σήμερα, εν έτει 2018, υπάρχουν ακόμα πέντε άνθρωποι που ζουν στα κλουβιά της ντροπής – τα ίδια κλουβιά που παρουσίαζε πριν από λίγα χρόνια στο ρεπορτάζ του το BBC, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Αλλά το μείζον πρόβλημα, όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, δεν είναι πια αυτό, αλλά ότι εξαιτίας της γνωστής ελληνικής αδράνειας υπάρχει περίπτωση το 2019 να επιστρέψουν στα κλουβιά και οι 30 που κατάφεραν να ελευθερωθούν.

Παιδί έγκλειστο σε κλουβί στο πρώην ΠΙΚΠΑ Λεχαινών/Φωτογραφία: ΕθνοςΠαιδί έγκλειστο σε κλουβί στο πρώην ΠΙΚΠΑ Λεχαινών/Φωτογραφία: Εθνος

Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού που επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη, έφερε στο φως τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ”φυλάσσονται” δεκάδες άτομα στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία. Το κορίτσι έκλεισε τον Αύγουστο τα 18 ενώ από τα επτά της χρόνια ζει σε ένα κλουβί αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος».

Το κορίτσι αυτό δεν καταλάβαινε καλά καλά το όνομά του μέχρι πριν από 2,5 χρόνια, τότε που μία ομάδα παρέμβασης ανέλαβε να λύσει τη φρίκη της καθήλωσής της όπως και δεκάδων ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονταν στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας.

Η ομάδα που ανέλαβε να αντιμετωπίσει την απίστευτη κατάσταση στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, όπου έως το 2016 δεκάδες ανάπηρα παιδιά και ενήλικες διαβίωναν υπό συνθήκες βασανισμού , δηλαδή ζούσαν είτε δεμένοι από τα χέρια και τα πόδια είτε σε κλουβιά επειδή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοτραυματισμούς, έχει ήδη καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια να βγάλει από τα δεσμά τους 30 από τους 36 ανθρώπους που ζούσαν υπό τέτοιες συνθήκες.

Οι 30 τρόφιμοι που αποκαθηλώθηκαν «έχουν πλέον μια πιο ελεύθερη διαβίωση, αλλά και πάλι ασυλικού τύπου, καθώς ξυπνούν, παίρνουν φάρμακα κ.λπ.». Εκτός από το τυφλό κορίτσι, υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Όπως δύο κοριτσιών 11-12 ετών το 2016, που έφυγαν σε άλλο ίδρυμα και κατάφεραν να έχουν ένα είδος εκπαίδευσης, έμαθαν να πηγαίνουν τουαλέτα… «Η μία, η μικρή, κάνει πια παζλ με κλειστά μάτια.

Την είχαν κλεισμένη σε soft room» λέει η Πάττυ Σωτηροπούλου, μέλος της ομάδας παρέμβασης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Υπ. Εργασίας: Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μια οριακή περίπτωση

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, από το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται:

Η σημερινή κατάσταση στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής επιστημονικής προσπάθειας, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2015 παρέλαβε το Παράρτημα Προστασίας ΑμεΑ στα Λεχαινά, μια δομή με άτομα με πολλαπλές και βαριές αναπηρίες, η οποία έχει εγγραφεί στη συνείδηση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, μετά τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του ΒBC, ως το «κολαστήριο των Λεχαινών».

Ξεκινήσαμε μια κοινή προσπάθεια από τις αρχές του 2016, το Υπουργείο δια του ΚΚΠΠ Δυτικής Ελλάδας που εποπτεύει το Παράρτημα Λεχαινών, σε συνεργασία με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη οργάνωση LUMOS και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, για την υλοποίηση πιλοτικού σχεδίου για τους 51 φιλοξενούμενους, εκ των οποίων οι 36 βρίσκονταν σε κατάσταση πολυετούς καθήλωσης.

Δυόμιση χρόνια μετά, η επιστημονική ομάδα έχει επιτύχει να ελευθερώσει από τις συνθήκες καθήλωσης, τους 30 από τους 36 φιλοξενούμενους. Για τους υπόλοιπους έξι, η επιστημονική ομάδα πρότεινε στις 8/11/2018 τη δημιουργία ειδικών χώρων (soft room). Η πρόταση υιοθετήθηκε άμεσα στις 15/11/2018 από το Δ.Σ του ΚΚΠΠ Δυτικής Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι, λόγω των βαρύτατων αναπηριών τους, η επίσπευση της διαδικασίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Παράλληλα, το Υπουργείο ολοκληρώνει την πρόσληψη, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ειδικής ομάδας επιστημόνων που θα συνεχίσει σε σταθερή βάση τη δεύτερη φάση του προγράμματος, εγκεκριμένου προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Μέσω του προγράμματος, υλοποιείται η μεταστέγαση όλων των φιλοξενούμενων σε ασφαλείς και υποστηρικτικές δομές σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε ανάλογες δομές και προβλέπουμε την εκπαίδευση του προσωπικού για να συνοδεύσει τα άτομα αυτά και να τα υποστηρίξει σε 24ωρη βάση.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, παρουσιάζουν μια οριακή περίπτωση, δεν αποτυπώνουν όμως τη συλλογική προσπάθεια που άλλαξε τις συνθήκες διαβίωσης για τη συντριπτική πλειονότητα των φιλοξενουμένων στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Πηγή:  iefimerida.gr
Previous Post

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή και φαγωμένη από τον σκύλο της

Next Post

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει σε ασφαλισμένους και το γυμναστήριο

Next Post
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει σε ασφαλισμένους και το γυμναστήριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Let’s Get Together»
  • Δήμος Κοζάνης: «Μια ιστορία μπορεί να…» – Όταν το διαφορετικό βρίσκει τη θέση του (Φωτογραφίες)
  • Κοζάνη: 22χρονη πλήρωσε για laptop υο οποίο δεν παρέλαβε ποτέ

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr