• Latest

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τέλος στο θρίλερ – Ο Τραμπ έδωσε εντολή για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

24 Νοεμβρίου 2020
Φθηνότερο πετρέλαιο μέσω myDiesel από σήμερα για τους αγρότες

Φθηνότερο πετρέλαιο μέσω myDiesel από σήμερα για τους αγρότες

1 Νοεμβρίου 2026
απατη

Απάτη εκατομμυρίων με εράνους για άρρωστα παιδιά: Πώς το κύκλωμα εξαπατούσε διάσημους δωρητές και οικογένειες

1 Νοεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του για κτηματικές διαφορές

1 Νοεμβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής από… σκάγια κυνηγού

1 Νοεμβρίου 2026
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ από σήμερα το χειμερινό ωράριο – Οι ώρες με μειωμένη χρέωση

1 Νοεμβρίου 2026
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις – Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

1 Νοεμβρίου 2026

Βόιο: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού Παλαιομονάστηρου με προϋπολογισμό 97.000 ευρώ

1 Νοεμβρίου 2026
ΟΙΝΟέμβριος: Το Ξινόμαυρο ανεβαίνει στη σκηνή στο Αμύνταιο

ΟΙΝΟέμβριος: Το Ξινόμαυρο ανεβαίνει στη σκηνή στο Αμύνταιο

1 Νοεμβρίου 2026

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία

1 Νοεμβρίου 2026
Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

31 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή

31 Οκτωβρίου 2026
Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

31 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τέλος στο θρίλερ – Ο Τραμπ έδωσε εντολή για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τελικά χθες βράδυ πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη, χωρίς να περιμένει, να σχηματίζει την κυβέρνησή του.

Έπειτα από δύο εβδομάδες και πλέον μιας άρνησης άνευ προηγουμένου στην αμερικανική πολιτική ιστορία, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε μολαταύτα να αναγνωρίσει καθαρά τη νίκη του Δημοκρατικού.

Υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας — χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία — νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

«Μολαταύτα», συνέχισε, μοιάζοντας να βάζει νερό στο κρασί του, «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Η ομάδα του Μπάιντεν από την πλευρά της έκανε λόγο για σημαντικό βήμα, το οποίο θα επιτρέψει «την μεταβίβαση της εξουσίας ειρηνικά και χωρίς προσκόμματα».

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου έχοντας δίπλα του έμπειρες προσωπικότητες, που είχαν υπηρετήσει στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, όπως ο Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο σκοπεύει να ονομάσει υπουργό Εξωτερικών, ή η Τζάνετ Γέλεν, στην οποία θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα 76 του χρόνια, ο Τζον Κέρι, πρώην ΥΠΕΞ, άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε πολλές φορές να χειριστεί λεπτές και δύσκολες αποστολές, θα κάνει την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον για να αναλάβει ειδικός επιτετραμμένος του προέδρου αρμόδιος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ένδειξη της βαρύτητας που δίνει ο Μπάιντεν στο ζήτημα αυτό.

Δεν απομένει πλέον κάποια αμφιβολία ότι ο Δημοκρατικός θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά η άρνηση ως εδώ του Ντόναλντ Τραμπ σήμανε ιδίως ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, όπως θέλει η άγραφη πολιτική παράδοση.

Δεν ήταν επιπλέον σε θέση να αρχίσει να συντονίζεται με την ομάδα του Τραμπ η οποία χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 257.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος μοιάζει ολοένα περισσότερο απομονωμένος παρά τις εκκλήσεις του στους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίσουν τη «μάχη» στη δικαιοσύνη: μεγάλα ονόματα του GOP δεν διστάζουν πλέον να στηλιτεύουν τη συμπεριφορά των δικηγόρων του Τραμπ, που χαρακτηρίζουν «εθνική ντροπή», αντάξια «μπανανίας».

Το χρηματιστήριο στο Τόκιο σημείωνε μεγάλη άνοδο αφού έγινε γνωστό πως ο μεγιστάνας των ακινήτων έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης Μπάιντεν

«Χρειάζομαι μια ομάδα έτοιμη από την πρώτη μέρα», αποτελούμενη από πρόσωπα «έμπειρα, δοκιμασμένα σε κρίσεις», εξήγησε ο Μπάιντεν παρουσιάζοντας τα πρώτα ονόματα των προαλειφόμενων μελών της επόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στα 78 του χρόνια, η παλιά καραβάνα της πολιτικής θα προσπαθήσει επίσης να σχηματίσει κυβέρνηση που «θα ενώνει» τους Αμερικανούς κι αναμένεται να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες και μέλη μειονοτήτων.

Έτσι σκοπεύει, κατά πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, να αναθέσει στην πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας, την Τζάνετ Γέλεν, 74 ετών, το υπουργείο Οικονομικών, αξίωμα που ως τώρα καταλάμβαναν αποκλειστικά άνδρες.

Ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, από την πλευρά του, αναμένεται να γίνει ο πρώτος υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας που θα κατάγεται από τη Λατινική Αμερική.

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, έμπειρη αφροαμερικανίδα διπλωμάτισσα, 68 ετών, θα γίνει πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Μπάιντεν θα αξιοποιήσει εξάλλου στενούς του συνεργάτες. Ο Άντονι Μπλίνκεν, 58 ετών, που αναμένεται να γίνει ο νέος ΥΠΕΞ, ήταν ως τώρα ο βασικός σύμβουλός του για διπλωματικά θέματα.

Άλλοτε δεύτερος τη τάξει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, ο θερμός αυτός υποστηρικτής της πολυμερούς συνεργασίας αναμένεται, αν ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία, να θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του το ζήτημα του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Για τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμμαχοι των ΗΠΑ οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έτυχαν άσχημης μεταχείρισης από την Ουάσινγκτον «θα αισθανθούν μεγάλη ανακούφιση» όταν θα δουν να αναλαμβάνει την αμερικανική διπλωματία «ένας άνθρωπος όπως ο Τόνι» Μπλίνκεν.

Ο Κέρι θα αναλάβει από την πλευρά του τη διαδικασία επανένταξης των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού, που είχε διαπραγματευτεί ο ίδιος το 2015, προτού ο Ντόναλντ Τραμπ τη σκίσει. Υποσχέθηκε να χειριστεί «την κλιματική αλλαγή ως επείγουσα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος σκοπεύει εξάλλου να ονομάσει την Άβριλ Χέινς, 51 ετών, διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) — θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση — και τον Τζέικ Σάλιβαν, 43 ετών, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αναμένεται να μιλήσουν σήμερα μαζί για να παρουσιάσουν το μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, στην Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

Ο Δημοκρατικός έλαβε σχεδόν 80 εκατομμύρια ψήφους στις προεδρικές εκλογές, έναντι σχεδόν 74 εκατομμυρίων του Τραμπ. Αλλά η προεδρία κρίνεται με το σύστημα των εκλεκτόρων που αναδεικνύει η καθεμία πολιτεία· η λαϊκή ψήφος δεν αποτελεί στην πράξη παρά δείκτη δημοφιλίας.

Tags: ΗΠΑΤΡΑΜΠ
Previous Post

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται πάλη ψυχρών μαζών και βροχοπτώσεων πάνω από την χώρα μας

Next Post

Aνοίγουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, unlock και στα καταστήματα λιανικής, διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Next Post
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Aνοίγουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, unlock και στα καταστήματα λιανικής, διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φθηνότερο πετρέλαιο μέσω myDiesel από σήμερα για τους αγρότες
  • Απάτη εκατομμυρίων με εράνους για άρρωστα παιδιά: Πώς το κύκλωμα εξαπατούσε διάσημους δωρητές και οικογένειες
  • 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του για κτηματικές διαφορές
  • Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής από… σκάγια κυνηγού
  • Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ από σήμερα το χειμερινό ωράριο – Οι ώρες με μειωμένη χρέωση

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr