• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκτέλεση Ζαφειρόπουλου: «Κλειδί» οι σημειώσεις του -Το σενάριο του εκφοβισμού

14 Οκτωβρίου 2017
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά έργα που αλλάζουν τις υποδομές και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

30 Σεπτεμβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Τέσσερα ανταποδοτικά προαπαιτούμενα για το Data Center, που Κυβέρνηση-ΔΕΗ-Amazon οφείλουν να εγγυηθούν, πριν η τοπική κοινωνία αποφασίσει εάν το αποδέχεται ή όχι»

30 Σεπτεμβρίου 2026
Οι 4 νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης: Στα 20 λεπτά η ελάφρυνση στο diesel – Ρυθμίσεις έως 120 δόσεις, κάτω από 1,75 το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι 4 νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης: Στα 20 λεπτά η ελάφρυνση στο diesel – Ρυθμίσεις έως 120 δόσεις, κάτω από 1,75 το πετρέλαιο θέρμανσης

30 Σεπτεμβρίου 2026
Παρουσίαση του λευκώματος «Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κοζάνης – Λαογραφία & Παράδοση», την Δευτέρα 12/10

Παρουσίαση του λευκώματος «Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κοζάνης – Λαογραφία & Παράδοση», την Δευτέρα 12/10

30 Σεπτεμβρίου 2026
Συλλυπητήριο Μήνυμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας

30 Σεπτεμβρίου 2026
τυρια

Η αξία του ασβεστίου στη διατροφή μας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

30 Σεπτεμβρίου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε έγκυο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

30 Σεπτεμβρίου 2026
Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Τι να κάνετε εάν δεν εμφανίζεται το ακίνητό σας

30 Σεπτεμβρίου 2026
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Χρηματικά βραβεία 1.000 ευρώ για επιτυχόντες Πανελληνίων – Αναλυτικά οι δικαιούχοι

30 Σεπτεμβρίου 2026
Από τον σχεδιασμό στο έργο: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα όμβρια στις Γούλες

Από τον σχεδιασμό στο έργο: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα όμβρια στις Γούλες

30 Σεπτεμβρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Η νέα απάτη στα κινητά τηλέφωνα που έχει γίνει viral -Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

30 Σεπτεμβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε παιδί – μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

30 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εκτέλεση Ζαφειρόπουλου: «Κλειδί» οι σημειώσεις του -Το σενάριο του εκφοβισμού

sierafm by sierafm
14 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι σημειώσεις που κρατούσαν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών για τη διαλεύκανση της εκτέλεσης του γνωστού ποινικολόγου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τις εν λόγω σημειώσεις, όπως και τα στοιχεία με τα οποία έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού με τον άτυχο δικηγόρο οι δράστες το πρωί της Πέμπτης. Κάτι που θα προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του συζητούσαν για περισσότερα από 15 λεπτά με τους δύο άνδρες, για συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, κρατώντας σημειώσεις. Τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσαν αν είναι πραγματικά, ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και έτσι εξηγείται σύμφωνα με τους αστυνομικούς το γεγονός ότι μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η υπόθεση στην οποία αναφέρονταν οι δράστες είναι πραγματική όπως και το αδίκημα που φέρεται να εξιστορούσαν.

Ερευνα γίνεται όμως και για το αν η υπόθεση αφορούσε τους ίδιους ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου προσώπου. Ενδέχεται να ήταν οι ίδιοι ή ο «τρίτος», κατηγορούμενοι ή καταζητούμενοι για την διάπραξη κάποιου σοβαρού αδικήματος.

Το σενάριο του εκφοβισμού που κατέληξε σε τραγωδία

Πάντως, οι αστυνομικοί προς το παρόν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσχηματική περιγραφή γεγονότων αδικήματος που είχε ενδεχομένως άλλον σκοπό, αυτόν της άσκησης πίεσης στον ποινικολόγο για προσωπική του υπόθεση. Να επιχείρησαν δηλαδή να τον «φοβίσουν» για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Οσο προχωρούν οι έρευνες, οι αστυνομικοί βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» και του προσχεδιασμένου εγκλήματος, καθώς οι δράστες παρέμειναν για αρκετή ώρα στον χώρο και συζήτησαν με το θύμα, αλλά και εξαιτίας των λαθών τους. Δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, έδωσαν στοιχεία υπόθεση που εξετάζεται αν είναι αληθής, όπως και κάποια στοιχεία ταυτότητας, τα οποία ενδέχεται να είναι πραγματικά.

Η διαφωνία της στιγμής

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δολοφονική επίθεση έγινε «αυθόρμητα», ίσως εξαιτίας κάποιας διαφωνίας της στιγμής, που μπορεί να προκλήθηκε από την άρνηση του θύματος να υλοποιήσει αιτήματά τους ή ενδεχομένως από παραινέσεις του να παραδοθούν, αναφέρει η εφημερίδα.

Αξιωματικοί πιθανολογούν ότι προκλήθηκε ένταση, οι δράστες έδειξαν τα όπλα τους και σε αυτή τη διαμάχη προήλθε ο μοιραίος  πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάλυκα στον τόπο του εγκλήματος κάτι που τους οδήγησε στην εκτίμηση πως είτε πρόκειται για περίστροφο, είτε οι δράστες είχαν τον χρόνο να τον μαζέψουν.

Οι υποθέσεις του θύματος

Το ενδεχόμενο κινήτρων που προέρχονται από το κοινωνικό και προσωπικό περιβάλλον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Το θύμα, την περασμένη άνοιξη είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των «ληστών των χρηματοκιβωτίων», ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ήταν ο «αρραβωνιαστικός», που είχε συγκεντρώσει πολλούς από τους κατηγορουμένους σε αίθουσα εκδηλώσεων στη Λ. Καραμανλή στο Μενίδι, όπου εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση σύλληψής τους. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν ο μόνος που δεν είχε προφυλακιστεί. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν αυτή η περίπτωση σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να τις συνδέουν.

Οι αρχές εξετάζουν το αρχείο με τις υποθέσεις που είχε αναλάβει το θύμα και στο μικροσκόπιο βρίσκονται δύο υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η μία αφορά στην καταγγελία δικηγόρου που δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς πριν χρόνια στην Πεντέλη και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης νόμιμης κλήτευσης.

Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με μία επιχείρηση με κωδική ονομασία «Χίμαιρα» η οποία αφορούσε την εμπλοκή δεκάδων αλλοδαπών που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού για τις 18:30 της ίδιας ημέρα.

Εφτασαν την προκαθορισμένη ώρα, χτύπησαν το κουδούνι και η πόρτα άνοιξε με το πάτημα του μπουτόν. Πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Δήλωσε ακόμη ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες, όπως και ότι την ίδια εντύπωση του έδωσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει. «Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία. Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η βολή φέρεται να έχει γίνει από απόσταση 1-1,5 μέτρου, με το θύμα ενδεχομένως να έχει επιχειρήσει να προστατευθεί στρέφοντας πλάγια το κορμί του. Το θύμα έχει βληθεί στη δεξιά θωρακική χώρα, με πύλη εισόδου του τραύματος 0,7-0,8 χιλιοστά, εύρημα που παραπέμπει σε βολίδα όπλου μικρού διαμετρήματος, και ενδεχομένως ανατολικής προέλευσης.

Πηγή: Εκτέλεση Ζαφειρόπουλου: «Κλειδί» οι σημειώσεις του -Το σενάριο του εκφοβισμού | iefimerida.gr
Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Τον Οκτώβριο η 3η διοργάνωση της Ανάβασης Καστανιάς

Next Post

Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Νίκησαν Σιάτιστα και Γαλατινή. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου σε Α’ – Β’ και Γ’ Τοπικό

Next Post
ποδοσφαιρο

Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Νίκησαν Σιάτιστα και Γαλατινή. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου σε Α' - Β' και Γ' Τοπικό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά έργα που αλλάζουν τις υποδομές και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Τέσσερα ανταποδοτικά προαπαιτούμενα για το Data Center, που Κυβέρνηση-ΔΕΗ-Amazon οφείλουν να εγγυηθούν, πριν η τοπική κοινωνία αποφασίσει εάν το αποδέχεται ή όχι»
  • Οι 4 νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης: Στα 20 λεπτά η ελάφρυνση στο diesel – Ρυθμίσεις έως 120 δόσεις, κάτω από 1,75 το πετρέλαιο θέρμανσης
  • Παρουσίαση του λευκώματος «Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κοζάνης – Λαογραφία & Παράδοση», την Δευτέρα 12/10
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr