• Latest
κορονοιος εμβολιο

Εμβολιασμοί: Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν για τους 60-64 και 75-79

9 Φεβρουαρίου 2021
Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο: «Όπως τον έζησα! Άγνωστες στιγμές ενός Επισκόπου αγάπης»

Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο: «Όπως τον έζησα! Άγνωστες στιγμές ενός Επισκόπου αγάπης»

10 Ιουνίου 2026
Φλώρινα: Πήγε να πάρει τα ναρκωτικά από την καβάντζα και κατέληξε στο τμήμα!

Φλώρινα: Πήγε να πάρει τα ναρκωτικά από την καβάντζα και κατέληξε στο τμήμα!

10 Ιουνίου 2026
Πλατανιά Βοΐου: Η αρκούδα μπαίνει σε αυλή και ανεβαίνει στα δέντρα.  Βίντεο

Πλατανιά Βοΐου: Η αρκούδα μπαίνει σε αυλή και ανεβαίνει στα δέντρα. Βίντεο

10 Ιουνίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Νυχτερινή «επίσκεψη» αρκούδας στην Ολυμπιάδα Κοζάνης – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους

10 Ιουνίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Κοζάνη: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων – Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων

10 Ιουνίου 2026
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ταλέντο και συγκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, ταλέντο και συγκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών

10 Ιουνίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίου Λουκά ιατρού στον Ι.Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

10 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Επίδομα έως 150 ευρώ – Ποιοι κάνουν τώρα αίτηση

10 Ιουνίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

ΔΥΠΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Οριστικά αποτελέσματα για συνταξιούχους & ελ. επαγγελματίες

10 Ιουνίου 2026
γιατρος

Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή σε ασθενή χωρίς επιβεβαιωμένο γονιδιακό έλεγχο

10 Ιουνίου 2026
επιδομα παιδιου χρημα

Επίδομα Παιδιού Α21: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν χρήματα – Οι εκκαθαρίσεις, οι διασταυρώσεις φοίτησης και η επόμενη πληρωμή

10 Ιουνίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Κύκλωμα στις Πολεοδομίες: Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι – Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

10 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί: Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν για τους 60-64 και 75-79

sierafm by sierafm
9 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοίγει η πλατφόρμα «το ραντεβού» – Πώς θα λειτουργήσουν τα δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμών – Στόχος ο εμβολιασμός 1 εκατ. πολιτών μέχρι τέλη Μαρτίου.

Την ανάπτυξη δύο παραλλήλων συστήματα εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι ξεκινούν τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-64 και 75-79.

Αναλυτικότερα:

  • Η πλατφόρμα «το ραντεβού» για την ηλικιακή ομάδα 60-64 θα ανοίξει την Τετάρτη 10/02 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 15/02.
  • Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή 12/02 και οι πρώτοι εμβολιασμοί για αυτήν την κατηγορία αρχίζουν από τη Δευτέρα 15/02 με την ενεργοποίηση εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και «ως εκ τούτου αυξάνουμε τον αριθμό των ραντεβού» σημείωσε.

Οι δύο παραπάνω ηλικιακές ομάδες (αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατ. πολίτες), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών, είπε ότι αυτή βρίσκεται σε ποσοστό 73% όσον αφορά τους γιατρούς και 50% όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και υπενθύμισε ότι οι υγειονομικοί παραμένουν σε προτεραιότητα όποτε επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σε ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε ότι ο στόχος του είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών και σε συμπληρωματική που αφορούσε τη μη τήρηση της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό, τόνισε ότι «η διαφάνεια είναι πυλώνας του σχεδίου μας και η Αρχή Διαφάνειας ελέγχει όλα τα αρχεία μας. Αν γίνουν παρακάμψεις, όσοι τις κάνουν θα τιμωρηθούν» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μ. Θεοδωρίδου: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca – Σύντομα θα κριθεί εάν θα χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών

Εάν το εμβόλιο της AstraZeneca αποδειχθεί αποτελεσματικό και στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, θα μπορεί να γίνεται και σ’ αυτούς, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως «πιστεύουμε ότι το εμβόλιο αυτό θα είναι αποτελεσματικό και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά οι μελέτες που έγιναν, περιελάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών, οπότε δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους σε αυτές τις ομάδες».

Σύντομα όπως είπε, θα έχουμε αποτελέσματα και για αυτές τις ηλικιακές ομάδες, οπότε αν είναι θετικά, το εμβόλιο θα μπορεί να ενταχθεί στον προγραμματισμό και για τον δικό τους εμβολιασμό. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόκειται για ένα εμβόλιο ασφαλές, που παράγει αντισώματα και είναι αποτελεσματικό.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, υπενθύμισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, την απόφαση της επιτροπής, να γίνεται ο εμβολιασμός σε πρώτη φάση, στις ηλικίες των 18 έως 64 ετών στη χώρα μας, και από την πρώτη μέχρι την δεύτερη δόση να μεσολαβούν 12 εβδομάδες. «Όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, τόσο μεγαλύτερο είναι και το επίπεδο αντισωμάτων που αναπτύσσονται με τον εμβολιασμό», επισήμανε. Αναφερόμενη σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά την γονιμότητα, είπε ότι αυτή δεν επηρεάζεται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας από τον εμβολιασμό, και είναι αθώα η χορήγηση του εμβολίου σε σχέση με την παραπληροφόρηση που υπάρχει.

Η ίδια μίλησε για δύο επιδημίες: αυτήν της COVID-19 και την «επιδημία της υπερπληροφόρησης», όπως είπε, η οποία δημιουργεί φόβο, άγχος και ανασφάλεια. «Η πρώτη επιθυμία θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό. Για τη δεύτερη, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας το ‘παν μέτρον άριστον’». Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον υπάρχοντα εμβολιασμό. είπε ότι προς το παρόν αυτά είναι σενάρια. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παρακολουθούν οι επιστήμονες την ανοσία, κι αν δουν ότι μειώνονται τα αντισώματα, ίσως χρειαστεί μία επαναληπτική δόση στο μέλλον όπως γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο περιλαμβάνει τα νέα στελέχη του ιού κάθε χρόνο».

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε πως το ενδεχόμενο αυτό έχει αρχίσει να απασχολεί ήδη αρκετές χώρες. Μάλιστα, οι σκανδιναβικές, όπως εξήγησε, βρίσκονται στον σχεδιασμό ενός τέτοιου πιστοποιητικού.

«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, είναι ένα ζήτημα το οποίο παρακολουθούμε» είπε, αλλά ξεκαθάρισε ότι «τα εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά στη χώρα μας και δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο».

Τέλος, σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τις αποκλίσεις στις αποφάσεις ορισμένων χωρών για το εμβόλιο της AstraZeneca (καθώς κάποιες, όπως και η χώρα μας, θα το χορηγούν στους κάτω των 64 ετών, ενώ άλλες αποφάσισαν να το χορηγούν σε πληθυσμό κάτω των 55 ετών κι άλλες στους κάτω των 70 ετών) τόνισε ότι η κάθε χώρα κάνει τον δικό της σχεδιασμό, ανάλογα με τον πληθυσμό της και άλλα δεδομένα. «Οι διαφοροποιήσεις είναι αποδεκτές από όλες τις χώρες» κατέληξε.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Το Facebook θα αφαιρεί τις αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια

Next Post

Πήλιο: Πίσω από την καταγγελία που έφερε πρόστιμο κρυβόταν η γυναίκα του – Απίστευτα πράγματα στη Μακρινίτσα

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήλιο: Πίσω από την καταγγελία που έφερε πρόστιμο κρυβόταν η γυναίκα του – Απίστευτα πράγματα στη Μακρινίτσα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο: «Όπως τον έζησα! Άγνωστες στιγμές ενός Επισκόπου αγάπης»
  • Φλώρινα: Πήγε να πάρει τα ναρκωτικά από την καβάντζα και κατέληξε στο τμήμα!
  • Πλατανιά Βοΐου: Η αρκούδα μπαίνει σε αυλή και ανεβαίνει στα δέντρα. Βίντεο
  • Νυχτερινή «επίσκεψη» αρκούδας στην Ολυμπιάδα Κοζάνης – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους
  • Κοζάνη: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων – Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr