• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Εμβόλιο κατά του καρκίνου με ελάχιστες παρενέργειες μπαίνει σε κλινικές δοκιμές

22 Ιανουαρίου 2024
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Γυναίκα τραυματίστηκε στα κάτω άκρα από προπέλα σκάφους

14 Ιουλίου 2026
νοσοκομειο

Έξαρση κρουσμάτων Σαλμονέλας: Δεκάδες άτομα στο νοσοκομείο

14 Ιουλίου 2026
καιρος

Η ΕΜΥ «έκοψε» την επταήμερη πρόβλεψη – Αντιδράσεις και καταγγελίες μετεωρολόγων

14 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχεται το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 55 ετών – 8.000 θέσεις στο Δημόσιο

14 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 14 και 15 Ιουλίου 2026

13 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Ο μηδενισμός των πόρων για τις λιγνιτικές περιοχές από τα δικαιώματα ρύπων άνθρακα, επιβεβαιώνει τη διαχρονική έλλειψη στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο

13 Ιουλίου 2026
Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο

Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο

13 Ιουλίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Απαντήσεις με στοιχεία στη Βουλή ζητά ο Π. Κουκουλόπουλος για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού με τις πληρωμές 3,7 δισ. στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: Ο «Αλωνάρης» γεμίζει τα Γρεβενά με αθλητισμό, μουσική, γαστρονομία και θέατρο

13 Ιουλίου 2026
πισινα

Καστοριά: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα

13 Ιουλίου 2026

Μουντιάλ 2026: Οι ημέρες και οι ώρες των ημιτελικών

13 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κατά του καρκίνου με ελάχιστες παρενέργειες μπαίνει σε κλινικές δοκιμές

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
43
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κάθε δόση του εμβολίου θα είναι εντελώς εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή.

Ο Δρ Τόμας Βάγκνερ, ιδρυτής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Orbis Health Solutions και ερευνητής του καρκίνου, έχει θέσει ως αποστολή της ζωής του να βρει έναν τρόπο θεραπείας του καρκίνου χωρίς τις τρομακτικές παρενέργειες που, για ορισμένους, μπορεί να γίνουν χειρότερες από τον ίδιο τον καρκίνο ή μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Ο Βάγκνερ ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον καρκίνο που εκμεταλλεύεται τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου αντί να το πολεμά, Αυτή η θεραπεία πήρε τη μορφή ενός απόλυτα εξατομικευμένου για κάθε ασθενή εμβολίου, που μελετάται εδώ και δεκαετίες

Ο Βάγκνερ ανέπτυξε ένα εμβόλιο  με τρόπο που τονώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα δίνοντάς του την δυνατότητα να ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα ως λοίμωξη. Ο Βάγκνερ πιστεύει ότι αυτός ο τύπος θεραπείας για τον καρκίνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την εύρεση της πολυαναμενόμενης θεραπείας για τον καρκίνο, όλους τους καρκίνους, εάν συνδυαστεί με την έγκαιρη ανίχνευση.

Το εμβόλιο TLPO του Βάγκνερ κατά του καρκίνου έχει δοκιμαστεί σε εκατοντάδες ασθενείς με προχωρημένες μορφές μελανώματος σε κλινικές δοκιμές Φάσης 2. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ένα ακαδημαϊκό συνέδριο έδειξαν ότι σχεδόν το 95% των ατόμων που έλαβαν μόνο το εμβόλιο ήταν ακόμη ζωντανά τρία χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας και το 64% ήταν απαλλαγμένα από ασθένειες. Μεταξύ των πιο προχωρημένων μορφών μελανώματος, η επιβίωση χωρίς νόσο μετά από τρία χρόνια για τα άτομα με νόσο σταδίου ΙΙΙ ήταν 60% στην ομάδα που έλαβε μόνο το εμβόλιο, σε σύγκριση με περίπου 39% στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Η επιβίωση χωρίς νόσο για τα άτομα με νόσο σταδίου IV ήταν περίπου 68% στην ομάδα που έλαβε μόνο εμβόλιο και μηδενική στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ερυθρότητα ή πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός και κόπωση μετά την ένεση – παρόμοια με άλλα εμβόλια που διεγείρουν μια ανοσολογική απόκριση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και άλλες μελέτες , ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο  για να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή Φάσης 3. Θα είναι μια τριετής προσπάθεια με στόχο την εγγραφή 500 ατόμων και σχεδιάζεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή φέτος, είπε ο Riley Polk, πρόεδρος της Orbis Health Solutions, στο ABC News

Ο ίδιος είπε ότι επηρεάστηκε προσωπικά από την επιτυχία αυτού του εμβολίου αφού ο πατέρας του υποβλήθηκε σε πολυάριθμες επεμβάσεις στους πνεύμονες για καρκίνο πριν από μια δεκαετία, αλλά δοκίμασε και άλλες θεραπευτικές επιλογές. Ο πατέρας του επέλεξε να δοκιμάσει το εμβόλιο του Βάγκνερ για τον καρκίνο και έζησε άλλα 10 χρόνια πριν πεθάνει από κάτι που δεν είχε σχέση με τον καρκίνο. «Μπορείς να μου πεις πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορείς να μου πεις ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί», είπε ο Πολκ.

Ο Polk είπε ότι η σχεδιαζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης 3 είναι ένα έργο 100 εκατομμυρίων δολαρίων – αυτά τα κεφάλαια συχνά είναι σταγόνες για μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες και εκείνες που υποστηρίζονται από επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών.

Για τις μικρότερες, ιδιωτικές εταιρείες, η εξασφάλιση αυτού του επιπέδου οικονομικών πόρων είναι μια πρόκληση που ο Polk είπε ότι περιορίζει την ικανότητά τους να χρηματοδοτούν περισσότερες κλινικές δοκιμές που θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις πιθανές ενδείξεις για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του Βάγκνερ.

Για να παρακάμψει κάποια από αυτήν την πρόκληση και να δώσει αυτή τη θεραπεία σε περισσότερους ανθρώπους που μπορούν να παράγουν περισσότερα αποτελέσματα, ο Βάγκνερ και η ομάδα του μόλις ξεκίνησαν αυτό που ονομάζεται ‘δοκιμή καλαθιού’, ένα είδος κλινικής δοκιμής που εγκρίθηκε από τον FDA που επιτρέπει το ίδιο εμβόλιο που έδειξε επιτυχία στο κλινικές δοκιμές μελανώματος να δοκιμαστεί σε οποιονδήποτε με συμπαγή όγκο που πληροί ορισμένα κριτήρια συμπερίληψης. Τα άτομα σε αυτή τη δοκιμή πρέπει να έχουν χαμηλό ή ελάχιστο φορτίο όγκου, έτσι οι περισσότεροι θα έχουν ήδη λάβει κάποιο είδος θεραπείας πριν κάνουν αυτό το εμβόλιο, είπε ο Βάγκνερ.

Για να μπορέσει αυτό το εμβόλιο να είναι ευρύτερα διαθέσιμο για τη θεραπεία ατόμων με μελάνωμα, πρέπει να έχει επιτυχία επί χρόνια σε μια κλινική δοκιμή φάσης 3 και στη συνέχεια να λάβει την τελική έγκριση από τον FDA. Προτού μπορέσει να έχει ακόμη ευρύτερη χρήση, θα πρέπει να επιδείξει επιτυχία στη δοκιμή καλαθιού και στη συνέχεια να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές για άλλες ενδείξεις που θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης

Next Post

Γέφυρα Ζωής: 3η Αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: 3η Αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γυναίκα τραυματίστηκε στα κάτω άκρα από προπέλα σκάφους
  • Έξαρση κρουσμάτων Σαλμονέλας: Δεκάδες άτομα στο νοσοκομείο
  • Η ΕΜΥ «έκοψε» την επταήμερη πρόβλεψη – Αντιδράσεις και καταγγελίες μετεωρολόγων
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 55 ετών – 8.000 θέσεις στο Δημόσιο
  • Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 14 και 15 Ιουλίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr