πισινα
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα
Κινηματογράφος Σινεμά
ΑΔΕΔΥ
Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»
Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Π.Ε. Καστοριάς
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας
ΕΥΔΑΜ:  Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Ενσωματωμένες στα κινητά οι νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες θα δίνουν πιστοποιητικά από το σπίτι.

Ενσωματωμένες στα κινητά θα είναι οι νέες ταυτότητες.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας πως όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να τις ενσωματώνει στο κινητό του, ενώ θα έχουν έναν αριθμό που θα αντικαθιστά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο οποίος θα δίνεται από τη γέννηση.

Η νέα ταυτότητα «θα έχει πάνω της έναν ψηφιακό reader με τον οποίο θα μπορείς να κάνεις διάφορες δουλειές. Θα υπάρχει υποδομή για να έχουμε την ταυτότητα στο κινητό μας. Με μία εφαρμογή στο κινητό όπου θα μπορείς να έχεις και εκεί την ταυτότητά σου».

Πιστωτικές κάρτες θα θυμίζουν οι νέες ταυτότητες

«Θα μοιάζει πολύ με την πιστωτική. Θα έχει έναν αριθμό, τον ενιαίο που θα αντικαθιστά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ο αριθμός θα λαμβάνεται στη γέννηση και θα ισχύει για όλη σου τη ζωή», είπε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε πως «θα είναι πολύ πιο ασφαλής από τη σημερινή ταυτότητα».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε πως στις νέες ταυτότητες θα προστεθεί μια σειρά από «υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας, θα μπορείς να κάνεις πράγματα από το σπίτι σου όπως εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που απαιτούν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για να τα κάνεις από το σπίτι του. Αυτά θα μπορείς να τα κάνεις με τη νέα ταυτότητα».

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου και «πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η υλοποίηση των νέων ταυτοτήτων στα τέλη του 2021, αρχές του 2022. Τότε θα έχουμε τις ταυτότητες στα χέρια μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε, αναφορικά με το κόστος των νέων ταυτοτήτων, πως «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος με αυτό που υπήρχε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό».

Όπως είπε τέλος ο κ. Πιερρακάκης, στον προηγούμενο διαγωνισμό προβλεπόταν ότι οι φωτογραφίες στις ταυτότητες ήταν ασπρόμαυρες και σκοπός ήταν να «πάμε σε καλύτερες λύσεις, όπως της εσθονικής και της γερμανικής ταυτότητας για την ασφάλεια και προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή. Όλο αυτό έγινε με το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε».

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *