• Latest

Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης: «Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι»

12 Σεπτεμβρίου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»

20 Ιουνίου 2026
Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

20 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου

20 Ιουνίου 2026
Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

20 Ιουνίου 2026
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

20 Ιουνίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!

20 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

20 Ιουνίου 2026
απατη

Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους

20 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

20 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

20 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

20 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης: «Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι»

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με θλίψη και απογοήτευση διαβάσαμε ακόμη μία φορά κακοήθεις ανακρίβειες που παραποιούν την πραγματικότητα, συγχέουν την κρίση των πολιτών και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη για την πορεία των έργων ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Η αμηχανία και ο πανικός των εγκάθετων μαύρων κονδυλοφόρων βγάζουν μάτι.

Αντί να ενημερώνουν τους πολίτες επί της ουσίας για την πορεία των έργων, αφού βεβαίως πρώτα ενημερωθούν, ως οφείλουν, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, γράφουν ανακρίβειες και ψέματα χειρίστου είδους.

Το μόνο που δεν είναι αστείο είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ρήμαξαν την Ελλάδα τόσα χρόνια… και κατά συνέπεια και την Περιφέρεια μας.

Με ευκολία και χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις των διαδικασιών και της πραγματικής πορείας υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων κοινοποιούνται δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Διαβάζουμε έκπληκτοι και με απορία ότι «απεντάχθηκαν έργα 17,5 εκ. € από την Περιφέρεια στον ευαίσθητο τομέα της υγείας… με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα», στο σχετικό δημοσίευμα από την e-ptolemeos team στην τοπική επικαιρότητα με ημερομηνία 12/09/2018.

Ενημερώνουμε ότι όχι μόνο δεν απεντάχθηκαν έργα στον τομέα της υγείας προϋπολογισμού 17.448.205,61 €, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά του e-ptolemeos, αλλά ότι είναι ενταγμένα και σε φάση υλοποίησης συνολικά 15 έργα στον τομέα υγείας – πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού 23.790.476,52 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, δηλαδή περισσότερα και σε αριθμό και σε προϋπολογισμό από όσα αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι αναφέρεστε στα στοιχεία του προηγούμενου ΠΕΠ 2007-2013 Δυτικής Μακεδονίας, όπου όντως στο πλαίσιο ολοκλήρωσης και κλεισίματος του προγράμματος και σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις και για τεχνικούς λόγους θα έπρεπε να απενταχθούν τόσo αυτά τα έργα που αναφέρονται στο δημοσίευμα όσο και άλλα έργα που δεν «προλάβαιναν» να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό όμως γιατί δεν χάθηκαν πόροι από το προηγούμενο πρόγραμμα 2007-2013.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης και κλεισίματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013»:
 Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013 ανέρχεται στο ποσό των 421 εκ. € (100% χρηματοδότηση από ΕΕ), όπως διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της 4ης (τελικής) αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, το Σεπτέμβριο του 2015.
 Οι εκτιμώμενες επιλέξιμες δαπάνες ανέρχονται σε 464,3 εκ. € (110,3% του συνολικού π/υ του ΠΕΠ ΔΜ 2007-2013).
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι:
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διάρκεια της 4ης Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 με κοινή προσπάθεια των υπηρεσιών της και των δικαιούχων του προγράμματος ότι όχι μόνο δεν είχε απώλειες πόρων, αλλά παρουσίασε υπεραπορρόφηση των πόρων στο επιτρεπτό όριο της υπερδέσμευσης του 110% του π/υ του προγράμματος. Αποδεικνύεται τεκμηριωμένα ότι, όχι μόνο δεν χάθηκαν πόροι και δεν είχαμε απώλειες πόρων, αλλά ότι το πρόγραμμα πέτυχε και μία υπεραπορρόφηση στο επιτρεπόμενο όριο του 110% που ισοδυναμεί με το επιπλέον ποσό των 43,3 εκ. € για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και τη βελτίωση της απασχόλησης.

Στη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 με συστηματική και συνεχή προσπάθεια η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι Δικαιούχοι (Φορείς Υλοποίησης) και οι Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στην Εφαρμογή του Προγράμματος κατάφεραν:
– να υλοποιήσουν και να ολοκληρώσουν έργα μεγαλύτερου προϋπολογισμού από το διαθέσιμο εκχωρημένο ποσό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και
– να δημιουργήσουν μία «δεξαμενή» ώριμων έργων που μεταφέρονται για υλοποίηση και ολοκλήρωση στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Παρακαλούμε πριν προβείτε σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα να ζητάτε επίσημη ενημέρωση επί των θεμάτων που αφορούν την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της Περιφέρειας.

Σας διαβεβαιώνω πως τόσο η Περιφερειακή Αρχή όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της είναι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και ενημέρωση για τα αναπτυξιακά έργα και την πορεία τους.

Tags: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Previous Post

Ο Κασαπίδης για τη χρήση βίας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Next Post

Γ Εθνική: Εντός έδρας ξεκινά ο Μακεδονικός. Δείτε την κλήρωση..

Next Post
Μακεδονικός

Γ Εθνική: Εντός έδρας ξεκινά ο Μακεδονικός. Δείτε την κλήρωση..

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»
  • Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου
  • Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr