ΚΑΡΔΙΑ
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!
Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»
Συνελήφθη γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα
πεφταστερια
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025
καιρός
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι
Εράτυρα – «Κοιτίδα Μουσικής Σχολής»… του Νίκου Κατσαούνη. Βίντεο

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τρεις αλλαγές έως το τέλος Μαΐου

Οι νομοθετικές τροποποιήσεις για την εφαρμογή του νέου συστήματος αποτίμησης ακινήτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Μια τριπλή παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ που θα δρομολογηθεί έως τον Ιούνιο του 2020 και θα αυξήσει τη φορολογική βάση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά περισσότερο από 20%, έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ελληνική πλευρά έχουν συμφωνήσει ότι η διαδικασία επικαιροποίησης του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να επεκταθεί έως τα μέσα του 2020, ώστε να διευκολυνθεί η ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού των τιμών των ακινήτων, η οποία θα οδηγήσει σε σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης  των φόρων ακίνητης περιουσίας.

Η μεταρρύθμιση θα αποτελείται από τρία μέρη:
  • Την επέκταση έως το Φεβρουάριο του 2020 της κάλυψης του συστήματος των τιμών ζώνης σε όλες τις αστικές περιοχές, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση της κάλυψης από το 85% στο 100 % του αστικού πληθυσμού.
  • Την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις τιμές αγοράς μέχρι τον Μάιο του 2020.
  • Την αλλαγή μεταχείρισης των μη αστικών ακινήτων μέχρι τον Μάιο του 2020 με βάση το σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Οι νομοθετικές τροποποιήσεις για την εφαρμογή του νέου συστήματος αποτίμησης των ακινήτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ώστε να αποσταλούν εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο του 2020.

Συνολικά, η μεταρρύθμιση αναμένεται να αυξήσει τη φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ κατά περισσότερο από 20% και να βελτιώσει σημαντικά τη δικαιοσύνη του συστήματος φορολόγησης ακινήτων.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *