• Latest
σπιτια αυθαιρετα

Επίδομα ενοικίου: Μόλις 1 στις 3 αιτήσεις εγκρίνεται -Τα μεγάλα προβλήματα

18 Μαρτίου 2019

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία

1 Νοεμβρίου 2026
Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

31 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή

31 Οκτωβρίου 2026
Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

31 Οκτωβρίου 2026
Βάζοντας όρια για να σώσουμε το μέλλον. ( Του Χάρη Κάτανα )

6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

31 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Π. Κουκουλόπουλου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Data Center

31 Οκτωβρίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Εξαγγελίες δισεκατομμυρίων, θέσεις εργασίας με το σταγονόμετρο και η καταγραφή της Eurostat στο -18%

31 Οκτωβρίου 2026
Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

31 Οκτωβρίου 2026
Η Εξαιρετική Παρουσίαση του στρατηγικού επενδυτικού σχεδιασμού της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

ΔΕΗ: Επενδύσεις με ορίζοντα 50ετιας στη Δυτική Μακεδονία – Νέες ενεργειακές υποδομές και Data Centers

31 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Σε σοβαρή κατάσταση 20χρονη Κοζανίτισσα με βακτηριακή μηνιγγίτιδα-Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

31 Οκτωβρίου 2026
ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

31 Οκτωβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έπεσε σε φρεάτιο τεσσάρων μέτρων -Πώς συνέβη το απίστευτο ατύχημα

31 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα ενοικίου: Μόλις 1 στις 3 αιτήσεις εγκρίνεται -Τα μεγάλα προβλήματα

sierafm by sierafm
18 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια αυθαιρετα
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρά το μεγάλο -ως ήταν αναμενόμενο- ενδιαφέρον για το επίδομα ενοικίου, ως τώρα οι αιτήσεις που τελικά εγκρίνονται περιορίζονται στο 1/3 των αιτήσεων που υποβάλλονται, ενώ το στοιχείο που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι από τις εγκεκριμένες αιτήσεις οι περισσότερες δεν αφορούν τρίτεκνους ή πολύτεκνους, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα και μόνο άτομο. 

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ (Παρασκευή 7 και μισή το απόγευμα) δείχνουν ότι επί συνόλου 150.429 αιτήσεων, το σύστημα είχε ανάψει πράσινο φως σε μόλις 54.578 νοικοκυριά, ενώ οι υπόλοιπες είτε ακυρώθηκαν είτε απορρίφθηκαν είτε βρίσκονται σε αναμονή. Όσον αφορά, δε, στο κόστος- αναγωγή στο σύνολο του έτους- των εγκεκριμένων αιτήσεων, ανέρχεται σε 78,9 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει καλυφθεί ούτε το 1/5 από το κονδύλι των 400 εκατ. Ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία των εγκεκριμένων αιτήσεων, που δείχνουν ότι ως τώρα το επίδομα ενοικίου κατά 69% κατευθύνεται σε νοικοκυριά χωρίς παιδιά ή το πολύ με 1 παιδί. Ειδικότερα, 25.687 εγκεκριμένες αιτήσεις αφορούν σε νοικοκυριά χωρίς παιδί και άλλες 12.057 σε νοικοκυριά με 1 παιδί, δείγμα ενδεχομένως το ότι θα έπρεπε να υπάρξει πιο γενναία πριμοδότηση στα εισοδηματικά όρια των οικογενειών με περισσότερα τέκνα. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν μόνο 3.087 εγκεκριμένες αιτήσεις για τρίτεκνες οικογένειες, άλλες 550 για νοικοκυριά με 4 παιδιά, 84 για οικογένειες με 5 παιδιά, 24 για 6 παιδιά, 12 για οικογένειες με 7 παιδιά, ενώ υπάρχει και 1 έγκριση επιδόματος για νοικοκυριό με 8 παιδιά.

Όσον αφορά, δε, στο εισοδηματικό προφίλ των έως τώρα εγκεκριμένων δικαιούχων του επιδόματος, η πλειοψηφία (περίπου 27.000) έχει εισόδημα κάτω από 7.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 750 περιπτώσεις με μηδενικό εισόδημα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το στοιχείο ότι ο 1 στους 4 που παίρνει ως τώρα το επίδομα ενοικίου, είναι και δικαιούχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Επειδή, όμως, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας παρατηρήθηκαν προβλήματα, η ΗΔΙΚΑ ανάρτησε έναν πρώτο κατάλογο ερωτήσεων- απαντήσεων, ο οποίος στην πορεία θα εμπλουτιστεί με άλλες περιπτώσεις.

Μηδενικά μισθωτήρια

Ερ. Υποβάλλω την αίτηση κι ενώ συμπληρώνω τον αριθμό μισθωτηρίου, η αίτηση δεν εγκρίνεται με την αιτιολογία ότι το ποσό του ενοικίου είναι μηδενικό.
Απ. Ήταν πρόβλημα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το αντίστοιχο πεδίο του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και έχει ήδη επιλυθεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε να υποβάλετε εκ νέου αίτηση.

Διάρκεια μισθωτηρίου

Ερ. Γιατί ενώ συμπληρώνω τον αριθμό μισθωτηρίου δεν μου αναγνωρίζει ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο;
Απ. Δεδομένου ότι οι αιτήσεις για το Επίδομα εγκρίνονται για έξι μήνες, θα πρέπει και το μισθωτήριο συμβόλαιο να καλύπτει το ανωτέρω διάστημα, δηλαδή να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης. Άρα για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός του Μαρτίου θα πρέπει το μισθωτήριο να μην έχει ημερομηνία λήξης πριν την 30/09/2019.
Εάν το μισθωτήριό σας δεν καλύπτει την παραπάνω προϋπόθεση, μπορείτε να παρατείνετε την ημερομηνία λήξης του μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, και μετά να υποβάλετε αίτηση για το Επίδομα.

Συναίνεση μέλους

Ερ. Πως γίνεται η συναίνεση μέλους ηλεκτρονικά;
Απ. Η συναίνεση μέλους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς του κωδικούς taxis.
Όταν γίνει η αίτηση από τον αιτούντα και αποθηκευθεί προσωρινά, θα πρέπει τα άλλα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να μπουν στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς taxis. Όταν θα μπουν στην πλατφόρμα, θα τους ζητηθεί αυτομάτως η συναίνεση για την αίτηση στην οποία έχουν συμπεριληφθεί ως μέλη του νοικοκυριού.
Εάν τα άλλα μέλη του νοικοκυριού δεν έχουν κωδικούς θα πρέπει να αποκτήσουν μέσω της ΔΟΥ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί μέσω του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας με την προσκόμιση του έντυπου συναίνεσης υπογεγραμμένου από όλα τα ενήλικα μέλη.

Μπορείτε να κατεβάσετε το «Έντυπο συναίνεσης» από εδώ.

Διαμονή

Ερ. Τι απαιτείται για την πιστοποίηση της πενταετούς παραμονής στη χώρα του ατόμου που υποβάλλει αίτηση;
Απ. Εφόσον δεν διασταυρώνεται ηλεκτρονικά η πενταετής παραμονή στη χώρα, θα πρέπει να προσκομισθεί στο Δήμο ή στο Κέντρο Κοινότητας κάποιο αποδεικτικό (π.χ. αποδεικτικό φοίτησης σε σχολείο, φορολογική δήλωση προηγούμενων ετών όπου ο αιτών έχει δηλωθεί ως προστατευόμενο μέλος, αποδεικτικό εργασίας κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υποχρέωση πενταετούς παραμονής ισχύει για το άτομο που υποβάλει την αίτηση είτε είναι αλλοδαπός είτε ημεδαπός.

Στεγαστικό δάνειο

Ερ. Το Επίδομα ενοικίου αφορά μόνο όσους έχουν μισθωμένη κατοικία ή και αυτούς που έχουν στεγαστικό δάνειο;
Απ. Το Επίδομα ενοικίου είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε το «Έντυπο ανάκλησης εγκεκριμένης αίτησης» από εδώ.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΠΙΤΙΑ
Previous Post

Αλλάζει η ώρα την άλλη Κυριακή -Πότε καταργείται η αλλαγή

Next Post

Επανέρχεται το Mega -Πώς θα επαναλειτουργήσει

Next Post
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Επανέρχεται το Mega -Πώς θα επαναλειτουργήσει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία
  • Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή
  • Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα
  • 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr