• Latest
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους δικαιούχους έφτασε η ώρα της πληρωμής

28 Απριλίου 2022
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Συνήθειες μετά το φαγητό που θα ρίξουν τη χοληστερόλη

6 Αυγούστου 2026
κλοπη, πορτοφολι

Του άρπαξε τσάντα και ρολόι αξίας 75.000 ευρώ!

6 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Φώναζε στο αεροδρόμιο ότι του πήραν το παιδί και το είχε… ξεχάσει στο κατάλυμα!

6 Αυγούστου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Έπαιρνε επιδότηση κτηνοτρόφου χωρίς ούτε ένα πρόβατο!

6 Αυγούστου 2026
ΠΝΙΓΜΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ

Πνίγηκε μπροστά τα παιδιά της προσπαθώντας να σώσει φίλη της!

6 Αυγούστου 2026
απατη

Απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή συγγενών και ζητούν λύτρα – Τι λένε οι ειδικοί

6 Αυγούστου 2026
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Δημόσιο: Ποια δικαιολογητικά καταργούνται – Οδηγός για πολίτες & επιχειρήσεις

6 Αυγούστου 2026
εκλειψη ηλιος

Έρχεται σπάνια έκλειψη Ηλίου- Από ποια σημεία της Ελλάδας θα είναι ορατή

6 Αυγούστου 2026
καρτα

Χρέη στις Τράπεζες: Έτσι μπορείτε να τα βλέπετε online & σε μηνιαία βάση

6 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Δομής Συσσιτίου

5 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης

5 Αυγούστου 2026
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ταρτάν του ΔΑΚ

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ταρτάν του ΔΑΚ

5 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους δικαιούχους έφτασε η ώρα της πληρωμής

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πετρελαιο θερμανσης
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ώρα πληρωμής για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η καταβολή για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Η τελευταία καταβολή για το επίδομα θέρμανσης έγινε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, σε 457.742 δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και η αίτηση καταχωρήθηκε έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022

Το επίδομα καταβάλλεται σε αυτούς που έχουν προχωρήσει σε αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης και για αγορές καυσόξυλων ή πέλετ για όσους διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές.

H βάση υπολογισμού του επιδόματος ανέρχεται στα 300 ευρώ (αυτό το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής), ενώ το ανώτερο επίδομα είναι στα 750 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

1.Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ).

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

2. Τα φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Σύμφωνα με την απόφαση τα κριτήρια είναι:

– Κριτήριο εισοδήματος. Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 23.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

– Κριτήριο ακίνητης περιουσίας. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2021, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, να μην υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης ή μόνο θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του κατά τα ανωτέρω δικαιούμενου επιδόματος από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από την 15η Οκτωβρίου 2021.

Κατ’ εξαίρεση, για τα καυσόξυλα, το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ (1/2) της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Συνεπώς το εισοδηματικό όριο ορίζεται για οικογένεια με δύο παιδιά στα 26.000 ευρώ και για οικογένεια με τρία παιδιά, στα 29.000 ευρώ. Επίσης τα περιουσιακά κριτήρια ορίζονται στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όσοι:

-κατείχαν το 2020 αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη,
-κατά τη διάρκεια του 2021 δήλωσαν «φιλοξενούμενοι»,
-διέθεταν το 2020 Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Το κάψιμο της Ρόκας στο Μικρόκαστρο. Βίντεο

Next Post

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του θεραπευτηρίου Σπινάρη για την αποκατάσταση διαρροής σε φρεάτιο ύδρευσης

Next Post
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του θεραπευτηρίου Σπινάρη για την αποκατάσταση διαρροής σε φρεάτιο ύδρευσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνήθειες μετά το φαγητό που θα ρίξουν τη χοληστερόλη
  • Του άρπαξε τσάντα και ρολόι αξίας 75.000 ευρώ!
  • Φώναζε στο αεροδρόμιο ότι του πήραν το παιδί και το είχε… ξεχάσει στο κατάλυμα!
  • Έπαιρνε επιδότηση κτηνοτρόφου χωρίς ούτε ένα πρόβατο!
  • Πνίγηκε μπροστά τα παιδιά της προσπαθώντας να σώσει φίλη της!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr