αγροτες δασικοι χαρτες
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Παύλου Μελά από τις 25 Φεβρουαρίου 2026 για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026
Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)
ΑΡΣΙΣ
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των συλλόγων Βόλεϊ και Χάντμπολ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης
ηλικια, ομορφια
υπολογιστης
Καθαρά Δευτέρα: Τα έθιμα, οι γεύσεις και η ιστορία της ημέρας που σηματοδοτεί τη Σαρακοστή

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως εξήγησε, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε.

Εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων, είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σχολιάζοντας την επισήμανση των Γιώργου Παπαδάκη, ότι η Κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *