• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Καμία αλλαγή στάσης προς το παρόν για τα ασφυκτικά μέτρα για την ευλογιά, ούτε μέριμνα για την ουσιαστική στήριξη των κτηνοτρόφων στην Π.Ε. Κοζάνης

28 Απριλίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026

Προσπάθησαν να περάσουν με drone λάμες, γάντια αναρρίχησης και κινητά στις φυλακές – Ετοίμαζαν απόδραση

8 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Παρίσταναν τους λογιστές και της πήραν 26 χρυσές λίρες και 2.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2026
καιρός

Με 30άρια αλλά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Δείτε αναλυτική πρόγνωση

8 Ιουνίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Αναστάσιος Ραφαηλίδης: «2,5 Χρόνια Αντιπεριφέρεια Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού»

8 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Καλλιόπη Βέττα: Καμία αλλαγή στάσης προς το παρόν για τα ασφυκτικά μέτρα για την ευλογιά, ούτε μέριμνα για την ουσιαστική στήριξη των κτηνοτρόφων στην Π.Ε. Κοζάνης

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2026
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

– Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπης Βέττα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Κοζάνης ασφυκτιούν από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων, στήριξης και προοπτικής»

Η κ. Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι το βασικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων είναι τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς, τα οποία παραμένουν αναιτιολόγητα ασφυκτικά, ειδικά σε μια περιοχή που δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα από τον Οκτώβριο. Υποστήριξε ότι χρειάζεται αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, με χαλάρωση των μέτρων πριν τον Ιούνιο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και η φετινή χρονιά θα είναι ζοφερή.

Παράλληλα, η Βουλευτής, ανέδειξε ζητήματα που αφορούν το κόστος και την επάρκεια των ζωοτροφών καθώς και των υγειονομικών και απολυμαντικών μέσων, την έλλειψη κοντινού κέντρου μοριακού ελέγχου, την υποστελέχωση σε κτηνίατρους στην Π.Δ.Μ., όπως και προβλήματα στην βιολογική κτηνοτροφία.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ανδριανός, υποστήριξε αρχικά, ενάντια σε κάθε πραγματικότητα, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την κτηνοτροφία στην περιοχή, ως συμπληρωματικό μέτρο για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή (!)

Για την ευλογιά, ανέφερε ότι η μεταδοτικότητα παραμένει μεγάλη και επέμεινε στην ακριβή τήρηση των πρωτοκόλλων χωρίς κανένα περιθώριο επικαιροποίησης, ενώ τόνισε ότι με τα κυβερνητικά μέτρα «καλύφθηκε όλο το φάσμα της κτηνοτροφικής δραστηριότητας» και ενεργοποιήθηκε «κάθε εργαλείο για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων»…

Στην δευτερολογία της η κ. Βέττα επεσήμανε ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος βράζει: «Η μακρόχρονη καραντίνα, η έλλειψη ουσιαστικών αποζημιώσεων, τα προβλήματα με τα βοσκοτόπια, τις ζωοτροφές, τα περιοριστικά μέτρα και τα απολυμαντικά μέσα, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη βοσκήσιμων περιοχών και ο ασφυκτικός κλοιός των Α.Π.Ε. συνιστούν θέματα για τα οποία δεν δόθηκαν απαντήσεις»

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συλλογής γάλακτος, της φέτας Π.Ο.Π., ακόμη και στο κόστος του κρέατος για τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι προκύπτουν ζήτημα για την θερμιδική κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε η Βουλευτής στο ζήτημα με το σύστημα πληρωμών των αγροτικών ενισχύσεων, καθώς εμφανίζεται λόγω λάθους στην ψηφιακή πλατφόρμα ότι ανήκουν στο δημόσιο ιδιωτικές εκτάσεις και στρέμματα.

Το αποτέλεσμα είναι, ειδικά σε περιοχές όπως το Λιβαδερό, οι δικαιούχοι αγρότες που έχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, ακόμη και από αναδασμό, να μην μπορούν να υποβάλλουν καν αιτήσεις για επιδοτήσεις, πρόβλημα που παραμένει, παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου (ακόμη και από τον προηγούμενο Υπουργό κ. Τσιάρα προς την κ. Βέττα, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο).

Στην απάντηση του o κ. Ανδριανός, επανέλαβε ότι οι διεθνείς γεωπολιτικές αναταράξεις συνιστούν το κύριο πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, «κατανοώντας την αγωνία των κτηνοτρόφων».

Συμπερασματικά, με την επίκαιρη ερώτηση της κ. Βέττα επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει προσώρας κυβερνητική πρόθεση για άρση των περιοριστικών μέτρων στην κτηνοτροφία, ούτε μέριμνα για εμπλουτισμό των μέσων στήριξης των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Κοζάνης.

Παρατίθεται το link της συζήτησης:

Tags: ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Τετάρτη 29 Απριλίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου και Ρυακίου

Next Post

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση με θέμα, Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Next Post
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση με θέμα, Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα
  • Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών
  • Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr