• Latest
ΣΥΝΤΑΞΗ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα πάρουν 200, 250 και 300 ευρώ

11 Μαρτίου 2023
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Καστοριά: Η τεχνητή νοημοσύνη “εργαλείο” στα χέρια και των απατεώνων. Βίντεο

29 Οκτωβρίου 2025
ΜΠΟΝΤΑΣ

Γεώργιος Μπόντας: Η διαδρομή του, όπως καταγράφηκε στο siatistanews.gr

29 Οκτωβρίου 2025
Το πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: 113η Επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

29 Οκτωβρίου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Κοζάνη: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αύριο το μεσημέρι

29 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Απογραφή Ανελκυστήρων έως τις 30 Νοεμβρίου 2025

29 Οκτωβρίου 2025
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα 2025-2030 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρύτανη του ΠΔΜ με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα 2025-2030 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρύτανη του ΠΔΜ με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

29 Οκτωβρίου 2025
Καλονέρι: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Καλονέρι: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

29 Οκτωβρίου 2025
Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα την Οπαδική Βία, «Υπάρχουν Λάθος Χρώματα;» από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με τη Διεύθυνση Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα την Οπαδική Βία, «Υπάρχουν Λάθος Χρώματα;» από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με τη Διεύθυνση Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

29 Οκτωβρίου 2025
Εποικοδομητικός διάλογος στις Βρυξέλλες του Μιλτιάδη Καρακουλάκη με τον Επίτροπο Υγείας και Ευζωίας των Ζώων Olivér Várhelyi

Εποικοδομητικός διάλογος στις Βρυξέλλες του Μιλτιάδη Καρακουλάκη με τον Επίτροπο Υγείας και Ευζωίας των Ζώων Olivér Várhelyi

29 Οκτωβρίου 2025
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Κατάθεση πρότασης για Κοινωνικό Τιμολόγιο Τηλεθέρμανσης υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία

29 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του πατέρα της Ε. Παπαδοπούλου

29 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τύπος» στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τύπος» στη Σιάτιστα

29 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα πάρουν 200, 250 και 300 ευρώ

sierafm by sierafm
11 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΤΑΞΗ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μαζί με τις συντάξεις Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους.

Ειδικότερα η ρύθμιση για το επίδομα προσωπικής διαφοράς που ανέρχεται σε 200, 250 και 300 ευρώ θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews στο φορολογικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών μαζί με τις ρυθμίσεις οφειλών.

Έτσι εφόσον αποφασιστεί ότι θα καταβληθεί με τις συντάξεις Απριλίου οι πληρωμές θα έχουν ως εξής:

– την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
– την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
– την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.
Παράλληλα μέχρι τέλος Μαρτίου θα καταβληθούν δύο νέα πακέτα πληρωμών για χιλιάδες συνταξιούχους. Πρόκειται για τα αναδρομικά ποσά των επικουρικών συντάξεων που φτάνουν μέχρι 6.000 ευρώ και το επίδομα προσωπικής διαφοράς που φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε 560.000 συνταξιούχους με άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ το ποσό των 300 ευρώ, σε 394.000 συνταξιούχους το ποσό των 250 ευρώ και σε 158.000 συνταξιούχους το ποσό των 200 ευρώ.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση θα δοθεί ουσιαστικά στους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% είτε είχαν μικρότερη ωφέλεια από αυτήν.

Το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από τρία κριτήρια:

1.Την μερική ή και καθόλου αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς
2.Το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν
3. Άλλες τυχόν ενισχύσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα

Ειδικότερα οι 7 κατηγορίες είναι οι εξής:

1. Όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καμία από τις αυξήσεις που δόθηκαν και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 800 – 1000 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% του συνόλου) με προσωπική διαφορά. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

2. Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και η μόνη ενίσχυση που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η έκτακτη καταβολή των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

3. Όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 – 1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μια μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους όπου θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ.

4. Όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οι συνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000 και θα λάβουν 250 ευρώ.

5. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ το μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49% τότε η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν είναι 250 ευρώ. Αφορά 94.000 συνταξιούχους.

6. Περίπου 33.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 έως και 1.600 ευρώ που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%. Αυτοί θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

7. Περίπου 125.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%. Αυτοί θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Παραδείγματα

Συνταξιούχοι με σύνταξή 800 ευρώ

– Συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ που δεν πήρε ούτε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και δεν είχε όφελος από την εισφορά αλληλεγγύης και την αύξηση του 7,75% λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει τέλος Μαρτίου το ποσό των 300 ευρώ.
– Συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ που δεν πήρε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και έλαβε αύξηση στη σύνταξή ως 3,49% λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει τέλος Μαρτίου 250 ευρώ.
– Συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ που δεν πήρε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και έλαβε αύξηση στη σύνταξή από 3,5% έως 6,99%.λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβει επίδομα τέλος Μαρτίου ύψους 200 ευρώ.

Συνταξιούχοι με σύνταξή 1.100 ευρώ

– Συνταξιούχος με σύνταξη 1.100 ευρώ με προσωπική διαφορά που είδε όφελος μέχρι 36 ευρω ετησίως λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα λάβει επίδομα τέλος Μαρτίου 300 ευρώ.

– Συνταξιούχος με σύνταξη 1.100 ευρώ που λόγω προσωπικής διαφοράς πήρε αύξηση στη σύνταξή του έως 3,49% τότε το επίδομα που θα λάβει τέλος Μαρτίου θα είναι 250 ευρώ.

– Συνταξιούχος με σύνταξη 1.100 ευρώ που λόγω προσωπικής διαφοράς είδε αύξηση από 3,5% έως 6,99% θα λάβει επίδομα τέλος Μαρτίου 200 ευρώ.

Συνταξιούχοι με σύνταξή 1.500 ευρώ

Συνταξιούχος με σύνταξη 1.500 ευρώ με προσωπική διαφορά που είδε όφελος μέχρι 111 ευρω ετησίως λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα λάβει επίδομα τέλος Μαρτίου 250 ευρώ.

– Συνταξιούχος με σύνταξη 1.500 ευρώ που λόγω προσωπικής διαφοράς πήρε αύξηση στη σύνταξή του έως 3,49% τότε το επίδομα που θα λάβει τέλος Μαρτίου θα είναι 250 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

ΥΠΟΙΚ: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και 120 δόσεις στην Εφορία – Οι 4+1 παρεμβάσεις

Next Post

Το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας

Next Post

Το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Η τεχνητή νοημοσύνη “εργαλείο” στα χέρια και των απατεώνων. Βίντεο
  • Γεώργιος Μπόντας: Η διαδρομή του, όπως καταγράφηκε στο siatistanews.gr
  • Δήμος Βοΐου: 113η Επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
  • Κοζάνη: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αύριο το μεσημέρι
  • Δήμος Σερβίων: Απογραφή Ανελκυστήρων έως τις 30 Νοεμβρίου 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  3. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  5. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr