• Latest
Ο Πρόεδρος του Σπάρτακου στο 40ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

Ο Πρόεδρος του Σπάρτακου στο 40ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

24 Μαρτίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με  φυσικοθεραπευτή

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά

5 Νοεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

5 Νοεμβρίου 2026
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

5 Νοεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

5 Νοεμβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαϊκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, Τιτάν Σερβίων και ΠΑΟ Κοίλων στα ημιτελικά

5 Νοεμβρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»   για το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2026

5 Νοεμβρίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Νεάπολη

5 Νοεμβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11

5 Νοεμβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

5 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος του Σπάρτακου στο 40ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο Πρόεδρος του Σπάρτακου στο 40ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την αταλάντευτη θέση-διεκδίκηση του συνδικάτου για διατήρηση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, υπερασπίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατά την τοποθέτησή του στο 40o συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, υπογραμμίζοντας πως κάθε άλλη συνθήκη και ενέργεια συνιστά έγκλημα καθώς υποδαυλίζει την ενεργειακή ανασφάλεια και την περαιτέρω υποβάθμιση του ενεργειακού λεκανοπεδίου

Εγώ θα ξεκινήσω από την περιοχή μου, από τη Δυτική Μακεδονία όπου θα μου επιτρέψετε, λόγω του ότι είναι και της μόδας πλέον τα βιβλία, τα μυθιστορήματα, οι αυτοπιογραφίες, να αναφερθώ κι εγώ σε ένα άλλο μυθιστόρημα, το οποίο λέγεται «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα».

Έτσι θα χαρακτήριζα αυτή τη στιγμή τη κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία όπου ο Αυτοκράτορας, εγώ στη θέση του βάζω την πολιτική της απολιγνητοποίησης, εσείς μπορείτε να τοποθετήσετε ό,τι θέλετε ή όποιο υπαρκτό πρόσωπο θέλετε, όπου δίπλα στον Αυτοκράτορα που είναι γυμνός (το τονίζω αυτό) βρίσκονται μία σειρά ανθρώπων οι οποίοι κατείχαν κάποιας μορφής εξουσία, συντελούσαν και συναινούσαν σε αυτό το έγκλημα που λέγεται απολιγνιτοποίηση. Για μένα και μόνο η αθώα ματιά ενός παιδιού μπορούσε να τους ξεχωρίσει.

Η αθώα ματιά ενός παιδιού για μένα είναι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της δυτικής Μακεδονίας.

Όλα ξεκίνησαν φίλες και φίλοι, συναδέλφισσες και συνάδελφοι από το 2019, από το βήμα του ΟΗΕ, όπου ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το βίαιο κλείσιμο όλων των Λιγνιτικών μονάδων καθιστώντας μας έρμαια των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων, των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων, να είμαστε δηλαδή εξαρτημένοι από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, που δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται αυτή η πολιτική.

Και λέω ότι είναι πρόχειρη, λανθασμένη και εγκληματική αυτή η πολιτική.

Δεν διδαχτήκαμε, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, από το παρελθόν.

Μην ξεχνάμε, ότι βιώσαμε μια οικονομική κρίση, που αν δεν υπήρχε η λιγνιτική παραγωγή, δεν ξέρω κατά πόσο ο καταναλωτής, ο πολίτης, θα είχε αυτό το αγαθό που λέγεται ενέργεια.

Ακολούθησε μια ενεργειακή κρίση. Δεν διδαχτήκαμε.

Ακολούθησε μια υγειονομική κρίση. Λυπάμαι πολύ, αλλά και πάλι δεν διδαχτήκαμε.

Ακολούθησε μια γεωπολιτική κρίση. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ουκρανία, βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας και συνεχίζουμε.

Βλέπουμε τι γίνεται σήμερα στο Ιράν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι ο λιγνίτης μπορεί να μπει στο περιθώριο.

Εμείς στο Συνδικάτο θεωρούμε ότι ο λιγνίτης πρέπει να συνεχίσει να είναι στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής, διότι μας εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Δεν σας κρύβω ότι εμείς θα κάνουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνουμε.

Θέλουμε και την ΓΕΝΟΠ δίπλα μας, είχαμε την ΓΕΝΟΠ δίπλα μας και την θέλουμε ξανά δίπλα μας.

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε όσο το δυνατό, τις πολιτικές δυνάμεις να συνταχθούν με το δικό μας αφήγημα

Και ξέρετε κάτι; Αν κάποιος αναθεωρήσει τις απόψεις του τώρα και πει ότι ναι, έχετε δίκιο, εγώ δεν θα το θεωρήσω ούτε ως πισωγύρισμα ή κάτι άλλο. Εγώ θα το θεωρήσω ότι είναι μία προσγείωση με συνεπιβάτη τον ρεαλισμό.

Έτσι ακριβώς θα το θεωρήσω, γιατί έτσι θα είναι.

Υποδέχθηκα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως πρόεδρος του Σπάρτακου έξω από την Πτολεμαΐδα 5, όπου του έθεσα τους δικούς μας προβληματισμούς, τις ανησυχίες αλλά και προτάσεις.

Του είπα ότι είναι έγκλημα ο Σταθμός Πτολεμαΐδα 5 και να μην λειτουργεί ως λιγνιτικός σταθμός. Εδώ να μου επιτρέψετε, επειδή και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μίλησε για την Πτολεμαΐδα 5 και ανέφερε για φυσικό αέριο, εμείς ως Συνδικάτο θεωρούμε ότι κάθε επένδυση που έρχεται στη Δυτική Μακεδονία, σαφέστατα και στη Μεγαλόπολη, είναι ευπρόσδεκτη.

Βέβαια εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να παραμείνει αυτό το λιγνιτικό κομμάτι για τους λόγους που σας είπα πριν, αλλά λέω ότι ό,τι επένδυση έχετε στη δυτική Μακεδονία είναι ευπρόσδεκτη αλλά θα πρέπει να έχει και την έγκριση από την τοπική κοινωνία.

Λίγο πριν κλείσω, θέλω να πω στον φίλο μου τον Γεωργακόπουλο, ότι ένα πράγμα που πραγματικά με στενοχωρεί είναι όταν ακούω κάποιοι να μου λένε ότι για τον ΑΗΣ Μελίτης δεν έδωσε αγώνα ο Σπάρτακος.

Εγώ, όταν ήμουν ακόμα στο τοπικό, ήξερα ότι ο Σπάρτακος κυνηγούσε τους Κινέζους στα χωράφια και στα ξενοδοχεία. Ο Σπάρτακος ήταν εκεί και φώναζε.

Μην ξεχνάτε ότι εγώ μία βδομάδα πρόεδρος, δίπλα μου με τον Γραμματέα τον Σάκη τον Μάστορα, τοποθετήθηκα στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας και μίλησα για το έγκλημα της απολιγνιτοποίησηης, για το έγκλημα που κλείνει ο ΑΗΣ Μελίτης.

Με στενοχωρεί όταν ακούω να λένε ότι δεν κάναμε τίποτα.

Θέλω να κλείσω με μία φράση που διάβασα σε έναν αγαπημένο μου συγγραφέα και καθηγητή, τον Δημήτρη Μπουραντά, που έλεγε ότι «Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων».

Μία κατηγορία είναι αυτοί που κάνουν τα πράγματα να συμβούν.

Άλλη κατηγορία είναι αυτοί που παρατηρούν τα πράγματα να συμβαίνουν και άλλη μία κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Με ποια κατηγορία ανθρώπων, ξέρουμε πολύ καλά, που είμαστε και τι κάνουμε.

Είμαστε αυτοί που θα κάνουν τα πράγματα να συμβούν γιατί έχουμε και αυτογνωσία και θέση να τα αλλάξουμε τα πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

Tags: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Previous Post

Το Final Four εφήβων 2026 ήταν μια πραγματική γιορτή έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε αθλητική διοργάνωση

Next Post

ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Πολύμορφη δράση ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Next Post
ΚΚΕ

ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Πολύμορφη δράση ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή
  • Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr