• Latest
χρημα

Επίδομα 400 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Οι τρεις αλλαγές

31 Μαρτίου 2021
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου

17 Μαΐου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

17 Μαΐου 2025
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

16 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα 400 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Οι τρεις αλλαγές

sierafm by sierafm
31 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγαλώνει ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021), με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σημαντικότερες αλλαγές που επέρχονται, είναι οι εξής:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει, για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, αφενός μεν να εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 αφετέρου δε το οικογενειακό εισόδημά τους για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί).

2. Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος, μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021, η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

3. Δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί, μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 ή είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο δικηγορικό σύλλογο, μετά την ημερομηνία αυτή.

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έως τις 15 Απριλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ανοιχτή από τις 19 Μαρτίου για καταχώρηση διορθώσεων κατά τον πρώτο κύκλο της υποβολής αιτήσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ). Στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» στην ίδια προθεσμία μπορούν να υποβάλουν αίτηση και όσοι δεν το έπραξαν για οποιονδήποτε λόγο την προηγούμενη φορά.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και είχαν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.

Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Τα στοιχεία που δηλώνονται στις υπεύθυνες δηλώσεις διασταυρώνονται με τα διαθέσιμα στοιχεία στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ, της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ, για να διαπιστωθεί, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης.

Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων, που θα προκύψει, θα διαβιβαστεί κατόπιν στον ΟΑΕΔ, που θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης 30 ημέρες, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: επιδομα
Previous Post

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την χρήση της μάσκας στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19  

Next Post

Δυτική Μακεδονία: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ζητά ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης

Next Post
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Δυτική Μακεδονία: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ζητά ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου
  • Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου
  • Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα
  • Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)
  • Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr