• Latest
χρημα

Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν, μέχρι πότε η δήλωση για Δεκέμβρη

14 Δεκεμβρίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

27 Ιουνίου 2025
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν, μέχρι πότε η δήλωση για Δεκέμβρη

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να υποβάλλουν νέα υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στο supportemployees.services.gov.gr πρέπει οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είδαν το επίδομα 800 ευρώ από την πληρωμή της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, λόγω του ότι η πληρωμή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή καθώς τα ποσά έχουν καταβληθεί ήδη στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

Ωστόσο καλούνται 23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Επίσης, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν την δήλωσή που υποβάλλουν ενώ συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε δήλωση εφόσον στο παρελθόν είχαν μπει σε αναστολή. Ωστόσο, εάν έχουν αλλάξει τα στοιχεία τους και ο αριθμός ΙΒΑΝ θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr.

Επίσης, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μπορεί να βρει την ενεργή σύμβαση σε άλλο εργοδότη με αποτέλεσμα να μπλοκάρετε η πληρωμή τους. Στην περίπτωση αυτή το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ελέγχει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας είναι το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση θα δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές που θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Στις περιπτώσεις λαθών, είτε μη δήλωσης IBAN είτε λάθος στοιχείων, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν αν όλα είναι σωστά και να κάνουν διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση λάθους κατά την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων τους.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων τους.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο δικαιούται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού στο supportemployees.services.gov.gr θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση όμως που έχουν υποβάλλει στο παρελθόν υπεύθυνη δήλωση τότε δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες προβαίνουν είτε σε αρχική δήλωση των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, είτε σε εκ νέου δήλωση των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται ξανά σε αναστολή, είτε βεβαιώνουν ότι παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr), μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, των οποίων κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020 παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους ή των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται εκ νέου σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν αμελλητί την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Next Post

Ερχεται η αίτηση «όλα σε ένα» για τα επιδόματα

Next Post
ΟΠΕΚΑ

Ερχεται η αίτηση «όλα σε ένα» για τα επιδόματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)
  • Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)
  • Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)
  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ
  • Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr