• Latest
χρημα

Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν, μέχρι πότε η δήλωση για Δεκέμβρη

14 Δεκεμβρίου 2020
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

25 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

25 Αυγούστου 2026
Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

25 Αυγούστου 2026
ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

25 Αυγούστου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

25 Αυγούστου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Σιάτιστας

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

25 Αυγούστου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Μηχανάκι συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

25 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Γιατρός και καπετάνιος για τη διάσωση τουρίστα και τα 79 λεπτά με ΚΑΡΠΑ

25 Αυγούστου 2026
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη κατά της χοληστερόλης και του διαβήτη

25 Αυγούστου 2026
υπολογιστης

Νέα πλατφόρμα επιτρέπει σε χρήστες να στοιχηματίζουν σε livestreams

25 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα 800 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν, μέχρι πότε η δήλωση για Δεκέμβρη

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να υποβάλλουν νέα υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στο supportemployees.services.gov.gr πρέπει οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είδαν το επίδομα 800 ευρώ από την πληρωμή της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, λόγω του ότι η πληρωμή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή καθώς τα ποσά έχουν καταβληθεί ήδη στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

Ωστόσο καλούνται 23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Επίσης, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν την δήλωσή που υποβάλλουν ενώ συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε δήλωση εφόσον στο παρελθόν είχαν μπει σε αναστολή. Ωστόσο, εάν έχουν αλλάξει τα στοιχεία τους και ο αριθμός ΙΒΑΝ θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr.

Επίσης, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μπορεί να βρει την ενεργή σύμβαση σε άλλο εργοδότη με αποτέλεσμα να μπλοκάρετε η πληρωμή τους. Στην περίπτωση αυτή το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ελέγχει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας είναι το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση θα δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές που θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Στις περιπτώσεις λαθών, είτε μη δήλωσης IBAN είτε λάθος στοιχείων, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν αν όλα είναι σωστά και να κάνουν διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση λάθους κατά την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων τους.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων τους.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο δικαιούται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού στο supportemployees.services.gov.gr θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση όμως που έχουν υποβάλλει στο παρελθόν υπεύθυνη δήλωση τότε δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες προβαίνουν είτε σε αρχική δήλωση των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, είτε σε εκ νέου δήλωση των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται ξανά σε αναστολή, είτε βεβαιώνουν ότι παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr), μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, των οποίων κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020 παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους ή των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται εκ νέου σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν αμελλητί την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Next Post

Ερχεται η αίτηση «όλα σε ένα» για τα επιδόματα

Next Post
ΟΠΕΚΑ

Ερχεται η αίτηση «όλα σε ένα» για τα επιδόματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή
  • Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr