• Latest
ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων – Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

6 Οκτωβρίου 2021
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις»

9 Μαΐου 2025
Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

9 Μαΐου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Άδεια οδήγησης: Η διάρκεια ανά κατηγορία – Τι αλλάζει μετά τα 65 έτη

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων – Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

sierafm by sierafm
6 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΙΤΡΙΟΛΙ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι παρακολουθήσεις της Έφης στην Ιωάννα, οι συγκλονιστικές περιγραφές των γιατρών και η κατάθεση του άνδρα με τον οποίο φέρεται να είχε εμμονή η δράστιδα – «Η Ιωάννα έλιωνε μπροστά μου» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης

Προς την τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οδεύει πλέον η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, στις 20 Μαΐου του 2020, από την 36χρονη Έφη Κακαράντζούλα. Δικαστές και ένορκοι μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και την απολογία της κατηγορούμενης, θα αποφασίσουν για την μεταχείριση της 36χρονης, η οποία κατά τη δικογραφία με «μεθοδικότητα και ψυχρότητα» διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημά της εις βάρος του θύματός της. Ένα έγκλημα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Χθες, κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνεδρίασης, στη δίκη κατέθεσαν περισσότεροι από δέκα μάρτυρες – ανάμεσά τους οι γιατροί της Ιωάννας και μια συνάδελφος της κατηγορουμένης – εισφέροντας στο δικαστήριο σημαντικά στοιχεία για όλα όσα έγιναν πριν και μετά την επίθεση. Στη δίκη προσήλθε και κατέθεσε και ο 40χρονος άνδρας, με τον οποίο η κατηγορούμενη φέρεται να είχε αποκτήσει εμμονή και να πίστευε πως η Ιωάννα ήταν αντίζηλός της.

 

https://youtu.be/jXsFg877bKI

 

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε περιστασιακά ερωτική. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά», ανέφερε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο 40χρονος και μιλώντας για το θύμα της επίθεσης είπε ότι είχε ανταλλάξει μαζί της τυπικά μηνύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα». Η κοπέλα τον διέγραψε και του είπε, όπως κατέθεσε, πως κάποια ενδιαφέρεται για εκείνον.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 40χρονου ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον μάρτυρα. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα…», ανέφερε η Ιωάννα. Για όσο διάστημα ο 40χρονος κατέθετε στη δίκη η κατηγορουμένη παρακολουθούσε προσηλωμένη.

Οι γιατροί: Θα μπορούσε να είχε πεθάνει…

Συγκλονιστικές ήταν, όμως, και οι καταθέσεις γιατρών που περιέθαλψαν την κοπέλα αμέσως μετά την επίθεση. «Η Ιωάννα ζει από τύχη. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει», κατάθεσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος εξέτασε την άτυχη κοπέλα μετά την επίθεση. Στην κατάθεση του, ο ίδιος μίλησε για μεγάλη πυκνότητα του καυστικού υγρού (96-98%) και αναρωτήθηκε πως η Ιωάννα δεν κατάπιε το οξύ, κάτι που θα ήταν ολέθριο για την μετέπειτα πορεία της. «Η θνησιμότητα από βιτριόλι είναι γύρω στο 21%. Αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8%. Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως το βιτριόλι «τρώει» και διαβρώνει τα πάντα.

Νωρίτερα, στη δίκη, ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan Πέτρος Δημοβέλης ανέφερε: «Η Ιωάννα ήρθε στο νοσοκομείο ουρλιάζοντας από τους πόνους, αυτό που είδαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αντιμετώπισε κίνδυνο ζωής…Είχαμε να αντιμετωπίσουμε εγκαύματα από θερμοκρασία που έφτανε τους 400 βαθμούς Κελσίου».

Σημαντική ήταν η κατάθεση της διευθύντριας Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρίας Καλοφώνου, η οποία περιέγραψε στη δίκη τους κινδύνους που αντιμετώπισε η Ιωάννα κατά τη διάρκεια των εννέα χειρουργείων στα οποία μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί. Μεταξύ άλλων η μάρτυρας ανέφερε πως μόνο μια κουταλιά από βιτριόλι μπορεί να επιφέρει θάνατο. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο», τόνισε η κυρία Καλοφώνου και προσέθεσε: «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από τον πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε».

«Παραμορφώνονταν μπροστά στα μάτια μου»

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε την Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση. «Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πήγα προς την κοπέλα και ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνεται μέσα κρέας».

«Μιλήσαμε για την επίθεση με την Έφη στο γραφείο»

Τέλος, συνάδελφος της 36χρονης Έφης που κατέθεσε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι είχε μιλήσει με την κατηγορουμένη για την επίθεση στην Ιωάννα και μάλιστα έδειχνε το γεγονός αυτό να την έχει «αγγίξει»!

Η εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε: «Στις 19/5/2020 (σ.σ. η κατηγορουμένη είχε αποπειραθεί και τότε σύμφωνα με τη δικογραφία να επιτεθεί στην Ιωάννα) η Έφη καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9 με 5. Δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο. Ήρθε και ξεκίνησε αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική. Έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα (σ.σ. την ημέρα της επίθεσης) δεν ήρθε στο γραφείο. Είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη».

Η μάρτυρας ση συνέχεια αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της 36χρονης μια ημέρα μετά την επίθεση. «Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρεμένη».

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε. Ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη. Δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Την παρακολουθούσε φορώντας περούκα…

Γείτονας της Ιωάννας, ο οποίος έβλεπε μια γυναίκα να βρίσκεται κάτω από την πολυκατοικία της κοπέλας από τον Ιανουάριο του 202, κατέθεσε χθες στη δίκη. Μάλιστα αναγνώρισε την κατηγορούμενη ως τη γυναίκα που βρισκόταν πολλά απογεύματα κάτω από την πολυκατοικία του θύματος, φορώντας περούκα! Η έδρα ζήτησε από την 36χρονη να σηκωθεί όρθια και όταν ο μάρτυρας την κοίταξε είπε: «Την αναγνωρίζω από το βλέμμα αλλά και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο. Το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό». Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας η κατηγορούμενη φορούσε περούκα…

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη.

Πηγή: protothema.gr

Tags: δικηεπιθεση βιτριολι
Previous Post

Κορωνοϊός – Δράμα: Με εισαγγελική παρέμβαση 14χρονη στο νοσοκομείο μετά από άρνηση των γονιών της

Next Post

Πάτρα: Κατήγγειλε για βιασμό τον σύντροφό της αλλά την… «κρέμασαν» οι φίλες της!

Next Post
ΒΙΑΣΜΟΣ

Πάτρα: Κατήγγειλε για βιασμό τον σύντροφό της αλλά την... «κρέμασαν» οι φίλες της!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025
  • Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
  • Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ
  • Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr