• Latest
τιμολογιο

Επιδότηση ρεύματος για επιχειρήσεις: Έως το Σάββατο η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τα SOS της τελευταίας στιγμής για τους δικαιούχους

10 Ιουλίου 2025
Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου

Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου

25 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul

Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul

25 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Παλαιόκαστρο

25 Ιουλίου 2026
Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE

Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE

25 Ιουλίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

25 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Με υπογραφή ΝΔ, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Μακεδονίας έως το 2044

25 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio Day 2. Υπέροχη βραδιά με Μποφίλιου, Σπανού,  και Εθισμός.  Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 2. Υπέροχη βραδιά με Μποφίλιου, Σπανού, και Εθισμός. Βίντεο και φωτογραφίες

25 Ιουλίου 2026
Χιόνισε 25 Ιουλίου στον Όλυμπο!

Χιόνισε 25 Ιουλίου στον Όλυμπο!

25 Ιουλίου 2026
καιρός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία σήμερα – Πότε φτιάχνει ο καιρός

25 Ιουλίου 2026
Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Λευκής Νύχτας – Ιούλιος 2026

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Λευκής Νύχτας – Ιούλιος 2026

25 Ιουλίου 2026
Συνάντηση του Συλλόγου για την Απολιγνιτοποίηση και την Αποκατάσταση των εδαφών με το δήμαρχο Κοζάνης

Συνάντηση του Συλλόγου για την Απολιγνιτοποίηση και την Αποκατάσταση των εδαφών με το δήμαρχο Κοζάνης

25 Ιουλίου 2026
«Ξήλωναν» εξωλέμβιες μηχανές από θαλάσσια σκάφη στη Χαλκιδική και τα πουλούσαν στη Γεωργία – Πάνω από 530.000 ευρώ η αξία τους

«Ξήλωναν» εξωλέμβιες μηχανές από θαλάσσια σκάφη στη Χαλκιδική και τα πουλούσαν στη Γεωργία – Πάνω από 530.000 ευρώ η αξία τους

25 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση ρεύματος για επιχειρήσεις: Έως το Σάββατο η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τα SOS της τελευταίας στιγμής για τους δικαιούχους

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τιμολογιο
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκπνέει το Σάββατο 12 Ιουλίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν την επιδότηση ρεύματος για τους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025.

Ήδη έχει αρχίσει η καταβολή των ποσών επιδότησης για επιχειρήσεις από την Τρίτη 1 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως την 1η Ιουλίου είχαν ήδη υποβληθεί 165.881 αιτήσεις, εκ των οποίων 157.820 κρίθηκαν επιτυχείς, 2.393 απορρίφθηκαν, ενώ 5.668 παραμένουν σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα έως το Σάββατο να κάνουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα https://www.power4business.deddie.gr. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με επιχειρηματική δραστηριότητα και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής/γενικής ή βιομηχανικής χρήσης με ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) μικρότερο ή ίσο των 10 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων βάσει του Κανονισμού De minimis όσων δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων ή/και προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

– Να έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον αρμόδιο διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.

– Για τους μήνες Δεκέμβριο του έτους 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του έτους 2025 να ήταν συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα.

– Να μην υπάρχει ιστορικό διαπιστωμένης ρευματοκλοπής σε καμία παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένη με τον ΑΦΜ τους από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά, για την οποία εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, που απορρέουν από τον διακανονισμό τους.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, αναλόγως του ύψους των ακαθαρίστων εσόδων για το φορολογικό έτος 2023 ή του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης.

* Στην Α΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) μικρότερα ή ίσα των 500.000 ευρώ. Στην Α΄ κατηγορία τεκμαίρεται ότι ανήκουν και οι νέες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 και εφόσον υπάρχουν πιστοποιημένες καταμετρήσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον αρμόδιο διαχειριστή.

* Στη Β΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ και μικρότερα ή ίσα του 1.000.000 ευρώ.

* Στη Γ΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 μεγαλύτερα του 1.000.000 ευρώ και μικρότερα ή ίσα των 10.000.000 ευρώ.

* Στη Δ΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κύριο ΚΑΔ 10.71 και 10.72 (Αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, παραγωγή διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα) ή έχουν κύριο ΚΑΔ 96.01 (Πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων), ανεξαρτήτως των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων τους, έως του ορίου 10.000.000 ευρώ κατά το φορολογικό έτος 2023.

Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας της Α΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας της Β΄κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές της Γ΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 ευρώ/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές της Δ΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 40 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,04 ευρώ/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

 

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

ΠΗΓΗ

Tags: ΔΕΗΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Previous Post

Έρχεται «εμμονική ζέστη»: Πρόγνωση για νέο καύσωνα αυξημένης έντασης

Next Post

Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge FCEfs Μαΐου 2025

Next Post
Χριστίνα Ν. Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge PETfs May 2025

Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge FCEfs Μαΐου 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου
  • Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Παλαιόκαστρο
  • Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE
  • Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr