• Latest
τιμολογιο

Επιδότηση ρεύματος για επιχειρήσεις: Έως το Σάββατο η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τα SOS της τελευταίας στιγμής για τους δικαιούχους

10 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Παραμένει Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης. Το νέο Προεδρείο

3 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

3 Ιουλίου 2026
Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

3 Ιουλίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

Δυτική Μακεδονία: 9 τροχαία ατυχήματα 1 θανατηφόρο

3 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

3 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 5 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ. Δρεπάνου & Ν. Χαραυγής

3 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Δήμο Γρεβενών

3 Ιουλίου 2026
Ορκωμοσία δεκαοκτώ νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ορκωμοσία δεκαοκτώ νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουλίου 2026
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 5 Ιουλίου

3 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Φλώρινας – Αμυνταίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Φλώρινας – Αμυνταίου

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση ρεύματος για επιχειρήσεις: Έως το Σάββατο η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τα SOS της τελευταίας στιγμής για τους δικαιούχους

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τιμολογιο
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκπνέει το Σάββατο 12 Ιουλίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν την επιδότηση ρεύματος για τους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025.

Ήδη έχει αρχίσει η καταβολή των ποσών επιδότησης για επιχειρήσεις από την Τρίτη 1 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως την 1η Ιουλίου είχαν ήδη υποβληθεί 165.881 αιτήσεις, εκ των οποίων 157.820 κρίθηκαν επιτυχείς, 2.393 απορρίφθηκαν, ενώ 5.668 παραμένουν σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα έως το Σάββατο να κάνουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα https://www.power4business.deddie.gr. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με επιχειρηματική δραστηριότητα και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής/γενικής ή βιομηχανικής χρήσης με ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) μικρότερο ή ίσο των 10 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων βάσει του Κανονισμού De minimis όσων δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων ή/και προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

– Να έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον αρμόδιο διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.

– Για τους μήνες Δεκέμβριο του έτους 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του έτους 2025 να ήταν συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα.

– Να μην υπάρχει ιστορικό διαπιστωμένης ρευματοκλοπής σε καμία παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένη με τον ΑΦΜ τους από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά, για την οποία εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, που απορρέουν από τον διακανονισμό τους.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, αναλόγως του ύψους των ακαθαρίστων εσόδων για το φορολογικό έτος 2023 ή του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης.

* Στην Α΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) μικρότερα ή ίσα των 500.000 ευρώ. Στην Α΄ κατηγορία τεκμαίρεται ότι ανήκουν και οι νέες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 και εφόσον υπάρχουν πιστοποιημένες καταμετρήσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον αρμόδιο διαχειριστή.

* Στη Β΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ και μικρότερα ή ίσα του 1.000.000 ευρώ.

* Στη Γ΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα για το φορολογικό έτος 2023 μεγαλύτερα του 1.000.000 ευρώ και μικρότερα ή ίσα των 10.000.000 ευρώ.

* Στη Δ΄ κατηγορία ανήκουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κύριο ΚΑΔ 10.71 και 10.72 (Αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, παραγωγή διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα) ή έχουν κύριο ΚΑΔ 96.01 (Πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων), ανεξαρτήτως των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων τους, έως του ορίου 10.000.000 ευρώ κατά το φορολογικό έτος 2023.

Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας της Α΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας της Β΄κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές της Γ΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,02 ευρώ/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

* Για τους δικαιούχους καταναλωτές της Δ΄ κατηγορίας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 40 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), ήτοι σε 0,04 ευρώ/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ωφελούμενης επιχείρησης.

 

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

ΠΗΓΗ

Tags: ΔΕΗΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Previous Post

Έρχεται «εμμονική ζέστη»: Πρόγνωση για νέο καύσωνα αυξημένης έντασης

Next Post

Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge FCEfs Μαΐου 2025

Next Post
Χριστίνα Ν. Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge PETfs May 2025

Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Cambridge FCEfs Μαΐου 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου
  • Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία
  • Δήμος Βοΐου: Παραμένει Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης. Το νέο Προεδρείο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια
  • Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr