• Latest

Επιμελητήριο και ΣΕΒΕ παρουσίασαν το Μακεδονικό Σήμα «M MACEDONIA THE GREAT»

30 Νοεμβρίου 2022
Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου.  Φωτογραφίες και βίντεο

Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις στα διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία

3 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

3 Ιουνίου 2026
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιμελητήριο και ΣΕΒΕ παρουσίασαν το Μακεδονικό Σήμα «M MACEDONIA THE GREAT»

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η σημασία της  απόκτησης  και χρήσης  από τις επιχειρήσεις του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 29/11/2022 το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, παρουσία  μελών  του  Διοικητικού Συμβουλίου  του  Επιμελητηρίου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Ιορδανίδη  και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Ιωάννης Μητλιάγκας, αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ και κάλεσε τις επιχειρήσεις μέλη του να σκεφτούν με αίσθημα εθνικής και επιχειρηματικής ευθύνης τη συμμετοχή τους στο έργο για την απόκτηση του Σήματος. Eπίσης  τόνισε «Σήματα όπως αυτό σηματοδοτούν μια ομπρέλα και μια δέσμη δράσεων και ενεργειών γύρω από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Μακεδονίας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και το εξαγωγικό προφίλ των επιχειρήσεων μας».

Στην  ιστορική  αναδρομή  της  ανάγκης  κατοχύρωσης  ενός  συλλογικού σήματος για τις επιχειρήσεις  της  Μακεδονίας,  καθώς και για τα προϊόντα  τους, αλλά και τις υπηρεσίες  που αυτές  παρέχουν  αναφέρθηκε  ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κος Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την πίστη του στο όλο εγχείρημα  του  Συνδέσμου και παρότρυνε  τις επιχειρήσεις να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα  του  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ αυτού ΣΗΜΑΤΟΣ, ώστε να αποκτήσουν μία κοινή ταυτότητα, αποτελώντας μέλος ενός ευρύτερου συνόλου με κοινά χαρακτηριστικά, που θα  τις  καθιστά  έτσι  και ξεχωριστές ως  ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας. «Λόγος σύστασης του εν λόγω Συλλογικού Σήματος είναι η επιδίωξη ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί  η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης.

Την παρουσίαση της πράξης – έργου με τον τίτλο «Ανάπτυξη Μηχανισμού Υποστήριξης της  Εξαγωγικής  Ικανότητας  και  Εξωστρέφειας  των Επιχειρήσεων της Βόρειας  Ελλάδας»,  με  φορέα  υλοποίησης  τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται δράσεις που αφορούν την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒΕ έκανε ο κ. Παντελής Μάνης,  Project  Manager από την εταιρεία  ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  Α.Ε., ο οποίος εξήγησε τι είναι το Συλλογικό Σήμα, αναφέροντας ότι αυτό μπορούν να το αποκτήσουν εντελώς Δωρεάν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των Περιφερειακών  Ενοτήτων  της Καβάλας και της Δράμας, με την προϋπόθεση να είναι ή να  γίνουν  μέλη  του  ΣΕΒΕ. Έτσι, όπως  είπε, θα μπορέσουν  να  ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, κάτι που είναι και ζητούμενο του όλου εγχειρήματος.

Στις νομικές  διαστάσεις του θέματος  αναφέρθηκε ο ΔρΝ, Δικηγόρος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος  ανέπτυξε  τις  ενέργειες  που  υλοποιήθηκαν από το ΣΕΒΕ και  ξεκίνησαν από  το  2019  μέχρι  τελικά  να ξεπεραστούν οι νομικές  δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει να επιτευχθεί η καταχώρηση του Συλλογικού Σήματος «M MΑCEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης (EUIPO) στο  Αλικάντε  της  Ισπανίας.

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Τα αποτελέσματα των rapid tests  στην κεντρική πλατεία

Next Post

Ανοίγει και πάλι το ΚΠΕ (πλέον ΚΕΠΕΑ) Σιάτιστας

Next Post

Ανοίγει και πάλι το ΚΠΕ (πλέον ΚΕΠΕΑ) Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο
  • Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς
  • Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του
  • Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr