• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Επιστολή για λειτουργία νοσοκομείων: Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

27 Οκτωβρίου 2020
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα

30 Μαΐου 2026
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

30 Μαΐου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

30 Μαΐου 2026
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

29 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
πονος

Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να γνωρίζετε

29 Μαΐου 2026
απατη

Έκλεινε Airbnb, νοίκιαζε το σπίτι και γινόταν καπνός με το ενοίκιο – 21 απάτες σε δύο μέρες

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή για λειτουργία νοσοκομείων: Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

sierafm by sierafm
27 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς:

  1. Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης
  2. κο Κασαπίδη Γ., Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  3. κο Μαλούτα Λ., Δήμαρχο Κοζάνης
  4. κο Πλακεντά Π., Δήμαρχο Εορδαίας
  5. 3η ΥΠΕ Μακεδονίας
  6. «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
  7. «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
  8. ΕΚΑΒ Κοζάνης

Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

Κύριοι/ες,

Δυστυχώς δεν αποτελεί μυστικό πλέον για κανέναν ότι η κατάσταση των δύο Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι οριακή και μπορεί σύντομα να καταστεί μη διαχειρίσιμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η πολύωρη αναμονή για απλές εξετάσεις, ο συγχρωτισμός στους χώρους προσέλευσης των ασθενών, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων, η έλλειψη οδηγιών και οι μετακινήσεις νοσηλευόμενων εσωτερικά μεταξύ κλινικών είναι φαινόμενα  που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν σε ευάλωτα άτομα που νοσούν και πέρα από την ιατρική φροντίδα έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη και έμπρακτη βοήθεια.

Ειδικότερα η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού με τις καταγγελίες των συμπολιτών μας ασθενών και συγγενών τους αλλά και γιατρών και νοσηλευτών να είναι καθημερινό φαινόμενο. Με διαφαινόμενο τον κίνδυνο η υπαγωγή της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 να συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα τουλάχιστον και με δεδομένο το ότι τα κρούσματα δεν θα εκμηδενιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα  απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις με μόνο γνώμονα την καλύτερη φροντίδα των ασθενών συμπολιτών μας μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και αχρείαστους ανταγωνισμούς.

Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο το Μαματσειο όσο και το Μποδοσάκειο αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς για περιστατικά covid-19 η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» προτείνει την μετατροπή του ενός από τα δύο σε χώρο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό. Το νοσοκομείο αυτό θα δέχεται και θα νοσηλεύει το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού που απαιτούν νοσηλεία στη Δυτική Μακεδονία με ταυτόχρονη διακομιδή όλων των υπόλοιπων περιστατικών που δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί στα αλλά νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.

Για να συμβεί αυτό απαιτείται άμεσα:

  • Η δέσμευση ενός αποκλειστικού και προστατευόμενου χώρου για την ανάπτυξη 80 τουλάχιστον κλινών νοσηλείας σε πρώτη φάση με δυνατότητα επέκτασης εάν κριθεί απαραίτητο.
  • Η λειτουργία ΜΕΘ με τουλάχιστον 8 κλίνες και το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Η λειτουργία, σε όσα νοσοκομεία δεν υπάρχει ήδη, διαγνωστικής μονάδας σε χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο εκτός των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων για πρώτο έλεγχο πολιτών με συμπτώματα covid-19.
  • Η μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα άλλα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας για την υποστήριξη της νέας μονάδας αλλά και προς τα υπόλοιπα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της καθημερινής λειτουργίας.
  • Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ και η συνεργασία ασθενοφόρων ιδιωτικών κλινικών.
  • Η ενεργοποίηση της λίστας επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για άμεση πρόσληψη όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Η ενεργοποίηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού εξειδικευμένου κατά περίπτωση σε περιστατικά που θα απαιτηθούν.
  • Η ενεργοποίηση εθελοντικά ιδιωτών γιατρών, εάν απαιτηθεί, για την κάλυψη κενών σε εφημερίες και κλινικές σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.
  • Η δημιουργία ενός γραφείου οργάνωσης και διοίκησης της περιφερειακής αυτής λειτουργίας με στελέχη της 3ης ΥΠΕ στην Κοζάνη.

Η πρόταση μας αυτή έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, από τρεις έως έξι μήνες, προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιφέρεια μας και βοηθά στον καλύτερο συντονισμό αναφορικά με τη διαχείριση του προβλήματος. Η υλοποίησή της προϋποθέτει την αποδοχή και την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (3η ΥΠΕ, Νοσοκομεία Δυτ. Μακεδονίας, Κέντρα Υγείας, Ιατρικούς Συλλόγους, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ΕΚΑΒ κ.α.), έτσι ώστε να προσδιοριστούν άμεσα οι ανάγκες για πιθανές μετακινήσεις και η διατύπωση ενός συνόλου σαφών οδηγιών που θα διευκολύνουν τον συντονισμό αλλά και την ενημέρωση των πολιτών.

Το ποιο από τα δύο Νοσοκομεία θα μετατραπεί σε νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό και ποιο θα επωμιστεί το βάρος της πλειονότητας των περιστατικών γενικής ιατρικής είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τους γνωρίζοντες την καθημερινή λειτουργία και τις δυνατότητες των δύο Νοσοκομείων. Εννοείται ότι τοπικιστικές λογικές και οι κάθε είδους λαϊκισμοί δεν μπορούν να εμφιλοχωρήσουν σε μία τέτοια κουβέντα που αφορά την υγεία και την ζωή συνανθρώπων μας.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στο μέτρο που της αναλογεί  προτίθεται να παρέμβει άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να βελτιωθεί η πολύ άσχημη αυτή κατάσταση που βιώνουν ασθενείς συμπολίτες μας και αποτελεί ντροπή για όλο το πολιτικό προσωπικό του τόπου και γι΄ αυτό είναι ανοιχτή στον διάλογο και στην συζήτηση και άλλων προτάσεων περισσότερο εξειδικευμένων από εμάς φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε.

Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική Κίνηση

«Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Σχολεία: Tι «κόβει» η Κεραμέως για «κάλυψη διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων»

Next Post

Δράσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας

Next Post
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Δράσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα
  • Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης
  • Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026
  • Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr