• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Επιστολή  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την άδικη  μείωση του ποσοστού επί των εσόδων των πλειστηριασμών εμπορίας αερίων του θερμοκηπίου

8 Ιανουαρίου 2021
Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

27 Απριλίου 2026

Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  

27 Απριλίου 2026
ειδικοι φρουροι

Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

27 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)

27 Απριλίου 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

27 Απριλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Κατάθεση ερώτησης για εργασιακούς συμβούλους Δυτικής Μακεδονίας

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

27 Απριλίου 2026
Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

27 Απριλίου 2026
Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

27 Απριλίου 2026
Αντί για Ορυκτό Αέριο ένα πρόγραμμα «Απόλλων» με ενέργεια από Α.Π.Ε. για τις Τηλεθερμάνσεις

Λευτέρης Ιωαννίδης: Να διεκδικηθεί μεγαλύτερο ποσοστό από τα ετήσια έσοδα δικαιωμάτων CO₂ για την Δυτική Μακεδονία για το 2026.

27 Απριλίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαραίτητη η συνέχιση αξιοποίησης της πολυετούς τεχνογνωσίας των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ στη Δυτική Μακεδονία»

27 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την άδικη  μείωση του ποσοστού επί των εσόδων των πλειστηριασμών εμπορίας αερίων του θερμοκηπίου

sierafm by sierafm
8 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την αποκατάσταση της άδικης μείωσης του ποσοστού επί των εσόδων των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που διατίθενται μέσω  του προγράμματος  του Πράσινου Ταμείου προς τις Π.Ε Κοζάνης, Φλώρινας και το Δήμο Μεγαλόπολης, ζητά με σχετική επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

Με αφορμή την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης από τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη στις 31/12/2020, ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και την ανησυχία του για την απόφαση αυτή, ζητώντας από το νέο Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία για τη Δυτική Μακεδονία και το Δήμο Μεγαλόπολης.  Παρακάτω επισυνάπτεται πλήρες το κείμενο της επιστολής του κ. Κασαπίδη προς τον κ. Σκρέκα.

Θέμα: Άδικη η μείωση του ποσοστού επί των εσόδων των πλειστηριασμών των

 δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το έτος 2020 που διατίθενται στο Πράσινο Ταμείο, από το 6% στο 1% και ανάγκη άμεσης επαναφοράς τους.

 

Με   την υπ. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΚΑΠΑ/126440/2480 (ΦΕΚ5901/Β/31-12-2020)

απόφαση που αφορά στον τρόπο κατανομής των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για το έτος 2020, το ποσοστό των εσόδων των πλειστηριασμών που διατίθεται στο Πράσινο Ταμείο, μειώθηκε από το έξι τοις εκατό (6%) στο μόλις ένα τοις εκατό (1%).

Όπως ήδη γνωρίζετε, το σύνολο του ποσού που προέκυπτε από το παραπάνω ποσοστό, διετίθετο μέσω σχετικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου (απόφαση υπ’ αριθμ. 181.7/27.05.2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ746Ψ844-2ΟΜ)), για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων δράσεων και παρεμβάσεων, καθώς και τα σχετικά έργα για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Σκοπός του προγράμματος, είναι να καταστεί δυνατή η ενίσχυση και η σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών και η δημιουργία θέσεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας, δεδομένου του εθνικού στόχου της πλήρους Απολιγνιτοποίησης έως το 2028 και της επίδρασης που θα έχει η επίτευξή του στην οικονομική δραστηριότητα των προαναφερθεισών περιοχών. Περιοχές οι οποίες έχουν σημαντικό βαθμό εξάρτησης από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Το συνολικό ποσό, βάσει της ανωτέρω σχετικής εγκριτικής απόφασης του Πράσινου Ταμείου, ανερχόταν συνολικά στα 31.412.033,10 €.

Γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, ότι η έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μείωση του ποσοστού στο 1%, προκάλεσε έντονη ανησυχία και το αίσθημα της αδικίας στη Δυτική Μακεδονία.

Με δεδομένο δε το γεγονός ότι οι εκπομπές αερίων βαίνουν συνεχώς μειούμενες από έτος σε έτος, η μείωση του συνολικού ποσού που θα διατίθεται μελλοντικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβλέπεται να είναι διαρκώς μειούμενη.

 

Τα χρήματα αυτά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σχεδίαζε και προέβλεπε να τα αξιοποιήσει κυρίως για αναπτυξιακούς σκοπούς, διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον έως ότου τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κατά το 2023.

Μέχρι τότε, τα ποσά αυτά, μέσω του Πράσινου Ταμείου, θεωρούνται απολύτως αναγκαία για τις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Κύριε Υπουργέ, οποιαδήποτε μείωση του ανωτέρω ποσού ή αντίστοιχων ποσών που κατευθύνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή, καθώς οι επιπτώσεις της στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην προοπτική Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα είναι εξαιρετικά επιζήμιες.

Παρακαλούμε, λαμβάνοντας υπόψιν το ενδιαφέρον και τις ευαισθησίες σας για την περιοχή μας, για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την στήριξη της περιοχής που βρίσκετε στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και χρειάζεται όσο ποτέ την κρατική αρωγή και μέριμνα.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Καρακασίδη

Next Post

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών προς τους επαγγελματικούς φορείς του τόπου

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών προς τους επαγγελματικούς φορείς του τόπου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»
  • Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  
  • Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)
  • Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr