• Latest

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

16 Νοεμβρίου 2020
ποτο

Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους

25 Δεκεμβρίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια

25 Δεκεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

“Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται

25 Δεκεμβρίου 2025
χιονια

Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο

25 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

25 Δεκεμβρίου 2025
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Μπορεί να γίνει διπλή χρέωση αν περάσει η κάρτα δύο φορές από το POS;

25 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

13χρονη κατήγγειλε βιασμό από έξι νεαρούς 14 έως 19 ετών – Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο ίντερνετ

25 Δεκεμβρίου 2025
 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

24 Δεκεμβρίου 2025
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

24 Δεκεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

24 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

24 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

24 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

sierafm by sierafm
16 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την πανδημία. Το φανερώνουν ακόμη  και τα στοιχεία που η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όπου σύμφωνα με αυτά, το 86% των περιπτώσεων μετάδοσης γίνονται σε κλειστούς χώρους, ενώ το 4% σε ανοιχτούς χώρους. Η επίδραση των πολιτικών συγκεντρώσεων που έγιναν όλη αυτή την περίοδο δεν ανιχνεύεται καν! Είναι μία απόφαση που μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κρίνει ως αντισυνταγματική.

 

Είναι μία απόφαση καθαρά πολιτική που στοχεύει στο καθολικό πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής που αντιτάσσεται σε αυτήν. Είναι μία απόφαση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει  το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική για την υγεία και τις ζωές όλων μας. Είναι μία πολιτική που διαμορφώνει τους όρους για ένα ακόμα ζοφερότερο μέλλον εντός και μετά την λήξη της πανδημίας.

 

Η πραγματική απειλή που συνιστά για την κοινωνία η ύπαρξη του κορωνοϊού από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν αναχαιτίζει την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ (υπηρέτη των συμφερόντων του κεφαλαίου), αλλά, αντίθετα, λειτουργεί ως ευκαιρία και ως πρόσχημα για την επίσπευση και την εντατικοποίηση της συρρίκνωσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ενδεικτικά, εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα που καταργούν στην ουσία το εργασιακό 8ωρο και τις πληρωμένες υπερωρίες. Εισάγει και ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδια που αποψιλώνουν εντελώς τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παγιώνει την ρατσιστική κυβερνητική ατζέντα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Νομοθετεί την κατάργηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις και επιχειρεί έμπρακτα την καταστολή τους. Δίνει τέλος σε κάθε προστασία της κατοικίας. Καθιστά το περιβάλλον βορά στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση μιας ακόμα πιο εκρηκτικής και επικίνδυνης κατάστασης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με ευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Στα εκβιαστικά διλλήματα που μας θέτουν «lockdown ή ατομική ευθύνη» εμείς θα τους απαντήσουμε πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Η μόνη ατομική ευθύνη που αναγνωρίζουμε για την πανδημία είναι η ευθύνη όσων με την πολιτική τους έφεραν το σύστημα υγείας και τις ζωές μας σε αυτή την κατάσταση.

 

Το Πολυτεχνείο θα τους στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους αγώνες του σήμερα, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών και όλων  των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, είναι τρία πολύτιμα αγαθά που το σάπιο σύστημά τους αδυνατεί να τα εξασφαλίσει για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλλά φέτος η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και για την υγεία, όπου εν μέσω πανδημίας και μετά από 6 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα μοιράσει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ως Εργατική Λέσχη Κοζάνης καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλων μας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο λαός και θέλει και ξέρει να προστατεύει και να αυτό-προστατεύεται. Στην συγκέντρωση θα κατέβουμε όλοι-ες με μάσκες και με αυστηρή τήρηση αποστάσεων. Διότι ο λαός μόνο σώζει το λαό, με τον αγώνα του!

 

Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τρίτη 17.11. στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Γουνοφόρα: Και δεύτερη φάρμα με συμπτώματα

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους
  • Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια
  • “Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται
  • Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο
  • Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr