• Latest

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

16 Νοεμβρίου 2020
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Νέα συνεργασία του Ιατρείου Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη με το Διαγνωστικό Κέντρο Ιατρικής Απεικόνισης BIOMEDICA

21 Ιουλίου 2026
Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας από το ΕΠΑΛ Σιάτιστας

Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)

21 Ιουλίου 2026
Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Α. Τάσκα στην επιστολή Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον καθαρισμό του ποταμού Σακουλέβα και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

21 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΚ

Τρίτη 21 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στην ΤΚ Αλωνακίων, για την αποκατάσταση βλάβης    

21 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Τετάρτη 22 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

21 Ιουλίου 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Βοΐου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
Τσοτύλι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Αγία Μαρίνα

Τσοτύλι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Αγία Μαρίνα

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

Δήμος Βοΐου:  Θερινό Σινεμά στη Νεάπολη – Σύλλογος Εθελοντών Νέων Νεάπολης

21 Ιουλίου 2026
Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Σε Νυμφαίο και Λέχοβο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

sierafm by sierafm
16 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την πανδημία. Το φανερώνουν ακόμη  και τα στοιχεία που η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όπου σύμφωνα με αυτά, το 86% των περιπτώσεων μετάδοσης γίνονται σε κλειστούς χώρους, ενώ το 4% σε ανοιχτούς χώρους. Η επίδραση των πολιτικών συγκεντρώσεων που έγιναν όλη αυτή την περίοδο δεν ανιχνεύεται καν! Είναι μία απόφαση που μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κρίνει ως αντισυνταγματική.

 

Είναι μία απόφαση καθαρά πολιτική που στοχεύει στο καθολικό πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής που αντιτάσσεται σε αυτήν. Είναι μία απόφαση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει  το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική για την υγεία και τις ζωές όλων μας. Είναι μία πολιτική που διαμορφώνει τους όρους για ένα ακόμα ζοφερότερο μέλλον εντός και μετά την λήξη της πανδημίας.

 

Η πραγματική απειλή που συνιστά για την κοινωνία η ύπαρξη του κορωνοϊού από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν αναχαιτίζει την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ (υπηρέτη των συμφερόντων του κεφαλαίου), αλλά, αντίθετα, λειτουργεί ως ευκαιρία και ως πρόσχημα για την επίσπευση και την εντατικοποίηση της συρρίκνωσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ενδεικτικά, εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα που καταργούν στην ουσία το εργασιακό 8ωρο και τις πληρωμένες υπερωρίες. Εισάγει και ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδια που αποψιλώνουν εντελώς τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παγιώνει την ρατσιστική κυβερνητική ατζέντα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Νομοθετεί την κατάργηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις και επιχειρεί έμπρακτα την καταστολή τους. Δίνει τέλος σε κάθε προστασία της κατοικίας. Καθιστά το περιβάλλον βορά στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση μιας ακόμα πιο εκρηκτικής και επικίνδυνης κατάστασης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με ευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Στα εκβιαστικά διλλήματα που μας θέτουν «lockdown ή ατομική ευθύνη» εμείς θα τους απαντήσουμε πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Η μόνη ατομική ευθύνη που αναγνωρίζουμε για την πανδημία είναι η ευθύνη όσων με την πολιτική τους έφεραν το σύστημα υγείας και τις ζωές μας σε αυτή την κατάσταση.

 

Το Πολυτεχνείο θα τους στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους αγώνες του σήμερα, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών και όλων  των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, είναι τρία πολύτιμα αγαθά που το σάπιο σύστημά τους αδυνατεί να τα εξασφαλίσει για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλλά φέτος η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και για την υγεία, όπου εν μέσω πανδημίας και μετά από 6 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα μοιράσει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ως Εργατική Λέσχη Κοζάνης καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλων μας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο λαός και θέλει και ξέρει να προστατεύει και να αυτό-προστατεύεται. Στην συγκέντρωση θα κατέβουμε όλοι-ες με μάσκες και με αυστηρή τήρηση αποστάσεων. Διότι ο λαός μόνο σώζει το λαό, με τον αγώνα του!

 

Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τρίτη 17.11. στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Γουνοφόρα: Και δεύτερη φάρμα με συμπτώματα

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
  • Τσοτύλι: Νέα συνεργασία του Ιατρείου Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη με το Διαγνωστικό Κέντρο Ιατρικής Απεικόνισης BIOMEDICA
  • Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)
  • Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα
  • Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Α. Τάσκα στην επιστολή Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον καθαρισμό του ποταμού Σακουλέβα και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr