ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμήθηκαν τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά
ΣΥΡΙΖΑ
Το Ξινό Νερό απειλείται: Φωτοβολταϊκό 60MW με μπαταρίες εντός της Ζώνης ΠΟΠ;
Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι
Δήμος Κοζάνης: Αγαπημένα και εμβληματικά τοπόσημα της Κοζάνης «μεταμορφώνονται» σε θεατρική σκηνή
Δήμος Καστοριάς: Με πρωτοβουλία του Δημάρχου η συνάντηση με την εταιρεία «enaon EDA» – Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών
Στις Πρέσπες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για την πολιτιστική κληρονομιά
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U17 η Δήμητρα Καρπόζηλου
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Ερευνα: Η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων χρόνιων προβλημάτων υγείας

Οι γυναίκες που έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση πριν τα 40 τους, αντιμετωπίζουν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν πολλαπλά χρόνια προβλήματα υγείας μετά τα 60 τους, σε σχέση με τις γυναίκες που φθάνουν σε εμμηνόπαυση σε ηλικία 50 έως 51 ετών, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Human Reproduction» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 5.107 γυναίκες ηλικίας 45 έως 50 ετών, που παρακολουθήθηκαν σε βάθος εικοσαετίας και στη διάρκεια της οποίας το 2,3% των γυναικών εμφάνισαν πρόωρη εμμηνόπαυση.

Οι γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν διπλάσια πιθανότητα για πολλαπλές χρόνιες παθήσεις έως τα 60 τους και τριπλάσια πιθανότητα μετά τα 60 τους. Διαπιστώθηκε ότι το 71% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν διάφορα χρόνια ιατρικά προβλήματα έως την ηλικία των 60 ετών, έναντι 55% των γυναικών που είχαν φθάσει σε εμμηνόπαυση στα 50 έως 51 έτη τους. Το 45% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν πολλαπλά προβλήματα υγείας μετά τα 60 τους, έναντι 40% των γυναικών με κανονική εμμηνόπαυση.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια