• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Ευκαιριακή και ανεύθυνη η στάση της τριανδρίας του Δήμου Κοζάνης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή μας

25 Νοεμβρίου 2020
Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα

Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα

17 Ιουνίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Τρία χρυσά η Τριγώνη Βασιλική -Μεγάλη επιτυχία της Προαγωνιστικής με 30 μετάλλια

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Τρία χρυσά η Τριγώνη Βασιλική -Μεγάλη επιτυχία της Προαγωνιστικής με 30 μετάλλια

17 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρωσεις

Σιάτιστα: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρωσεις

17 Ιουνίου 2026
Γρεβενά: Απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε μετά από φωτιά σε σπίτι στον Δεσπότη. Βίντεο

Γρεβενά: Απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε μετά από φωτιά σε σπίτι στον Δεσπότη. Βίντεο

17 Ιουνίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγη Ζωή Ακόμη» της Τάνιας Ώττα στη Σιάτιστα

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγη Ζωή Ακόμη» της Τάνιας Ώττα στη Σιάτιστα

17 Ιουνίου 2026
Στο 16ο OTS forum η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Ραφαηλίδης για το AI Factory της Δυτικής Μακεδονίας

17 Ιουνίου 2026
Ο Γιάννης Μπουτάρης στην Κοζάνη μέσα από το βιβλίο του Λεωνίδα Μακρή

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην Κοζάνη μέσα από το βιβλίο του Λεωνίδα Μακρή

17 Ιουνίου 2026
Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Ενημερωτικές Συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία | 10–13 Νοεμβρίου 2025

Ημερίδα με θέμα «Forum Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας»

17 Ιουνίου 2026
Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον Αλιάκμονα Βοΐου από την Π.Ε Κοζάνης

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον Αλιάκμονα Βοΐου από την Π.Ε Κοζάνης

17 Ιουνίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Όταν απουσιάζει η διαφάνεια, η στοχοθεσία, η αμοιβαιότητα, η χρηματοδότηση και η χρηστή διοίκηση, δεν έχουν σημασία οι γενικόλογες διακηρύξεις για διεθνή συνεργασία

17 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Ασπρούλα, λόγω προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών

17 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Δυο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Δυο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

17 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευκαιριακή και ανεύθυνη η στάση της τριανδρίας του Δήμου Κοζάνης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή μας

sierafm by sierafm
25 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Κοζάνης όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Παρόντες στη συνεδρίαση τόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Τσεβεκίδης, όσο και ο Διοικητικής του Νοσοκομείου κος Γκανάτσιος.

Παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι εδώ και οχτώ μήνες δεν λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε το νοσοκομείο μας να μπορέσει να διαχειριστεί την αναμενόμενη υγειονομική κρίση από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι υπάρχοντες γιατροί και νοσηλευτές υπερβάλουν εαυτούς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση δεν ακούσαμε για καμιά παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της κατάστασης στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς και για την καλύτερη οργάνωση αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.  Ανταυτού  ο κος Μαλούτας επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, να αποπροσανατολίσει την συζήτηση, να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να λειτουργήσει εν τέλει μόνο επικοινωνιακά ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες για νέο περιφερειακό νοσοκομείο μέσω της εκπόνησης μιας μελέτης βιωσιμότητας-σκοπιμότητας της οποίας ακόμη και το αποτέλεσμα προαναγγέλθηκε ήδη, απαξιώνοντας πλήρως την τόσο σοβαρή αυτή διαδικασία.

Ένα νέο περιφερειακό Νοσοκομείο για το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον κο Μαλούτα, δεν έχει γίνει καμία απολύτως συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση, με το αρμόδιο υπουργείο, με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας, με το υγειονομικό προσωπικό του τόπου αλλά για το οποίο έχει ήδη βρεθεί ο χώρος, υπάρχουν ιδέες για την χρηματοδότηση (λίγο από Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, λίγο ΕΣΠΑ, γιατί όχι ΣΔΙΤ και υπάρχουν και χορηγοί!!!) και μας λείπει μόνο η κορδέλα για τα εγκαίνια.

Μία εξαγγελία εύπεπτη και πιασάρικη που συνεχίστηκε με συνεντεύξεις του κου Μαλούτα αλλά και τοποθετήσεις των συνοδοιπόρων του στην δημοτική αρχή, μια εξαγγελία όμως που δυστυχώς απαξίωσε τους ειδικούς του χώρου, δημιούργησε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις, ξύπνησε αμυντικά αντανακλαστικά, απομόνωσε και περιχαράκωσε τον Δήμο Κοζάνης σε σχέση με τους υπόλοιπους σχετικούς φορείς και εντέλει, πράγμα που απευχόμαστε, ενδεχομένως «έκαψε» μια σημαντικότατη διεκδίκηση του Δήμου Κοζάνης στον βωμό του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού και των εσωτερικών ισορροπιών της δημοτικής αρχής.

Ως παράταξη διαχρονικά έχουμε επιλέξει να σταθούμε υπεύθυνα, σοβαρά και τεκμηριωμένα απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι ο υγειονομικός χάρτης της περιοχής, αφουγκραζόμενοι την απόλυτα λογική ευαισθησία και ανησυχία των πολιτών απέναντι στα ζητήματα υγείας. Έχουμε προτείνει την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου, περιφερειακού σχεδίου ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υφιστάμενες υποδομές με τελικό στόχο την βελτίωση των παροχών υγείας  για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου.

Μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό ενδεχομένως να προκύψει και η ανάγκη για ένα νέο Νοσοκομείο στον Δήμο Κοζάνης και φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να κάνουμε το παν για την υλοποίηση του. Πάντα όμως δεχόμενοι την άποψη των ειδικών του χώρου της υγείας, την περιφερειακή συνείδηση, τον σεβασμό του δημόσιου χρήματος, τον ρόλο του δήμου Κοζάνης ως πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Με επιστολή μας στις 27/10/2020 προς όλους τους σχετικούς φορείς προτείναμε βραχυχρόνια μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας βάσει ενός πλάνου συνεργασίας μεταξύ των υφιστάμενων νοσοκομείων της περιοχής μας αλλά και άμεσης στελέχωσης όλων των υποδομών υγείας της περιοχής. Ο κ. Μαλούτας γι αυτήν την πρόταση δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει και να τοποθετηθεί ενώ είναι απολύτως αρμόδιος να εξαγγείλει ένα νέο Περιφερειακό Νοσοκομείο!

Η υγεία του καθένα από εμάς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους μικροπολιτικής και όσοι υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει αυτό να το γνωρίζουν καλύτερα και να πράττουν ανάλογα, σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» έχει επιλέξει στην μέχρι τώρα πορεία της να προσπαθεί να είναι χρήσιμη για τον τόπο και όχι μόνο αρεστή και έτσι θα συνεχίσει.

Κοζάνη 25-11-2020

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Υ.Γ. Χρησιμοποιείται συχνά από τον κο Μαλούτα και τους συν αυτώ το επιχείρημα της ηλικίας του Μαμάτσειου το οποίο εγκαινιάστηκε το 1959, στην προσπάθεια «απαξίωσης» του. Δεν θα ισχυριστούμε φυσικά ότι το Μαμάτσειο είναι καινούριο ούτε ότι δεν ασφυκτιά στο σημείο που βρίσκεται απλά και ενημερωτικά όμως θα παραθέσουμε ενδεικτικά τα παρακάτω:

  • Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» χτιστηκε το 1950
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» το 1948
  • Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ το 1951

Υπάρχουν φυσικά και νεώτερα αυτών, τα παραπάνω νοσοκομεία όμως συνεχίζουν έκτοτε να επεκτείνονται, να εκσυγχρονίζονται και να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ελληνικά υγειονομικά δρώμενα γιατί σε ένα Νοσοκομείο αυτό που μετράει πρωτίστως είναι το προσωπικό και ο εξοπλισμός του και στη συνέχεια οι κτιριακές υποδομές.

Tags: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Η βιομηχανία γούνας ανακάμπτει: «Ανοδικές προοπτικές από την Ασιατική αγορά και το 2021»

Next Post

Το υπέροχο και συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμα μιας νέας γυναίκας με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Next Post
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Το υπέροχο και συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμα μιας νέας γυναίκας με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα
  • Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Τρία χρυσά η Τριγώνη Βασιλική -Μεγάλη επιτυχία της Προαγωνιστικής με 30 μετάλλια
  • Σιάτιστα: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρωσεις
  • Γρεβενά: Απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε μετά από φωτιά σε σπίτι στον Δεσπότη. Βίντεο
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγη Ζωή Ακόμη» της Τάνιας Ώττα στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr