Δήμος Σερβίων: Κούλουμα στη λίμνη μας
Ζευκλής: Γεμίσαμε με ευχές τα αερόστατα και τα στειλαμε ψηλά. Βίντεο
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ» ΜΟΣ
μουσικο σχολειο σιατιστας
ευχαριστήριο
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, πέταξε αερόστατο στον Πεντάλοφο. Βίντεο
ΔΕΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια
αστυνομια
Σιάτιστα: Πέταξαν τους Χαρταετούς. Βίντεο
χάσκι

Εφηβεία: Πώς θα μάθει το παιδί να θέτει στόχους;

Χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί στην εφηβεία να θέτει ρεαλιστικούς στόχους, που θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί.

Ο καθορισμός και η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί πολλά περισσότερα από τον απλό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες που θα ήταν καλό οι έφηβοι να ενισχύσουν ή να βελτιώσουν για να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία, ακαδημαϊκή ή και μη. Θα ήταν καλό να βοηθήσετε το παιδί να ξεκινήσει από τον ξεκάθαρο και απλό ορισμό ενός στόχου και έπειτα να προχωρήσει στην καταγραφή των βημάτων που θα χρειαστεί να κάνει για να καταφέρει αυτό που θέλει. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα ήταν καλό να προσέξει τα ακόλουθα:

Καλύτεροι στόχοι; Οι ρεαλιστικοί

Όταν πρόκειται για τον ορισμό ενός στόχου, ο ρεαλιστικός είναι πάντα ο καλύτερος, καθώς έχει πράγματι πιθανότητες να υλοποιηθεί εάν το παιδί εργαστεί για αυτό που θέλει.

Είναι λοιπόν σημαντικό να βοηθήσετε τον έφηβο να μάθει να θέτει ρεαλιστικούς στόχους, καθώς έτσι θα είναι και πιο εύκολο να παραμείνει συγκεντρωμένος στην προσπάθειά του κι επομένως να τους επιτύχει.

Δείξτε του ότι θέλει χρόνο

Οι καινούργιες συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει για να καταφέρει τους στόχους του, θέλουν χρόνο για να ενσωματωθούν φυσικά και να εναρμονιστούν με το καθημερινό του πρόγραμμα. Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι ακόμα και αν του είναι δύσκολο κάτι αρχικά, με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

Ταυτόχρονα, βοηθήστε το να εστιάσει στην διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα, υπενθυμίζοντάς του πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει από τα λάθη του. Έτσι δεν θα νιώθει «ηττημένος» από τις απογοητεύσεις  και θα του είναι πιο εύκολο να προσπαθήσει ξανά μέχρι να επιτύχει αυτά που θέλει.

Τα εμπόδια είναι ευκαιρίες

Είναι σημαντικό να βοηθήσετε τους εφήβους να αντιληφθούν ότι τα εμπόδια που συναντούν και θα συναντήσουν στο δρόμο τους για την προσωπική τους επιτυχία, μπορεί να τους καθυστερήσουν αλλά δεν θα τους κρατήσουν στο ίδιο σημείο για πάντα.

Τα λάθη και τα εμπόδια είναι στην πραγματικότητα μέρος της μαθησιακής διαδικασίας καθώς τον εγκέφαλό τους σε ένα νέο τρόπο σκέψης. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για την επίτευξη ενός στόχου, όμως αυτό είναι φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να τους αποθαρρύνει.

Πηγή: imommy.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *