• Latest
εφορια φορολογια

Εφορία: «Κούρεμα» έως 80% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις

3 Απριλίου 2024
Βόιο:  Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

16 Ιανουαρίου 2026
Έναρξη κατασκευής μονάδας ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

16 Ιανουαρίου 2026
Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

16 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»

16 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

16 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: «Πόσες φορές πρέπει να σας ζητήσουμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία χωρίς άδικες εξαιρέσεις;»

16 Ιανουαρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

16 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εφορία: «Κούρεμα» έως 80% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις

sierafm by sierafm
3 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έκπτωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επίκεινται να επιβληθούν ή έχουν ήδη επιβληθεί κατά τη διαδικασία διενέργειας φορολογικού ελέγχου προβλέπει μία νέα, μόνιμης ισχύος διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Φορολογική Διοίκηση, την οποία εισάγει το άρθρο 75 του υπό διαβούλευση νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Η έκπτωση θα μπορεί να φθάσει σε σημαντικά μεγάλο ύψος, της τάξεως του 70%-80%, αν ο φορολογούμενος συμβιβαστεί με τη ελέγχουσα φορολογική υπηρεσία σε πρώιμο στάδιο του ελέγχου.

Κλιμακωτά

Ειδικότερα, με τη νέα αυτή διαδικασία, κάθε φορολογούμενος που ελέγχεται από τις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης θα δικαιούται εκπτώσεις – μειώσεις στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, το ύψος των οποίων θα κλιμακώνεται ανάλογα με το πόσο πιο νωρίς κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα αποδέχεται ότι διέπραξε παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1 Εφόσον ο ελεγχόμενος υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις και μέσω αυτών ομολογήσει ο ίδιος τις φορολογικές παραβάσεις που διέπραξε πριν ο έλεγχος φθάσει στη φάση της πρόσκλησης για παροχή πληροφοριών ή της έκδοσης πράξης προσωρινού προσδιορισμού φόρου, θα γλιτώνει σημαντικά ποσά προστίμων και προσαυξήσεων. Θα του παρέχεται δηλαδή έκπτωση μεγάλου ύψους στα ποσά αυτά επειδή θα έχει συμμορφωθεί άμεσα και θα έχει διευκολύνει τη διεξαγωγή του ελέγχου.

2 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν ομολογήσει άμεσα τις παραβάσεις του, αλλά τις παραδεχτεί μετά την έκδοση προσωρινής πράξης προσδιορισμού φόρου και πριν την έκδοση πράξης οριστικού προσδιορισμού φόρου, θα δικαιούται επίσης μείωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις σημαντική μεν, αλλά μικρότερη από αυτή που θα ισχύει στην περίπτωση της άμεσης ομολογίας των παραβάσεων.

3 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν συμβιβαστεί στα δύο προηγούμενα στάδια, αλλά το πράξει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή εφόσον αποδεχτεί το τελικό αποτέλεσμα του ελέγχου που θα εξαχθεί με την έκδοση της οριστικής πράξης προσδιορισμού φόρου και δεν προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος προσφυγής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, θα δικαιούται επίσης έκπτωση στα ποσά των προστίμων και των προσαυξήσεων. Η έκπτωση αυτή όμως θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκπτώσεις που θα προβλέπονται για συμβιβασμούς στα προηγούμενα δύο στάδια.

4 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν συμβιβαστεί στα προηγούμενα τρία στάδια αλλά προσφύγει στη ΔΕΔ και η υπηρεσία αυτή απορρίψει την προσφυγή του και εκείνος αποδεχθεί την απορριπτική απόφαση της ΔΕΔ, θα δικαιούται και πάλι έκπτωση στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις, η οποία όμως θα είναι ακόμη πιο μικρή σε ύψος από ό,τι στα προηγούμενα στάδια.

5 Εάν ο ελεγχόμενος δεν αποδεχτεί την απορριπτική απόφαση της ΔΕΔ, προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά συμβιβαστεί τελικά εξωδικαστικά με τη Φορολογική Διοίκηση, μην επιδιώκοντας δικαστική δικαίωση, παραιτούμενος δηλαδή από την προσφυγή του στα δικαστήρια, θα δικαιούται και πάλι έκπτωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, η οποία όμως θα είναι ακόμη πιο μικρή σε σύγκριση με τις εκπτώσεις των προηγούμενων σταδίων.

Τα ποσοστά

Τα ακριβή ποσοστά των εκπτώσεων τα οποία θα κλιμακώνονται αντιστρόφως ανάλογα με το πόσο νωρίς συμβιβάζεται ο ελεγχόμενος φορολογούμενος προβλέπεται να καθοριστούν με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεωργίου Πιτσιλή. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εκπτώσεις θα φθάνουν έως και το 70%-80%.

Η νέα αυτή διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εφορία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024, δηλαδή αμέσως μόλις λήξει η προθεσμία για εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπεται σήμερα για χιλιάδες περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν εκκρεμείς δίκες με το Δημόσιο για παλαιές φορολογικές υποθέσεις τους.

Ισχύον καθεστώς

Ο ισχύων αυτή τη στιγμή εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Φορολογική Διοίκηση προβλέπει, συγκεκριμένα, προσφυγή σε ειδική (προσωρινή) επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών (που συστήθηκε βάσει του ν. 4714/2020) μόνο για όσους φορολογουμένους δεν έχουν δικαιωθεί από τη ΔΕΔ κι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Προβλέπει ειδικότερα παραίτηση του φορολογουμένου από την εκκρεμή δίκη και υποβολή αιτήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία μπορεί να αποφασίσει ότι τα ποσά που πρέπει να πληρώσει τελικά στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ο προσφεύγων σ’ αυτήν φορολογούμενος είναι μικρότερα από τα αρχικώς καταλογισθέντα και να παράσχει στον προσφεύγοντα τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη μειωμένη οφειλή του επιτρέποντας σ’ αυτόν να καταβάλει εφάπαξ μόνο το 30% του τελικώς βεβαιωμένου χρέους του και το υπόλοιπο 70% είτε με περαιτέρω έκπτωση 75% είτε σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις από 35% έως και 65%. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να λήξει στις 30/6/2024, που είναι και η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους φορολογουμένους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΕΦΟΡΙΑΠΡΟΣΤΙΜΑ
Previous Post

Ιωάννινα: Φωτιά σε δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες – Στο νοσοκομείο μία φοιτήτρια

Next Post

Σαββατοκύριακο για παραλία: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος – Πότε αλλάζει ο καιρός

Next Post
ΗΛΙΟΣ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σαββατοκύριακο για παραλία: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος - Πότε αλλάζει ο καιρός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες
  • ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων
  • Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»
  • Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr