ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα
χερια, δαχτυλιδι, γαμος
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
σχολειο
Σούπερ μάρκετ, super market
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
ΑΠΑΤΗ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Ζηνοβία»: Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Βροχοπτώσεις σημειώνονται στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας ενώ χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές που κατά τόπους ξεπερνούν από 130 χλμ/ώρα (Παξιμάδα Καρύστου – 140 χλμ/ώραΠόρτο Τήνου – 132 χλμ/ώρα), πνέουν στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο της Δευτέρας 30/12, ενώ ύφεση θα παρουσιάσουν κυρίως κατά τη διάρκεια της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη και στη Δυτική Μακεδονία. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη καθώς και στην Αττική, την Εύβοια και την Βοιωτία. Ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) καθώς και τα σημαντικότερα φαινόμενα που αναμένονται έως το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάζεται στον χάρτη που ακολουθεί. 

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που κατά τόπους θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Ιδιαίτερα στην Αττική  οι ισχυρές βροχές αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας ενώ οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα περιοριστούν από το απόγευμα στη βορειοδυτική Αττική και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Την Τρίτη βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στο Κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες όμως σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako