• Latest
ομορφια σωμα

Ηβικό τρίχωμα: είναι κακό να το ξυρίζετε ή να το αφαιρείτε;

30 Αυγούστου 2019
Η Περιφέρεια Δυτικής μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας «Υψηλάντη-Ελλησπόντου «Proud Farm». Βίντεο

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM

30 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2026
Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

30 Ιουνίου 2026
Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Βοΐου για τη διεξαγωγή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη

30 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Για όσους δεν κατάλαβαν.. – Η απάντηση μας στην υβριστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς την Εφ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

30 Ιουνίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: 2 εκ. για 876 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, με απόφαση Αμανατίδη

30 Ιουνίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Σιάτιστας προς το Ίδρυμα «Γεώργιος Λ. Παπαγεωργίου»

30 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

4 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Η Χειρουργός Κουκουριτάκη – Μηλιώτη Ζαμπία στο Τσοτύλι την Παρασκευή 10 Ιουλίου

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηβικό τρίχωμα: είναι κακό να το ξυρίζετε ή να το αφαιρείτε;

sierafm by sierafm
30 Αυγούστου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ομορφια σωμα
0
SHARES
63
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ηβικό τρίχωμα παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της περιοχής των γεννητικών οργάνων από παθογόνους οργανισμούς και εξωτερικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να δίνετε προσοχή σε πιθανούς ερεθισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εσείς τι κάνετε με το ηβικό τρίχωμα; Να ξυρίζεται κανείς ή να μην ξυρίζεται… ιδού η απορία! Επικρατεί μεγάλη διαμάχη πάνω σε αυτό το θέμα και πολλές γυναίκες δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Αφήνετε το ηβικό τρίχωμα να μεγαλώσει ή το ξυρίζετε τελείως; Οι γυναίκες που επιλέγουν την πρώτη λύση λένε ότι τους προστατεύει από ασθένειες, ενώ οι γυναίκες που επιλέγουν τη δεύτερη λένε ότι το κάνουν για αισθητικούς λόγους.

Είναι κακό να ξυρίζετε ή να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα; Θα σας πούμε σε αυτό το άρθρο!

Ο σκοπός του ηβικού τριχώματος

Το σώμα δεν άφησε τίποτα στην τύχη κατά την εξέλιξή του, όμως πολλές γυναίκες (και όλο και περισσότεροι άνδρες) αποφασίζουν να ξυρίζονται. Για να αποφασίσετε αν θα ξυρίζεστε, πρέπει να ενημερωθείτε για μερικά πράγματα.

Δεν είναι καλό να βασίζετε τη συγκεκριμένη απόφαση σε προκαταλήψεις ή στη μόδα.

Να θυμάστε ότι το ηβικό τρίχωμα έχει αρκετούς διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Δημιουργεί ένα φράγμα για να εμποδίσει τα βακτήρια ή τους ιούς του περιβάλλοντος από το να προκαλέσουν μολύνσεις ή ασθένειες.
  • Διατηρεί μια ευχάριστη και κατάλληλη θερμοκρασία για τη σωστή λειτουργία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
  • Φέρει τις προσωπικές οσμές (που δημιουργούνται από τις φερομόνες) οι οποίες μεταδίδουν σεξουαλικές πληροφορίες για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας ενός συντρόφου.
  • Προλαμβάνει τους ερεθισμούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς η τριβή θα μπορούσε να προκαλέσει κοκκινίλα και ενόχληση.

Λόγοι για να μην ξυρίζετε το ηβικό τρίχωμα

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί να μην κάνετε αποτρίχωση στην ηβική περιοχή, δώστε προσοχή στους παρακάτω λόγους, που θα σας πείσουν σχετικά με το γιατί είναι καλύτερο να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν (ή απλώς να ψαλιδίζετε ελαφρά το ηβικό τρίχωμα).

Το δέρμα σας υποφέρει αν ξυρίζετε το ηβικό τρίχωμα

Η αφαίρεση του ηβικού τριχώματος ερεθίζει τους θύλακες των τριχών και τους προκαλεί φλεγμονή, αφήνοντας ανοιχτές αμυχές (που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι). Το επαναλαμβανόμενο ξύρισμα προκαλεί επίσης οδυνηρή είσφρυση τριχών ή εγκαύματα, αν χρησιμοποιείτε κερί, ή κοψίματα, αν χρησιμοποιείτε ξυράφι.

Επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων

Η αποτρίχωση με κερί είναι μία από τις πιο επικίνδυνες μεθόδους για την ηβική περιοχή. Προκαλεί κοκκινίλα και εξασθενεί τους πόρους.

Όταν αυτό συνδυάζεται με την υγρασία και τη θερμοκρασία στη συγκεκριμένη περιοχή, αυτή γίνεται ιδανικό σημείο πολλαπλασιασμού βακτηρίων και στρεπτόκοκκου ομάδας Α. Και αν δεν έχετε καθόλου τρίχες εκεί, δεν υπάρχει τίποτα να εμποδίσει τους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς από το να μπουν στο σώμα σας!

Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσετε έρπη

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που ξυρίζουν εντελώς το ηβικό τρίχωμα είναι περισσότερο ευάλωτες στον έρπη των γεννητικών οργάνων. Όταν ξυρίζονται, δημιουργούν αμυχές στο δέρμα εκθέτοντας το σώμα στον ιό που προκαλεί το συγκεκριμένο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Περισσότερες περιπτώσεις HPV

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων εξαπλώνεται γρήγορα. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη νόσος στις περισσότερες περιπτώσεις μεταδίδεται χωρίς το άτομο να το γνωρίζει (επειδή δεν υπάρχουν αυτόματα συμπτώματα), ή λόγω έλλειψης ενημέρωσης. Οι ενήλικες που ξυρίζουν το ηβικό τρίχωμα αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να μολυνθούν από το συγκεκριμένο ιό.

Η μόδα είναι απλώς μόδα

Πολλές γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από το ηβικό τους τρίχωμα. Όμως δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τέτοιο απλώς επειδή είναι στη μόδα ή επειδή πιστεύετε ότι, αφού το κάνουν οι άλλοι, πρέπει να το κάνετε κι εσείς.

Αν δεν αισθάνεστε άνετα ή αν η αποτρίχωση πονάει υπερβολικά, καλύτερα να αφήσετε το ηβικό τρίχωμα όπως είναι.

Προσοχή στις δερματικές ασθένειες

Η ψωρίαση ή το έκζεμα μπορεί να επιδεινωθούν με το ξύρισμα. Αν πάσχετε από τις παραπάνω δερματικές ασθένειες, είναι καλύτερο να δείτε ένα γιατρό για να σας πει ποιος είναι ο συνιστώμενος τρόπος αποτρίχωσης.

Αν το παραλείψετε, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί και λόγω αυτού ίσως αντιμετωπίσετε μεγάλη δυσφορία και πολύ πόνο.

Το ξύρισμα δεν είναι πιο υγιεινό

Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους που κάνει όλο και περισσότερες γυναίκες να ξυρίζουν τελείως το ηβικό τους τρίχωμα. Η δυσοσμία δεν έχει τίποτα να κάνει με τον αριθμό των τριχών στην ηβική περιοχή, αλλά μάλλον με την προσωπική υγιεινή.

Δεν είναι αφροδισιακό!

Είναι αλήθεια, πολλές γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ξυρίζονται και έτσι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. Όμως, η προσωπική ικανοποίηση είναι κάτι περισσότερο από το πόσες τρίχες έχετε.

Εξαρτάται επίσης από το ζευγάρι. Σε πολλούς άνδρες αρέσει όταν η γυναίκα είναι τελείως ξυρισμένη, όμως υπάρχουν επίσης πολλοί άνδρες που προτιμούν το φυσικό, ανέπαφο ηβικό τρίχωμα.

Συμβουλές για το ξύρισμα των γεννητικών οργάνων

Αν τίποτα από όλα όσα διαβάσατε παραπάνω δεν σας έπεισε να σταματήσετε να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα, είναι επειδή αισθάνεστε πιο άνετα χωρίς αυτό… κανένα πρόβλημα! Ωστόσο προτείνουμε μερικές καλές συνήθειες για να βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.

Ξυριστείτε σταδιακά

Αν δεν έχετε ποτέ ξυρίσει το ηβικό τρίχωμα, είναι καλύτερα να αρχίσετε να το κάνετε λίγο-λίγο. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε λιγότερο πόνο ή λιγότερες παρενέργειες. Ξεκινήσετε ψαλιδίζοντας τις τρίχες και έπειτα ξυριστείτε ή χρησιμοποιήστε κερί.

Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε ΕΣΕΙΣ με το ηβικό τρίχωμα

Ίσως αποφασίσατε να ξυριστείτε τελείως επειδή σάς το ζήτησε ο σύντροφός σας, επειδή θα πάτε διακοπές ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Συγκρίνετε το πώς αισθάνεστε τώρα με το πώς αισθανόσασταν όταν είχατε τρίχες.

Δώστε προσοχή στους ερεθισμούς στο ηβικό τρίχωμα

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο έχετε επιλέξει για να αφαιρέσετε το ηβικό τρίχωμα. Μην αγνοείτε τις επιπτώσεις που έχει στο δέρμα σας. Αν το δέρμα κοκκινίζει, καίει ή παρουσιάζει ενόχληση, χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα.

Ελέγχετε για είσφρυση τριχών.

Βαμβακερά εσώρουχα

Πετάξτε τα εσώρουχα από υλικά όπως η λύκρα. Επίσης δεν θα πρέπει να φοράτε στενά ρούχα (ούτε στενά παντελόνια). Φοράτε φούστες ή άνετα φορέματα και προσοχή όταν φοράτε μπικίνι.

Μην εκθέτετε το ηβικό τρίχωμα στον ήλιο

Ίσως έχετε ξυριστεί τελείως επειδή το μαγιό σας είναι μικροσκοπικό ή επειδή είναι καλοκαίρι. Ωστόσο δεν είναι καλό να εκθέτετε τη συγκεκριμένη περιοχή στον ήλιο για μερικές μέρες μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί.

Προλάβετε τους ερεθισμούς και την κοκκινίλα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με υψηλή αντηλιακή προστασία.

Πηγή:meygeia.gr

Previous Post

7 τρόποι για να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά σε 60 ημέρες

Next Post

Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα: Επτά αλλαγές που θα σας βοηθήσουν

Next Post
ΔΙΑΙΤΑ

Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα: Επτά αλλαγές που θα σας βοηθήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM
  • Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο
  • Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία
  • Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr