• Latest
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι νέες χρεώσεις για τον Ιανουάριο – Αύξηση έως και 29%

21 Δεκεμβρίου 2022
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

6 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα, κρύβεται πίσω από την Δ.Ε.Η., όσον αφορά τις καταστροφές των υποδομών της Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουλίου 2026
Σειρά δωρεάν καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Καστοριάς: «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

Σειρά δωρεάν καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Καστοριάς: «Γυμναζόμαστε παίζοντας»

6 Ιουλίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία η δράση κυκλοφοριακής αγωγής  του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

Με απόλυτη επιτυχία η δράση κυκλοφοριακής αγωγής  του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

6 Ιουλίου 2026
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ δυναμικά στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

6 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η τοποθέτηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την αναθεώρηση άρθρων 97, 99 και 100 του Συντάγματος

6 Ιουλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς

6 Ιουλίου 2026
Φλώρινα: Πειραματικά γεωθερμικά θερμοκήπια από το Τμήμα Γεωπονίας

Η ανάπτυξη της υδροπονίας περνά στην πράξη: Το οικοσύστημα της επόμενης ημέρας ξεκινά από τη Δυτική Μακεδονία

6 Ιουλίου 2026
Με κοινή επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας ζητούν αξιολόγηση της Δίκαιης Μετάβασης με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα και προτείνουν την αναθεώρηση του σχεδιασμού

Με κοινή επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας ζητούν αξιολόγηση της Δίκαιης Μετάβασης με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα και προτείνουν την αναθεώρηση του σχεδιασμού

6 Ιουλίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

6 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

Κοζάνη: Κάλεσμα σε ευρεία σύσκεψη φορέων για το Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου 2026

6 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι νέες χρεώσεις για τον Ιανουάριο – Αύξηση έως και 29%

sierafm by sierafm
21 Δεκεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυξημένες έως και 29% είναι οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας για το ηλεκτρικό ρεύμα του Ιανουαρίουανεβάζοντας την τιμή μιας κιλοβατώρας έως και τα 0,49 ευρώ, σε σχέση με τις τιμές του Δεκεμβρίου που κυμαίνονται στα 0,38 ευρώ/Khw.

Σύμφωνα με τις χρεώσεις του επόμενου μήνα που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές λιανικού ρεύματος, τηρώντας την υποχρέωση για δημοσίευση των τιμών, καταγράφονται ανατιμήσεις σε σχέση με τον τρέχον μήνα, με ώθηση από τη μέση τιμή της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία από 1 με 20 Δεκεμβρίου ήταν στα 288,23 ευρώ/Mhw, καταγράφοντας αύξηση κατά 25% στη χονδρεμπορική αγορά.

Σημειώνεται πως και αυτόν τον μήνα παρατηρούνται διαφορές μεταξύ των χρεώσεων των εταιρειών ενέργειας, οι οποίες ορίζουν την τελική τους τιμή ανάλογα με το πακέτο του καταναλωτή και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην «έκπτωση συνέπειας» για την εμπρόθεσμη πληρωμή του λογαριασμού.

Οι τιμές του Ιανουαρίου

ΔΕΗ:Το πάγιο είναι 3,5 ευρώ, η τιμή της κιλοβατώρας είναι 0,489 ευρώ για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 0,501 για πάνω από 500 κιλοβατώρες, ενώ η χρέωση νυχτερινής ενέργειας είναι 0,448 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο η τιμή ήταν 0,38 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 0,392 για τις επιπλέον.

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 0,48 ευρώ/kWh, από 36,8 λεπτά τον Ιαναουάριο. Η αύξηση είναι 30% έναντι του μήνα που διανύουμε. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας μειώνεται στα 0,42 ευρώ/kWh.

Elpedison: Προβλέπεται χρέωση 0,45 ευρώ/kWh στο βασικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι αυξημένο κατά 29% περίπου από τον Δεκέμβριο (35 λεπτά ανά kWh). Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 42,27 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού.

ΗΡΩΝ: Η χρέωση είναι 0,36 ευρώ/kWh με την έκπτωση συνέπειας (20%) για τον επόμενο μήνα. Η αύξηση ανέρχεται σε 18% σε σχέση με τον Δεκέμβριο (30,4 λεπτά). Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος χωρίς την έκπτωση συνέπειας είναι 0,45 ευρώ/kWh, από 38 λεπτά τον Δεκέμβριο.

Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 0,35,8 ευρώ/KWh, συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας (5%). Η αύξηση αγγίζει το 20%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 46,5 λεπτά ανά kWh τον Ιανουάριο. Η αύξηση ανέρχεται σε 41% περίπου έναντι του Δεκεμβρίου (32,9 λεπτά).

NRG: Ανακοίνωσε 44 λεπτά ανά kWh για το πρόγραμμα Prime, με αύξηση 38% έναντι του Δεκεμβρίου (31,9 λεπτά)

Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 38,9 λεπτά ανά kWh για τον Δεκέμβριο.

ΕΛΙΝ: Χρέωση 37,5 λεπτά ανά kWh στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort (με πάγιο 4,9 ευρώ), αυξημένη κατά 32% από τον Δεκέμβριο (28,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Στο πρόγραμμα Power On! Home (με πάγιο 1 ευρώ) της εταιρείας, η χρέωση είναι 39,5 λεπτά του ευρώ.

Volterra: Ανακοίνωσε χρέωση 51,8 λεπτά ανά kWh, χρέωση αυξημένη κατά 30% από τον μήνα που διανύουμε (39,8 λεπτά).

Σημειώνεται πως η τελική χρέωση που θα δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος για τον επόμενο μήνα θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των κρατικών επιδοτήσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιδοτήσεις δεν αφορούν στην αρχική τιμή της χρέωσης, αλλά στην εξοικονόμηση που θα καταγραφεί στην κατανάλωση ρεύματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την προηγούμενη εβδομάδα «η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2023.

«Για αυτό και υπάρχει ένα απόθεμα 1 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό» τόνισε.

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

HEPI: Πόσο ακριβό είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στην Αθήνα

Κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης κυμάνθηκε η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPI).

Όπως φαίνεται από το τελευταίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) που προσδιορίζεται σε μηνιαία βάση από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την εταιρεία VaasaETT οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, κατέγραψαν οριακές διακυμάνσεις τον Νοέμβριο σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, η οικιακή τιμή ρεύματος στην Αθήνα παρουσίασε αύξηση κατά 1% σε σχέση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στα 30,49 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh).

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Previous Post

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε θα δοθούν νέα «150άρια»

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Κανονικά η λαϊκή αγορά Αριστοτέλους την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Next Post
Λαϊκή Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Κανονικά η λαϊκή αγορά Αριστοτέλους την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  • Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα, κρύβεται πίσω από την Δ.Ε.Η., όσον αφορά τις καταστροφές των υποδομών της Δυτικής Μακεδονίας
  • Σειρά δωρεάν καλοκαιρινών αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Καστοριάς: «Γυμναζόμαστε παίζοντας»
  • Με απόλυτη επιτυχία η δράση κυκλοφοριακής αγωγής  του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς
  • Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ δυναμικά στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr