• Latest

Ημαθία: Στα χωράφια μετά από 30 ολόκληρα χρόνια Έλληνες εργάτες! Ανάμεσά τους 120 Κοζανίτες!

14 Μαΐου 2020
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨

1 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

1 Οκτωβρίου 2026
Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

1 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

1 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

1 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσουν οι εξαιρέσεις και η άνιση μεταχείριση – Επιτακτική η θέσπιση ενιαίων και αντικειμενικών γεωγραφικών κριτηρίων για το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

1 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε  στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

1 Οκτωβρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 20.870 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2027

1 Οκτωβρίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Εννέα ερευνητικά έργα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν στη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ»

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

1 Οκτωβρίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

1 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ημαθία: Στα χωράφια μετά από 30 ολόκληρα χρόνια Έλληνες εργάτες! Ανάμεσά τους 120 Κοζανίτες!

sierafm by sierafm
14 Μαΐου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
206
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς ο κορωνοϊός ώθησε Έλληνες ξανά στις αγροτικές εργασίες – Δεν θα χάνεται το επίδομα ανεργίας. Έρχονται και οι Αλβανοί εργάτες στον μακεδονικό κάμπο.

Στα χωράφια της Ημαθίας ξεκίνησαν να εργάζονται και Έλληνες μετά από το μεγάλο ζήτημα που δημιουργήθηκε από την έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων με την Αλβανία που έφερε ο κορωνοϊός και τη δυσκολία στη μετακίνηση εργατικού δυναμικού από τη γειτονική χώρα.

Τα προηγούμενα χρόνια, το 90% των εργατών που απασχολούνταν στη συγκομιδή φρούτων σε Ημαθία και Πέλλα, προέρχονταν από την Αλβανία. Ωστόσο ο κορωνοϊός στάθηκε αφορμή ώστε και οι Έλληνες να αποφασίσουν να καταπιαστούν με τις αγροτικές εργασίες.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων-Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, Χρήστος Γιαννακάκης, αρκετοί Έλληνες από όλη τη χώρα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που εξέδωσαν οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις παραγωγών Ημαθίας αναζητώντας εργάτες στα χωράφια, τα διαλογητήρια και τα κονσερβοποιεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τέτοιος αριθμός Ελλήνων εργατών στα ροδάκινα είχε να εμφανιστεί τριάντα ολόκληρα χρόνια! «Ήδη 120 άτομα, νέοι και μεγάλοι, που ζουν στον νομό Κοζάνης μεταφέρονται με λεωφορεία στην Αγία Μαρίνα της Βέροιας και εργάζονται στα αραιώματα στις ροδακινιές, μια εργασία που θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαΐου», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης μιλώντας στη Voria.gr.

Όπως εκτιμά ο κ. Γιαννακάκης, το ενδιαφέρον από πλευράς Ελλήνων αναμένεται να αυξηθεί μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Στέλιου Πέτσα, ότι δεν θα σταματήσει να χορηγείται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε όσους ανέργους αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια. «Ήδη έχουν εμφανιστεί κάποιοι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν», σημείωσε.

Πρώτοι εργάτες γης από την Αλβανία στο τέλος της εβδομάδας
Ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε πως στα χωράφια έχουν επιστρέψει και εργάτες αλβανικής εθνικότητας που ζουν στην περιοχή και οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε τετραήμερη στάση εργασίας ζητώντας αύξηση του μεροκάματού τους στα 30 ευρώ καθαρά. Όπως τόνισε ο ίδιος, το κατώτερο ημερομίσθιο που είναι καθορισμένο από το κράτος είναι 29 ευρώ μεικτά, εκ των οποίων το 10% κρατείται για τα εργόσημα. «Αυτό σημαίνει ότι το ημερομίσθιο ανέρχεται περίπου στα 26 ευρώ καθαρά και πάντα ανάλογα με τις ώρες εργασίας του κάθε εργαζομένου», διευκρίνισε. Οι αγρότες δίνουν συνήθως από 23 έως 26 ευρώ ανάλογα με τις ώρες εργασίας και τη συμφωνία που γίνεται μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων πλευρών.

Η προσέλευση Ελλήνων εργατών δεν ακυρώνει τα σχέδια για την είσοδο περίπου 7.000 εργατών από την Αλβανία που θα έρθουν σε ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για συγκομιδή φρούτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης, οι πρώτοι εργάτες γης από τη γειτονική χώρα θα καταφτάσουν ήδη στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν τεστ, θερμομετρήσεις ενώ θα τηρηθεί και η 14ημερη καραντίνα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή

Tags: ΒΕΡΟΙΑΡΟΔΑΚΙΝΑ
Previous Post

Ξεκίνησε η εκπομπή των ψηφιακών καναλιών στη Σιάτιστα. Τι πρέπει να κάνετε!

Next Post

Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κέλλης και Βεύης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Next Post

Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κέλλης και Βεύης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨
  • Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο
  • Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr