• Latest

Η άλλη άποψη για το επεισόδιο με τον μοναχό στο μοναστήρι Μηλοχωρίου Εορδαίας

30 Ιουλίου 2020
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση – Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει εξηγήσεις και λύσεις

2 Ιουνίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο φεστιβάλ “Παιδιά” στην Πρίζα

2 Ιουνίου 2026
Εκδήλωση Nομικής πληροφόρησης με θέμα: «Ισχύον Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα – Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης & Υπολογισμός Σύνταξης»

Εκδήλωση Nομικής πληροφόρησης με θέμα: «Ισχύον Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα – Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης & Υπολογισμός Σύνταξης»

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσωρινά χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ οι Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Δήμος Κοζάνης: Προσωρινά χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ οι Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

2 Ιουνίου 2026
γατάκια

49χρονη είχε τρεις γάτες δεμένες με σχοινί στο μπαλκόνι

2 Ιουνίου 2026
κατασκηνωση

ΔΥΠΑ -Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα

2 Ιουνίου 2026
Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επέκταση σε 476.000 εργαζόμενους -Δείτε τους κλάδους

2 Ιουνίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με την Άνω Κώμη

2 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

21χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε γκρεμό

2 Ιουνίου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

12χρονος στην εντατική από πατίνι! Οδηγούσε χωρίς κράνος και μιλούσε στο κινητό!

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 3/6

2 Ιουνίου 2026
Δημοτικό Ωδείο Σερβίων: «Μελωδίες του Γάμου και της Αγάπης»

Δημοτικό Ωδείο Σερβίων: «Μελωδίες του Γάμου και της Αγάπης»

2 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άλλη άποψη για το επεισόδιο με τον μοναχό στο μοναστήρι Μηλοχωρίου Εορδαίας

sierafm by sierafm
30 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αποκαθιστούμε την αλήθεια, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, για το γεγονός της Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, με τον ιερέα και την κυρία που φορούσε τη μάσκα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ

Ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του γεγονότος που έλαβε χώρα στην Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας με την κυρία που φορούσε τη μάσκα, με αίσθημα ευθύνης καταθέτουμε τα εξής:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τη μεγάλη παραπληροφόρηση που έλαβε χώρα σε βάρος του ιερομονάχου της Μονής, π. Ιγνατίου. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά site και ΜΜΕ, ανά την Ελλάδα, ελαφρά τη καρδία και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναδημοσίευσαν, αμάσητο, ένα ψευδές ρεπορτάζ από το τοπικό site «Kozanimedia».

Το στοιχειώδες που όφειλαν να πράξουν, πρώτα, ήταν να διασταυρώσουν την καταγγελία που έγινε και όχι να την παρουσιάσουν σαν τετελεσμένο γεγονός. Ακόμη και κάποια τοπικά μέσα δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν μία μαρτυρία από κάποιον παριστάμενο, και χωρίς την ύπαρξη κάποιου οπτικοακουστικού ντοκουμέντου, βασίστηκαν, αποκλειστικά και μόνο, στην καταγγελία από μέρους της κυρίας με τη μάσκα και μάλιστα όχι της ίδιας της γυναίκας αλλά… της κόρης της, η οποία, σημειωτέον, δεν ήταν παρούσα στον Ναό!

Και αφού, λοιπόν, διασύρθηκε και κατασυκοφαντήθηκε στο πανελλήνιο ο π. Ιγνάτιος, κάποια κανάλια ήρθαν, έπειτα, στη Μονή για να του πάρουν συνέντευξη.

Αποκαθιστούμε λοιπόν την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, κάτι που μπορούν να το βεβαιώσουν και πλήθος άλλων προσκυνητών που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα μέσα στο Μοναστήρι.

O πατήρ Ιγνάτιος πράγματι κάποια στιγμή απευθύνθηκε στην εν λόγω κυρία, αλλά της μίλησε με σεβασμό, αγάπη και ευγένεια. Την παρακάλεσε να βγάλει τη μάσκα ή να περάσει έξω από το Ναό, εξηγώντας της ότι η χρήση της μάσκας ταιριάζει περισσότερο στην περίοδο των καρναβαλιών και ότι είναι ασέβεια να τη φορά στον Οίκο του Θεού, γιατί είναι σαν να αμφισβητεί τη Θεία Χάρη που επισκιάζει όλο τον Ναό. Δεν την αποκάλεσε «καρναβάλι», ούτε της είπε ότι «ο Ναός είναι δικός μου». Μάλιστα, μόλις την είδε να του κουνάει το δάχτυλο και να του λέει, με εριστικό ύφος, «δεν μπορείς εσύ να με βγάλεις έξω από τον Ναό», δεν επέμεινε, αλλά μπήκε μέσα στο ιερό.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η κυρία αυτή δεν στάθηκε στον πίσω χώρο του Ναού, όπου είναι οι θέσεις των γυναικών, αλλά προχώρησε μπροστά και στάθηκε στον κεντρικό διάδρομο, λίγα μέτρα πριν το Ιερό Βήμα. Ο δε «επίτροπος» που πλησίασε την ηλικιωμένη δεν ήταν επίτροπος αλλά ένας από τους ψάλτες του Ναού ―και ένας από τους υπογράφοντες αυτό το κείμενο― και ευγενικά της είπε, επί λέξει, τα εξής: «Τη μάσκα μη τη βγάζετε, αλλά μην μιλάτε». Δεν της είπε να βγει έξω από την εκκλησία, αλλά να σταματήσει την αντιλογία.

Το ρεπορτάζ του Kozanimedia παραδέχθηκε ότι κανείς από τους παρευρισκομένους δεν αντέδρασε στα λεγόμενα του ιερομονάχου. Και ρωτούμε: Γιατί; Η 26η Ιουλίου ήταν η ημέρα της πανήγυρης του Μοναστηριού και η πλειοψηφία των εκκλησιαζόμενων δεν ήταν τακτικοί πιστοί της Μονής, αλλά προσκυνητές από όλη την περιοχή της Εορδαίας και των περιχώρων. Αν πράγματι ο πατήρ Ιγνάτιος μίλησε τόσο προσβλητικά στην κυρία αυτή και την αποκάλεσε «καρναβάλι» δεν θα βρισκόταν και κάποιος άλλος να διαμαρτυρηθεί; Το ότι δεν μίλησε κανένας σημαίνει κάτι.

Επίσης, να προσθέσουμε ο εν λόγω ιερομόναχος δεν μισθοδοτείται και συνεπώς δεν «τον πληρώνει» κανένας φορολογούμενος (όπως έγραψε η καταγγέλουσα κόρη στο facebook).

Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι η Μονή της Αγίας Παρασκευής δεν έχει «αποσχισθεί» ―όπως έχει γραφτεί―από την Μητρόπολη Φλωρίνης, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος. Έχει διακόψει τη μνημόνευση του οικείου Μητροπολίτη διαμαρτυρόμενη, με τον εντονότερο τρόπο που προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες, για την προδοσία κατά της Πίστεως ορισμένων επισκόπων, με κορυφαίο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κλείνοντας, καλούμε όλα τα Μ.Μ.Ε. που αναδημοσίευσαν το ψευδές και συκοφαντικό ρεπορτάζ του Kozanimedia να δημοσιεύσουν την απάντησή μας ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Πτολεμαΐδα, 29/7/2020

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ: Κώστας Μανώλας, Κώστας Κοντομήσιος, Παύλος Εφραιμίδης, Γιάννης Κοκκινίδης, Γιώργος Δίσκος, Ζήκος Παπάζογλου, Χρήστος Ελευθεριάδης, Ευάγγελος Βλάσης, Βασίλης Κερμενιώτης, Αναστάσιος Τσισμαλίδης, Αθανάσιος Πεϊτσίνης και Δημήτρης Εμμανουήλ.

Tags: ΕΚΚΛΗΣΙΑΕΟΡΔΑΙΑ
Previous Post

Καταδικάζει ο Μητροπολίτης την προσβολή 74χρονης από ιερομόναχο στο Μηλοχώρι Εορδαίας

Next Post

28 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

28 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση – Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει εξηγήσεις και λύσεις
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο φεστιβάλ “Παιδιά” στην Πρίζα
  • Εκδήλωση Nομικής πληροφόρησης με θέμα: «Ισχύον Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα – Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης & Υπολογισμός Σύνταξης»
  • Δήμος Κοζάνης: Προσωρινά χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ οι Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
  • 49χρονη είχε τρεις γάτες δεμένες με σχοινί στο μπαλκόνι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr