• Latest
υπολογιστης ιντερνετ

Η αποτίμηση της σύγχρονης και ασύγχρονη εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης

10 Μαΐου 2020
ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕΡΒΙΑ

Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη

12 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

12 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Τοποθέτηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμματογενων ενεργειακών πρώτων υλών (ΑΕΠΥ) από αστικά στέρεα απόβλητα (ΑΣΑ)

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΜΕΑ

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Υποβολή υποψηφιοτήτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

12 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Φιλικός αγώνας: Μακεδονικός Σιάτιστας- Γράμμος Μαυροχωρίου

12 Σεπτεμβρίου 2025
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΡΑΣΙ

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας – Διεθνές Συνέδριο Εναρκτήριας Εκδήλωσης του έργου EnoGastroDEST

12 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

12 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: 3 απατεώνες κατέληξαν στο τμήμα. Ήταν εισπράκτορες και τσιλιαδόροι

Καστοριά: 3 απατεώνες κατέληξαν στο τμήμα. Ήταν εισπράκτορες και τσιλιαδόροι

12 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποτίμηση της σύγχρονης και ασύγχρονη εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης

sierafm by sierafm
10 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
υπολογιστης ιντερνετ
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λόγω της φοβερής πανδημίας του COVID19 κατέστη αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων στις 11 Μαρτίου 2020.

Η διακοπή των καθημερινών μαθημάτων και κατ΄ επέκταση η αναστολή της διδασκαλίας και μάθησης δημιούργησε ένα σοβαρό κενό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στους εκπαιδευτικούς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους διδάσκοντας μαθήματα από απόσταση με μια πρωτόγνωρη μετατροπή της σχολικής ζωής σε ψηφιακή. Οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και καινοτόμο διάθεση, έσπευσαν στη μεγάλη τους πλειονότητα να εργαστούν ψηφιακά, για να στηρίξουν μαθησιακά, επιστημονικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά τους μαθητές τους.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης πλήθος εκπαιδευτικών κινήθηκε δυναμικά προς την κατεύθυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ασύγχρονης και σύγχρονης.

Πολλοί εξ αυτών ήταν επιμορφωμένοι (επίπεδα Α, Β, Β1 και Β2 στις Νέες Τεχνολογίες), είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς μαθησιακούς πόρους (Φωτόδεντρο, Ψηφίδες, ebooks, βάσεις δεδομένων όπως Αίσωπος, Ιφιγένεια, Πρωτέας κλπ) και σημαντική βοήθεια από τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, το Τμήμα Πληροφορικής της Διεύθυνσης και τους Πόλους Καινοτομίας.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η εκπαιδευτική κοινότητα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο εργαστήριο ψηφιακής διδασκαλίας και μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί, δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες, ανταποκρίθηκαν με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, προετοιμάζοντας μαθήματα, ψηφιακό υλικό, συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας, ρωτώντας τις Ομάδες Συντονισμού του σχολείου τους, εφευρίσκοντας λύσεις σε σύνθετα και πολύπλοκα ζητήματα που δημιουργούνται στις τηλεδιασκέψεις και τα ψηφιακά περιβάλλοντα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα ήταν ανεδαφικό να μην επισημάνουμε ότι από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σοβαροί προβληματισμοί για τις τεχνολογικές υποδομές, τις πλατφόρμες της ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης, την τεχνική επάρκεια αλλά και τις δυνατότητες πρόσβασης όλων των μαθητών, κυρίως όσων προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

Σταδιακά, όμως, επιλύθηκαν τα ζητήματα αυτά, καθώς αυξήθηκαν οι πλατφόρμες και οι τεχνικές τους δυνατότητες, αξιοποιήθηκαν συσκευές μέχρι και κινητά ή απλά τηλέφωνα και δόθηκε από το Υπουργείο η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη εκπαίδευση ακόμη κι από την τηλεφωνική γραμμή με αστική χρέωση.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία συζητήθηκαν ζητήματα τεχνικά αλλά και θέματα ηθικής δεοντολογίας, εκφράστηκαν διάφοροι προβληματισμοί αλλά το σύστημα ανταπεξήλθε με επιτυχία και δόθηκαν σχετικά οι λύσεις. Αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή των ψηφιακών μέσων στη σχολική διδασκαλία, αναπτύχθηκαν δίκτυα αλληλοϋποστήριξης εκπαιδευτικών, λειτούργησαν νέοι θεσμοί κι αναδείχθηκε μια νέα κουλτούρα, ψηφιακής λειτουργίας της εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης συμμετείχαν στη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως εξής:

 

  Αριθμός εκπαιδευτικών που συμμετείχαν Αριθμός μαθητών που συμμετείχαν Αριθμός διακριτών μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν Ποσοστό συμμετοχής των μαθητών
ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
792 6328 4295 62%
ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1243 7071 4177 69%

 

Από τα παραπάνω στοιχεία, που δίνουμε στη δημοσιότητα σήμερα, γίνεται μια πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και αναδεικνύεται το γεγονός ότι η περίοδος της καραντίνας έγινε μια σπουδαία ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Στελέχη της Εκπαίδευσης αλλά κυρίως τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς να πετύχουν εντός ελάχιστου χρόνου και κάτω από την επείγουσα παρούσα συγκυρία να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα και να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες μοναδικές, υποστηρίζοντας επιστημονικά και παιδαγωγικά τους μαθητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα μέσα σε διάστημα δύο μηνών, πέτυχαν δηλαδή κάτι που θα απαιτούσε πολλές πολλές ώρες επιμορφώσεων υπό ομαλές συνθήκες.

Οι μαθητές από την άλλη μεριά ένιωσαν ότι, κατά τον υποχρεωτικό τους εγκλεισμό στο σπίτι, είχαν δίπλα τους το δάσκαλό τους που τους στήριζε, τους ενέπνεε και διαμεσολαβούσε τη συνέχεια της μάθησης αλλά και την επαφή τους με τους συμμαθητές και φίλους.

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, χάρη στην αδιάκοπη και επίπονη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μια νέα παιδαγωγική πραγματικότητα, βασισμένη σε νέες τεχνικές, σε εξειδικευμένες ψηφιακές υπηρεσίες, σε συνεργατικότητα, σε υποστήριξη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική κάθε παιδιού. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά των εκπαιδευτικών ανάλογη μ’ αυτή που έδειξαν όσοι υπηρετούν τους θεσμούς υγείας.

Έτσι σήμερα, η εκπαιδευτική κοινότητα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης δικαιούται να είναι περήφανη για την παιδαγωγική της ανταπόκριση στις νέες προκλήσεις και να στέλνει ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές και στους γονείς τους.

Όλοι μαζί με δύναμη κι ομοψυχία  καταφέραμε αυτό το δύσκολο διάστημα να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους διδασκαλίας και μάθησης κι ακόμα περισσότερα θα πετύχουμε στο μέλλον, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις ψηφιακές δεξιότητες που αποκτήσαμε την περίοδο της καραντίνας.

 

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης

 

Δρ Βόντσα Βασιλική

 

Tags: ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Previous Post

Το πρώτο νταμπλ και η εκκίνηση της αυτοκρατορίας του Άρη

Next Post

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 χωρίς νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος, εξεταση

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 χωρίς νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη
  • Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς
  • Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια
  • Τοποθέτηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμματογενων ενεργειακών πρώτων υλών (ΑΕΠΥ) από αστικά στέρεα απόβλητα (ΑΣΑ)

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr